Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czarny Pajonk będzie dobrze śmigał na PS4, Wielka przygoda SuckBoya, to samo. Największy argument za premierą, to Demonsy i podkręcony CyberPunk, bo przecież nie UBI gierki i Codzik. Nie ma czego żałować.

Opublikowano

Samo to ze bedziesz wiedzial jak pachnie to juz fajna sprawa.

Ja tylko chcialem przypomniec ze makaronu i srajtasmy tez mialo braknąc takze tego 

Opublikowano

Co generację te same rozkminy... Powiem tak: prawdziwy konsolomaniak choć raz w życiu powinien kupić nowy system na premierę :) To bardzo fajne uczucie mieć w domu świeżutki sprzęcik. Testować nowe gry, penetrować menusy, wąchać instrukcję obsługi, dzielić się wrażeniami z e-kolegami. W 2013 miałem hajs, dużo czasu i chęć kupienia PS4 w dniu premiery. I kupiłem, to był mój zestaw startowy:

wF6KdmO.jpg

Shadow Fall robił wrażenie oprawą, Rivalsy trochę też. Asasyn mi nie podszedł, a Knacka broniłem dla beki w internecie. Zakup PS4 na premierę nie miał żadnego sensu. To był tylko kaprys konsolomaniaka po trzydziestce :)

PS5 kupię najwcześniej za rok, a najchętniej jak pokaże się Slimka i będzie duży wybór gier. Na PS4 mam w ch.uj zaległości, przede mną ze dwa lata grania. Zwłaszcza że jeszcze mają wychodzić nowe gry. Rada od starszego kolegi? Dobrze się zastanówcie czy potrzebujecie teraz PS5 i czy gry startowe was zadowolą. Rozważcie za i przeciw.

• Plusik 8
Opublikowano
5 godzin temu, kanabis napisał:

Wiadomo ze raczej nikt juz na hd ready nie gra ale odpalilem fh4 z ciekawosci u starych na ich starym lg i to byl szok. Gra wygladala jak z x360 albo nawet gorzej. Wiedzialem ze bedzie slabo wygladac bo to logiczne ale nie ze az tak. 

Bylem ostatnio w domu rodzinnym i z ciekawosci odpalilem The last of us 2 na PS4 Slim na moim starym telewizorze Full HD LG 32’ kupionym chyba w 2009 roku. Sprzt teraz nalezy do brata. Roznica miedzy tym a wersja na PS4 Pro na oledzie B8 jest kolosalna, szczegolnie w kolorach i oswietleniu. Dla mnie wersja na zwyklym PS4 wydala sie wrecz niegrywalna. Ale to tez nie jest tak, ze jestem purysta graficznym, bo tak to bym musial od 3 lat siedziec na PC i grac na ultra. 

• Plusik 1
Opublikowano
18 minut temu, Fanek napisał:

Ile Sony może mieć fabryk gdzie produkują PlayStation?  z 10 ? więcej?

Głupie pytanie ale odpowiem.

Masowa produkcja odbywa się w w chinach w Foxxconie zaraz obok produkcji Xboxów i iPhonów, żeby zapewnić odpowiednią ilość mają swoją fabrykę w Japonii ale nie na taką skalę jak Foxxcon w chinach

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, SlimShady napisał:

Czarny Pajonk będzie dobrze śmigał na PS4, Wielka przygoda SuckBoya, to samo. Największy argument za premierą, to Demonsy i podkręcony CyberPunk, bo przecież nie UBI gierki i Codzik. Nie ma czego żałować.

Cyber na xboxie będzie śmigać lepiej - build z Xbox one x, plejka dostanie z prosiaka. 

Opublikowano

Ciekawe czy to zamieszanie z preorderami związane jest z tym że koniecznie chcieli zdążyć z ogloszeniem preorderów przed Xboxem i dlatego wszystko było tak niezorganizowane i zrobione na szybcika, wbrew wcześniejszym zapewnieniem, że na pewno uprzedzą wcześniej graczy zanim uruchomią preordery, aby mieli czas się przygotować.

Opublikowano
1 minute ago, ASX said:

Ciekawe czy to zamieszanie z preorderami związane jest z tym że koniecznie chcieli zdążyć z ogloszeniem preorderów przed Xboxem i dlatego wszystko było tak niezorganizowane i zrobione na szybcika, wbrew wcześniejszym zapewnieniem, że na pewno uprzedzą wcześniej graczy zanim uruchomią preordery, aby mieli czas się przygotować.

Nie sądzę, by to było planowane. 

A jeśli było, to by wywołać poczucie wiekszego popytu i hypu. 

Ciekawe też ile realnie konsol było dostępnych do pre orderów, bo chyba nie 15mln.

• Plusik 1
Opublikowano
2 godziny temu, aux napisał:

Co generację te same rozkminy... Powiem tak: prawdziwy konsolomaniak choć raz w życiu powinien kupić nowy system na premierę :) To bardzo fajne uczucie mieć w domu świeżutki sprzęcik. Testować nowe gry, penetrować menusy, wąchać instrukcję obsługi, dzielić się wrażeniami z e-kolegami. W 2013 miałem hajs, dużo czasu i chęć kupienia PS4 w dniu premiery. I kupiłem, to był mój zestaw startowy:

wF6KdmO.jpg

Zakup PS4 na premierę nie miał żadnego sensu.

Ja nie wychodziłem tydzień z chaty i łupałem w Multi SF. Uwielbiałem. Pamiętam że z 1000 razy powtórzyłem że super że miałem farta i wyrwałem tą 10 z 10 rzuconych konsol do EURO pod moją pracą. Premiera to premiera - później już zawsze jesteś conajmniej drugi jak Czarek Pazura

• Lubię! 1
Opublikowano

Wszyscy marudzą a preordery rozeszły się w czasie przechodzącym ludzkie pojęcie, nawet w Polsce. Nie mieli nic do stracenia. Start kiepski dla obu obozów ale ludzie złaknieni nowej technologii już zdecydowali. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, aux napisał:

Zakup PS4 na premierę nie miał żadnego sensu. To był tylko kaprys konsolomaniaka po trzydziestce :)

Cytat

Dobrze się zastanówcie czy potrzebujecie teraz PS5 i czy gry startowe was zadowolą. Rozważcie za i przeciw.

konsola na premierę ma zazwyczaj mało wspólnego z rozsądkiem :] i dlatego to jest takie fajne :p takich racjonalnych powodów opłacenia preorderu to nie mam za wiele, DS Remake załatwia sprawę u mnie, ale jakby to miała być Fifka i Assassin (deja vu z 2013) to bym nie wziął? oczywiście że bym wziął

pewnie będę grął w "te same gry co na PS4 tylko ładniej" ale lineup na 2021 jest znacznie bardziej obiecujący niż to było z PS4, nikt nie zapowiadał Residenta, Harry Portiera, GT7, Horizona itp itd i to jest to co zawsze Sony ma w ofercie - obietnice ;) ale tym razem szybsze do spełnienia ; na PS4 taki rok 2014 ubiegał pod hasłem this is waiting

gry do wzięcia na launch są całkiem niezłe, chociaż spodziewałem się że to Guerrilla da grę wizytówkę-konia pociągowego na premierę tak jak to było z Killzone, ale DS wygląda prześwietnie także nic mnie nie piecze

ale główny powód zakupu niezmiennie pozostanie taki sam - bo mam na to ochotę i już :]

Edytowane przez nero2082
  • Plusik 8
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Dwa lata moj OLED sie marnowal z PS4 Pro - czas juz na zmiane. Na premiere ogram Demon’s Souls, Spider-Mana + jedna z multiplatform. Do tego wstrzymalem sie z zakupem Czuszimy na PS4 i czekam na wiesci o ulepszeniach graficznych na PS5. To juz duzo grania jak dla mnie, wiec zgadza sie, taka mam ochote by kupic w dniu premiery. Kazdy sam decyduje co jest dla niego oplacalne.

Edytowane przez Lukas_AT
  • Plusik 1
Opublikowano
1 godzinę temu, nero2082 napisał:

konsola na premierę ma zazwyczaj mało wspólnego z rozsądkiem :] i dlatego to jest takie fajne :p takich racjonalnych powodów opłacenia preorderu to nie mam za wiele, DS Remake załatwia sprawę u mnie, ale jakby to miała być Fifka i Assassin (deja vu z 2013) to bym nie wziął? oczywiście że bym wziął

pewnie będę grął w "te same gry co na PS4 tylko ładniej" ale lineup na 2021 jest znacznie bardziej obiecujący niż to było z PS4, nikt nie zapowiadał Residenta, Harry Portiera, GT7, Horizona itp itd i to jest to co zawsze Sony ma w ofercie - obietnice ;) ale tym razem szybsze do spełnienia ; na PS4 taki rok 2014 ubiegał pod hasłem this is waiting

gry do wzięcia na launch są całkiem niezłe, chociaż spodziewałem się że to Guerrilla da grę wizytówkę-konia pociągowego na premierę tak jak to było z Killzone, ale DS wygląda prześwietnie także nic mnie nie piecze

ale główny powód zakupu niezmiennie pozostanie taki sam - bo mam na to ochotę i już :]

Tak, firma ktora przesuwala premiery Drivecluba, The Order, U4 (tu to juz w ogole byly jaja), nagle zacznie spelniac obietnice, zwlaszcza w dobie Covida. Ludzie to sie nigdy nie naucza. Na bank beda opoznienia premier. Nie wszystkich, ale czesci na pewno. 

• Plusik 2
Opublikowano

Nie no zayebiste gierki tylko problem polega na tym że każdy kto używa konsoli do czegoś więcej niż meczu fify raz na tydzień to ma większość tych rzeczy już dawno ograne

• Plusik 1
Opublikowano

Te ps plus classic to niezła kupa. Sądziłem, że to będzie dostęp do każdej gry jaką kiedykolwiek dali w PS Plus co i tak byłoby biedną usługą, a oni dają 18 gier z czego większość w przestarzałych wersjach jak np Monster Hunter bez Iceborne , Mortal X bez XL, Persona bez Royal, Bloodborne bez Old Hunters czy golutki Fallout 4.

Nieźle lecę do sklepu i opłacam plusa XD

• Plusik 1
Opublikowano

Pewnie tak dali dopiero na początek, co nie zmienia faktu, że jest na razie słabo, ale ludzi co nie mieli PS4 to sobie ograją. Mnie w tym przypadku ta lista nie skusiła do kupna konsoli, póki co.