Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

350 zł wiadomo, sony osrane, preordery wiadomo, sony osrane, brak "gamepassa" wiadomo, sony osrane. Ale i tak nie mogę się doczekać jakiejś perełki gdzie z bananem na  ryju pobiegnę do sklepu i kupie ps5 i grę za 350zł. Narazie odpuszczam bo prosiak stoi i się kurzy.

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Nie zapominajcie że macie w co grać na PS5. Możecie wydać jakieś tam drobne 700PLN i pograć w DLC do gierki z ps4 albo np 7 letnią grę z ps3. 

Za niewielką dopłatą 350PLN ogracie grę SKYRIM z 2011 roku która pierwotnie wyszła również na PS3. Ale biblioteka gier. 

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 07:57, kislawa napisał(a):

350 zł wiadomo, sony osrane, preordery wiadomo, sony osrane, brak "gamepassa" wiadomo, sony osrane. Ale i tak nie mogę się doczekać jakiejś perełki gdzie z bananem na  ryju pobiegnę do sklepu i kupie ps5 i grę za 350zł. Narazie odpuszczam bo prosiak stoi i się kurzy.

Dla mnie osobiscie zadna standardowa edycja gry nie jest warta 350zl. Co by to nie było. 250zl to moim zdaniem byla taka wlasnie optymalna max granica. 

Z tym ze to i tak bez sensu dyskusja bo wiekszosc i tak po przejsxiu gre sprzeda wiec tak naprawde zmienia sie tylko pierwszy wkład a roznica w kupnie/sprzedazy bedzie podobna jak i byla.

No ale jak ktos wspomnial "nie kazdy sprzedaje gry" , no to takim zycze powodzenia :kaz:

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 08:04, kanabis napisał(a):

No ale jak ktos wspomnial "nie kazdy sprzedaje gry" , no to takim zycze powodzenia :kaz:

Jeszcze mnie nie poje.balo. Poki nie beda dawac steela w standardzie nie zobacza mojej kasy :lapka:

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 07:39, McDrive napisał(a):

Śmigło.

DS, Spoderman + dlc, trzecia generacja GTA5, zaraz pewnie zapowiedź Bloodborne, plus same informacje o ulepszeniach gier z PS4. To wszystko polane sosem za 350zł odpalanym na sprzęcie o 20% słabszym w tej samej cenie co konkurencja.

No to faktycznie same remastery. Jak nie widzisz roznicy między remakiem jakim jest Demons Souls a remasterem Spider Mana który jest bonusem do MM to gratulacje, właśnie zostałeś dzbanem. I GTA jako przykład, które z oczywistych względów jak Online będzie wydawane na wszystko i nikogo nie dziwi że na nowa generacje tez wyjdzie skoro baza graczy się tam przenosi. 

Same remastery. 

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 08:12, Voytec napisał(a):

No to faktycznie same remastery. Jak nie widzisz roznicy między remakiem jakim jest Demons Souls a remasterem Spider Mana który jest bonusem do MM to gratulacje, właśnie zostałeś dzbanem. I GTA jako przykład, które z oczywistych względów jak Online będzie wydawane na wszystko i nikogo nie dziwi że na nowa generacje tez wyjdzie skoro baza graczy się tam przenosi. 

Same remastery. 

Ta sama historia i gameplay w lepszej oprawie to dla mnie remaster. Jeżeli nie widzisz różnicy między nową grą, a ogrzanym kotletem, to ty jesteś dzbanem:reggie:

W dniu 22.09.2020 o 08:14, McDrive napisał(a):

Ta sama historia i gameplay w lepszej oprawie to dla mnie remaster. Jeżeli nie widzisz różnicy między nową grą, a ogrzanym kotletem za 350, to ty jesteś dzbanem:reggie:

Opublikowano

Zielony kolego, chodzimy do działu wyżej a nie tutaj pouczać jak wydawać dobrze pieniądze.

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 08:15, Paolo de Vesir napisał(a):

Na trzy wydawane gry od Sony masz remake, remaster i DLC na 8h na kanwie jedynki. Serio trzeba 1:1 wykładać żeby niektórzy zrozumieli?

Wyłóż, bo ja nie rozumiem jak można cieszyć się z tej samej gry w nowej oprawie za 350zł. Jakby to była połowa standardowej ceny, to jeszcze rozumiem, ale to już duża przesada:facepalm:

Opublikowano

Jak widać tutaj na forum Sony robi dobry biznes, bo ludzie i tak kupują, racjonalizują to sobie jak tylko mogą i polecą do sklepu po konsole bez gier. Mimo, że obok na regale będzie stała konsola z setkami dostępnych gier.

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 08:22, szejdj napisał(a):

polecą do sklepu po konsole bez gier. Mimo, że obok na regale będzie stała konsola z setkami dostępnych gier.

Sam zamówiłem XSX (przejęcie Arkane mnie przekonało), ale pisanie, że ps5 nie ma gier, a xbox setki to już typowe cw. Jasne, walić sony za ich politykę cenową, ale akurat pakiet tytułów startowych na day1 to dobry przygotowali.

W dniu 22.09.2020 o 08:12, Voytec napisał(a):

remasterem Spider Mana który jest bonusem do MM

Nie nazwałbym czegoś "bonusem" jeśli trzeba za to dodatkowo zapłacić (i to nawet jak się już ma wersję na poprzednią konsolę).

Opublikowano

Ten MM to jest takie same jak The Lost Legacy (standalone), a w normalnej i ludzkiej cenie było - zawartość na 8 godzin, a MM wołają za to 279 zł.

Opublikowano

Wygląda na to, że wrócę do schematu z 7. generacji, tj. kupię XSX do wszystkiego, a PS5 do exów Sony. 

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 08:04, kanabis napisał(a):

Co by to nie było. 250zl to moim zdaniem byla taka wlasnie optymalna max granica. 

Z tym ze to i tak bez sensu dyskusja bo wiekszosc i tak po przejsxiu gre sprzeda wiec tak naprawde zmienia sie tylko pierwszy wkład a roznica w kupnie/sprzedazy bedzie podobna jak i byla.

Nie wiem czy, właśnie to nie zablokuje ludzi przed używkami, ta granica, więc mogą nie chcieć kupować używek za ponad 3 paki. 

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 08:14, McDrive napisał(a):

Ta sama historia i gameplay w lepszej oprawie to dla mnie remaster. Jeżeli nie widzisz różnicy między nową grą, a ogrzanym kotletem, to ty jesteś dzbanem:reggie:

Ty napisałeś to na serio? Tak w pełni świadomie i na poważnie?

Cały czas piszemy o Demon's Souls?

Opublikowano

Ale co? Coś się nie zgadza z tym co napisał? Nazywaj to sobie rimejk/remaster to nie zmieni faktu że dostajesz na start konsoli NOWEJ GENERACJI 11 letnią grę 

Opublikowano

Co?

Fajnie, że Xbox zmiazdzyl na premiere konsol, a lineup PS5 jest slaby. Nie zmiania to jednak faktu że remake Demon's Souls to nie remaster i naklad pracy jest nieporownywalny. 

I nie, remake to nie tylko grafika, noooo.

Opublikowano

Chetnie wydam te 350zl na demon souls bo najzwyczajniej w swiecie w nia jeszcze nie gralem. Tak samo zrobi to setki tysiecy osob ktore swoja przygode z soulsami zaczeli od darksouls/bloodborna?

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 09:06, Voytec napisał(a):

I nie, remake to nie tylko grafika, noooo

W sensie mechanika została podciągnięte do nowszych części Soulsów i w samym szkielecie gry dokonano zmian? Z resztą ja nie powiedziałem, że DSR to remaster, więc ocb?

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Do pełnej oceny mechanik i zmian w gmeplayu, zmian w fizyce itd poczekam do ogrania tego tytulu. Nie bede się w to bawil na podstawie krotkiego filmiku.

Opublikowano
  W dniu 22.09.2020 o 09:06, Voytec napisał(a):

Co?

Fajnie, że Xbox zmiazdzyl na premiere konsol, a lineup PS5 jest slaby. Nie zmiania to jednak faktu że remake Demon's Souls to nie remaster i naklad pracy jest nieporownywalny. 

I nie, remake to nie tylko grafika, noooo.

Spoko, ale dalej nie za 80 kurwa euro, podobną robotę musieli wykonać przy kolosach i gra kosztowała mniej na start.

Opublikowano

Dobrze, ja się z tym zgadzam. Sam nigdy tej gry nie kupię za 360 zł i nie ma to żadnego związku z tym co napisałem.

Opublikowano

A ja chyba kupię PS5 z remake DS, ogram i wymienię w sklepie na spidermana. Cena za gry jest chora i gdyby to była cyfra czekał bym na promkę 50%. A tak kompletnie mnie to nie boli go gierkę odsprzedam tracąc 60 zł? PS5 tak samo jak switch i tak będzie tylko do exów, resztę ogram na PC.

Opublikowano

Dla mnie listopad to i tak czas dla Cyberpunka, a pierwszą grą z lineupu jaką kupie to Spider Man i to na PS4 pewnie w okolicach Świąt. Zobaczymy ile wtedy gra będzie kosztować.