kanabis 22 644 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 19 minut temu, Mecenas napisał: Większe miasto czyli które? Na Warszawkie? Mysle ze na Ostrołęke Cytuj
KarolJanuszGejmingu 480 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 A jak było z PS4 kupił ktoś z was na święta?W większości krajów jeśli nie kupiłeś PS4 na premierę kolejna szansa to był 2014. Pograneeeee Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Czarny Pajonk będzie dobrze śmigał na PS4, Wielka przygoda SuckBoya, to samo. Największy argument za premierą, to Demonsy i podkręcony CyberPunk, bo przecież nie UBI gierki i Codzik. Nie ma czego żałować. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. _Red_ 12 065 Opublikowano 19 września 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, balon napisał: NEXT GEN ZŁO WCIELONE W ogóle to jest śmieszne, a może nawet żałosne? Że na największym forum konsolowym w PL, jest tyle osób co tak bardzo racjonalizują kupowanie nowej konsoli (obojętnie czy PS5 czy Xboxa), w okolicach premiery , biorąc pod uwagę, że poprzedniczka wyszła 7 lat temu, koszt takiej zabawki to jak średniej klasy telefon no i chyba gierki to ich hobby? Chyba, że nie ale wtedy to nie wiem po co tyle czasu i energii tracić na te forum. Te wszystkie wyszukiwanie słabości, minusów itd. Czasami mam wrażenie, że granie, nowe growe technologie czy paskudne korporacje sprawiają im straszny ból. Większy nawet niż jego ból. O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat. Chcę kupić i testować od razu, a nie trzymać F5 codziennie na Ceneo az do kolejnego Black Friday i liczyć na magiczne skreślenie ceny o 100 zł lub dorzucenie promocyjnej Fify 2077 Boniek Edition. 2299 zl: cena jak za przeciętnego laptopa lub połowę nowego ajfona lub 40% Thermomixa do mieszania bigosu. No bez jaj, żeby tyle rozkminiac. A teraz najlepsze - towar z Media Markt można chyba oddac do 30 dni jeśli nie nosi śladu użycia? Także jeśli okaze się, że: - wentylator konsoli je.bie starym sashimi z tuńczyka - odpalenie na PS5 emulatora PS4 do emulowania PS3, zeby zagrac w grę z PS2 powoduje sciemnianie żarówek w sypialni - na 825GB system operacyjny zajmuje 900GB, więc gry trzeba instalować na pendrive to może po prostu wtedy oddam bubla. Ale będę miał tę frajde, ze miałem, sprawdziłem, oceniłem sam. ps ano i żeby to bylo na zasadzie "jakie auto dla rodziny?" i tu sto opinii, analiz, czytania specyfikacji spalania, rozmiarow bagaznika, bezpieczeństwa w testach zderzeniowych. Ale tu do wafla ch.uja są tylko DWA produkty. Dwa. Albo PS5 albo XSX więc którego by się nie wzięło to musi być dobrze. Jesli ktorys z tych produktow mialby byc gufnem to tylko płakać, bo to znaczy, ze next gen nie pożyje długo na rynku, a to chyba kiepska perspektywa dla wszystkich (ha-tfu) graczy. Edytowane 19 września 2020 przez _Red_ 25 2 Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Samo to ze bedziesz wiedzial jak pachnie to juz fajna sprawa. Ja tylko chcialem przypomniec ze makaronu i srajtasmy tez mialo braknąc takze tego Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Co generację te same rozkminy... Powiem tak: prawdziwy konsolomaniak choć raz w życiu powinien kupić nowy system na premierę :) To bardzo fajne uczucie mieć w domu świeżutki sprzęcik. Testować nowe gry, penetrować menusy, wąchać instrukcję obsługi, dzielić się wrażeniami z e-kolegami. W 2013 miałem hajs, dużo czasu i chęć kupienia PS4 w dniu premiery. I kupiłem, to był mój zestaw startowy: Shadow Fall robił wrażenie oprawą, Rivalsy trochę też. Asasyn mi nie podszedł, a Knacka broniłem dla beki w internecie. Zakup PS4 na premierę nie miał żadnego sensu. To był tylko kaprys konsolomaniaka po trzydziestce :) PS5 kupię najwcześniej za rok, a najchętniej jak pokaże się Slimka i będzie duży wybór gier. Na PS4 mam w ch.uj zaległości, przede mną ze dwa lata grania. Zwłaszcza że jeszcze mają wychodzić nowe gry. Rada od starszego kolegi? Dobrze się zastanówcie czy potrzebujecie teraz PS5 i czy gry startowe was zadowolą. Rozważcie za i przeciw. 8 Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Ile Sony może mieć fabryk gdzie produkują PlayStation? z 10 ? więcej? Cytuj
Mecenas 60 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Sony ile masz fabryk?A kogo to to interesuje? Sprzedają produkt to produkt ma być w ręku klijenta. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 5 godzin temu, kanabis napisał: Wiadomo ze raczej nikt juz na hd ready nie gra ale odpalilem fh4 z ciekawosci u starych na ich starym lg i to byl szok. Gra wygladala jak z x360 albo nawet gorzej. Wiedzialem ze bedzie slabo wygladac bo to logiczne ale nie ze az tak. Bylem ostatnio w domu rodzinnym i z ciekawosci odpalilem The last of us 2 na PS4 Slim na moim starym telewizorze Full HD LG 32’ kupionym chyba w 2009 roku. Sprzt teraz nalezy do brata. Roznica miedzy tym a wersja na PS4 Pro na oledzie B8 jest kolosalna, szczegolnie w kolorach i oswietleniu. Dla mnie wersja na zwyklym PS4 wydala sie wrecz niegrywalna. Ale to tez nie jest tak, ze jestem purysta graficznym, bo tak to bym musial od 3 lat siedziec na PC i grac na ultra. 1 Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 18 minut temu, Fanek napisał: Ile Sony może mieć fabryk gdzie produkują PlayStation? z 10 ? więcej? Głupie pytanie ale odpowiem. Masowa produkcja odbywa się w w chinach w Foxxconie zaraz obok produkcji Xboxów i iPhonów, żeby zapewnić odpowiednią ilość mają swoją fabrykę w Japonii ale nie na taką skalę jak Foxxcon w chinach 1 Cytuj
Figuś 21 256 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 1 godzinę temu, YETI napisał: XD Ja jebe, rozwalają mnie te wielkie tajemnice, MS wywalił wszystko na stół jak się należy, a od sony mam zdjęcia z chińskiej fabryki zrobione xiaomi XD 1 Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Godzinę temu, SlimShady napisał: Czarny Pajonk będzie dobrze śmigał na PS4, Wielka przygoda SuckBoya, to samo. Największy argument za premierą, to Demonsy i podkręcony CyberPunk, bo przecież nie UBI gierki i Codzik. Nie ma czego żałować. Cyber na xboxie będzie śmigać lepiej - build z Xbox one x, plejka dostanie z prosiaka. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Ciekawe czy to zamieszanie z preorderami związane jest z tym że koniecznie chcieli zdążyć z ogloszeniem preorderów przed Xboxem i dlatego wszystko było tak niezorganizowane i zrobione na szybcika, wbrew wcześniejszym zapewnieniem, że na pewno uprzedzą wcześniej graczy zanim uruchomią preordery, aby mieli czas się przygotować. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 1 minute ago, ASX said: Ciekawe czy to zamieszanie z preorderami związane jest z tym że koniecznie chcieli zdążyć z ogloszeniem preorderów przed Xboxem i dlatego wszystko było tak niezorganizowane i zrobione na szybcika, wbrew wcześniejszym zapewnieniem, że na pewno uprzedzą wcześniej graczy zanim uruchomią preordery, aby mieli czas się przygotować. Nie sądzę, by to było planowane. A jeśli było, to by wywołać poczucie wiekszego popytu i hypu. Ciekawe też ile realnie konsol było dostępnych do pre orderów, bo chyba nie 15mln. 1 Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 2 godziny temu, aux napisał: Co generację te same rozkminy... Powiem tak: prawdziwy konsolomaniak choć raz w życiu powinien kupić nowy system na premierę To bardzo fajne uczucie mieć w domu świeżutki sprzęcik. Testować nowe gry, penetrować menusy, wąchać instrukcję obsługi, dzielić się wrażeniami z e-kolegami. W 2013 miałem hajs, dużo czasu i chęć kupienia PS4 w dniu premiery. I kupiłem, to był mój zestaw startowy: Zakup PS4 na premierę nie miał żadnego sensu. Ja nie wychodziłem tydzień z chaty i łupałem w Multi SF. Uwielbiałem. Pamiętam że z 1000 razy powtórzyłem że super że miałem farta i wyrwałem tą 10 z 10 rzuconych konsol do EURO pod moją pracą. Premiera to premiera - później już zawsze jesteś conajmniej drugi jak Czarek Pazura 1 Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 Wszyscy marudzą a preordery rozeszły się w czasie przechodzącym ludzkie pojęcie, nawet w Polsce. Nie mieli nic do stracenia. Start kiepski dla obu obozów ale ludzie złaknieni nowej technologii już zdecydowali. Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) 6 godzin temu, aux napisał: Zakup PS4 na premierę nie miał żadnego sensu. To był tylko kaprys konsolomaniaka po trzydziestce Cytat Dobrze się zastanówcie czy potrzebujecie teraz PS5 i czy gry startowe was zadowolą. Rozważcie za i przeciw. konsola na premierę ma zazwyczaj mało wspólnego z rozsądkiem :] i dlatego to jest takie fajne :p takich racjonalnych powodów opłacenia preorderu to nie mam za wiele, DS Remake załatwia sprawę u mnie, ale jakby to miała być Fifka i Assassin (deja vu z 2013) to bym nie wziął? oczywiście że bym wziął pewnie będę grął w "te same gry co na PS4 tylko ładniej" ale lineup na 2021 jest znacznie bardziej obiecujący niż to było z PS4, nikt nie zapowiadał Residenta, Harry Portiera, GT7, Horizona itp itd i to jest to co zawsze Sony ma w ofercie - obietnice ale tym razem szybsze do spełnienia ; na PS4 taki rok 2014 ubiegał pod hasłem this is waiting gry do wzięcia na launch są całkiem niezłe, chociaż spodziewałem się że to Guerrilla da grę wizytówkę-konia pociągowego na premierę tak jak to było z Killzone, ale DS wygląda prześwietnie także nic mnie nie piecze ale główny powód zakupu niezmiennie pozostanie taki sam - bo mam na to ochotę i już :] Edytowane 19 września 2020 przez nero2082 8 1 Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 (edytowane) Dwa lata moj OLED sie marnowal z PS4 Pro - czas juz na zmiane. Na premiere ogram Demon’s Souls, Spider-Mana + jedna z multiplatform. Do tego wstrzymalem sie z zakupem Czuszimy na PS4 i czekam na wiesci o ulepszeniach graficznych na PS5. To juz duzo grania jak dla mnie, wiec zgadza sie, taka mam ochote by kupic w dniu premiery. Kazdy sam decyduje co jest dla niego oplacalne. Edytowane 19 września 2020 przez Lukas_AT 1 Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 19 września 2020 Opublikowano 19 września 2020 1 godzinę temu, nero2082 napisał: konsola na premierę ma zazwyczaj mało wspólnego z rozsądkiem :] i dlatego to jest takie fajne :p takich racjonalnych powodów opłacenia preorderu to nie mam za wiele, DS Remake załatwia sprawę u mnie, ale jakby to miała być Fifka i Assassin (deja vu z 2013) to bym nie wziął? oczywiście że bym wziął pewnie będę grął w "te same gry co na PS4 tylko ładniej" ale lineup na 2021 jest znacznie bardziej obiecujący niż to było z PS4, nikt nie zapowiadał Residenta, Harry Portiera, GT7, Horizona itp itd i to jest to co zawsze Sony ma w ofercie - obietnice ale tym razem szybsze do spełnienia ; na PS4 taki rok 2014 ubiegał pod hasłem this is waiting gry do wzięcia na launch są całkiem niezłe, chociaż spodziewałem się że to Guerrilla da grę wizytówkę-konia pociągowego na premierę tak jak to było z Killzone, ale DS wygląda prześwietnie także nic mnie nie piecze ale główny powód zakupu niezmiennie pozostanie taki sam - bo mam na to ochotę i już :] Tak, firma ktora przesuwala premiery Drivecluba, The Order, U4 (tu to juz w ogole byly jaja), nagle zacznie spelniac obietnice, zwlaszcza w dobie Covida. Ludzie to sie nigdy nie naucza. Na bank beda opoznienia premier. Nie wszystkich, ale czesci na pewno. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Było? Szczerze mówiąc jako tako ta lista, kilka pozycji zamieniłbym bez mrugnięcia okiem. Może z czasem się powiększy, ale tak to. Cytuj
Pupcio 18 649 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Nie no zayebiste gierki tylko problem polega na tym że każdy kto używa konsoli do czegoś więcej niż meczu fify raz na tydzień to ma większość tych rzeczy już dawno ograne 1 Cytuj
devilbot 3 723 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Te ps plus classic to niezła kupa. Sądziłem, że to będzie dostęp do każdej gry jaką kiedykolwiek dali w PS Plus co i tak byłoby biedną usługą, a oni dają 18 gier z czego większość w przestarzałych wersjach jak np Monster Hunter bez Iceborne , Mortal X bez XL, Persona bez Royal, Bloodborne bez Old Hunters czy golutki Fallout 4. Nieźle lecę do sklepu i opłacam plusa XD 1 Cytuj
messer88 6 590 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Dla kogoś kto nie miał ps4 to chyba nawet spoko ale dawać takie starsze tytuły bez dlc to Cytuj
Faka 4 046 Opublikowano 20 września 2020 Opublikowano 20 września 2020 Pewnie tak dali dopiero na początek, co nie zmienia faktu, że jest na razie słabo, ale ludzi co nie mieli PS4 to sobie ograją. Mnie w tym przypadku ta lista nie skusiła do kupna konsoli, póki co. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź