Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, beardo0 napisał:

Nie mówię, że to jakaś kosmiczna technologia czy coś, ale jak bym już chciał mieć konsolę nowej generacji, to niech korzysta z jakichś fajnych nowych technologii

Pad od xboxa nie wygląda na nową generację

Te nowe wibracje i "reagujące" triggery na plus. Ale wszystko inne, panel, światełko itd. to qufna, które tylko oszpeca pada.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Tez uważam ze to może być po(pipi)ka. Jednak pleyce nie odmówisz tego ze próbuje wprowadzać jakieś innowacje w swoich rozwiązaniach. Dildo, VR, Dual shock, dual sens itp.

Wiesz nie chce się kłócić ale to dzięki marce xbox masz o wiele więcej ciekawych rzeczy w swoich konsolach playstation niż playstation dało nam ;)  psn dzięki xbox live, fajne indyki cyfrowo na konsoli dzięki xbox arcade, dysk w konsoli zamiast memorek xbox, wasze trofea? ms wymyślił acheivementy pierwszy. Teraz powiedz mi co playstation inowacyjnego wymyśliło / wprowadziło pierwsze po 2000 roku od ps2? Bo to że ps1 było rewolucyjne się nie kłócę.

Opublikowano
1 minutę temu, blantman napisał:

Wiesz nie chce się kłócić ale to dzięki marce xbox masz o wiele więcej ciekawych rzeczy w swoich konsolach playstation niż playstation dało nam ;)  psn dzięki xbox live, fajne indyki cyfrowo na konsoli dzięki xbox arcade, dysk w konsoli zamiast memorek xbox, wasze trofea? ms wymyślił acheivementy pierwszy. Teraz powiedz mi co playstation inowacyjnego wymyśliło / wprowadziło pierwsze po 2000 roku od ps2? Bo to że ps1 było rewolucyjne się nie kłócę.

Spoko. Dodałbym do tego tez pewnie środowisko multi. Mam na myśli rozwiązania tech.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, blantman napisał:

Teraz powiedz mi co playstation inowacyjnego wymyśliło / wprowadziło pierwsze po 2000 roku od ps2? Bo to że ps1 było rewolucyjne się nie kłócę.

Tak jak Figuś mówi. Gdyby nie Plus, to nie byłoby GP. Więc może zamiast wyliczać co kto dał, a kto nie, cieszmy się z konkurencji :usmiech:

Edytowane przez Bartolinsky
  • Plusik 1
Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Ten DualSense to chyba tylko na doczepke. Dildosy to skopiowany pomysl z Wii, VR nie wymyslilo Sony. No taka naciagan a ta lista.

Ok. Nie można się nie zgodzić z tym co napisałeś. Maja aktualnie ponad 75% rynku tylko dzieki temu ze są PlayStation:)

Opublikowano
5 minut temu, Figuś napisał:

No i w tej wyliczance co nam dał Xbox brakuje największego kurestwa na konsolach czyli płatnego online, ale u zielonych można to teraz przykryć świetną usługa jaką jest gamepass i mieć w to wy(pipi)ongo.

No jakoś na GP musieli zarobić.

Opublikowano
14 minut temu, Figuś napisał:

No i w tej wyliczance co nam dał Xbox brakuje największego kurestwa na konsolach czyli płatnego online, ale u zielonych można to teraz przykryć świetną usługa jaką jest gamepass i mieć w to wy(pipi)ongo.

Pamiętaj, że Sony wcale nie musiało tego kopiować :)

Opublikowano
1 minutę temu, Shago napisał:

Pamiętaj, że Sony wcale nie musiało tego kopiować :)

MS nie musiał tego zaczynać :) a że dawali się ludzie golić to poszło z prądem, niny też krzyczy sobie teraz tantiemy za online, mało bo mało ale jednak

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, beardo0 napisał:

Z jednej strony gry na PS5 są droższe, ale z drugiej, jak chcesz poczuć haptic feedback i nową generację, to trzeba sypnąć groszem :)

Xbox tego nie ma

Mędruś wróciłeś :) 

Edytowane przez bluber
  • Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jak wyszedł Live, to ja osobiście byłem zachwycony, bo pierwszy raz dało się dobrze w bijatyki online zagrać.
Virtua Fighter 5 Online na x360 był mega kozak dla fanów bijatyk.
Na ps3 gra wyszłą całkowicie bez online :wallbash:

Edytowane przez C1REX
Opublikowano (edytowane)

Tak naprawdę Sony od zawsze kopiuje Nintendo. Analogi, wibracje, dildo i panel, czyli marna imitacja WiiU.

Zapomniałem jeszcze o hełmie, bo Ninny wydało swój przysłowiowe sto lat temu.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
Godzinę temu, zdrowywariat napisał:

Tak naprawdę Sony od zawsze kopiuje Nintendo. Analogi, wibracje, dildo i panel, czyli marna imitacja WiiU.

Zapomniałem jeszcze o hełmie, bo Ninny wydało swój przysłowiowe sto lat temu.

I zapomniałeś dodać że gdy groziło im bankructwo Sony im pomogło. 

Widzę że oba obozy się ścierają i usiłują przekonać że jedno lepsze od drugiego. W sumie nic innego tu się nie dzieję przez ostatnie dni. 

Opublikowano
1 minutę temu, czarek250885 napisał:

I zapomniałeś dodać że gdy groziło im bankructwo Sony im pomogło. 

Widzę że oba obozy się ścierają i usiłują przekonać że jedno lepsze od drugiego. W sumie nic innego tu się nie dzieję przez ostatnie dni. 

Ścieranie się, a stwierdzanie faktów to co innego. Sony wymyśliło walkmana na przykład, za co wielki szacun. Ale jeśli chodzi o konsolowy hardware to Ninny nie ma sobie równych. To oni przecierają szlaki.

Opublikowano (edytowane)

W sumie to nintendo było wielkimi fiutami branży jak sobie planowali kolabo z nową konsolą, to potem się im odwidziało i tak się zaczął nowy PSX, który zgniótł ich jak robaka w tamtych czasach.

Edytowane przez Faka
  • Plusik 2
Opublikowano
4 minuty temu, zdrowywariat napisał:

Ścieranie się, a stwierdzanie faktów to co innego. Sony wymyśliło walkmana na przykład, za co wielki szacun. Ale jeśli chodzi o konsolowy hardware to Ninny nie ma sobie równych. To oni przecierają szlaki.

Ale powiedz jakie ma to znaczenie? Każdy wybierz sprzęt który mu się podoba. To tak jakbyś szedł do mięsnego po kiełbasę a sprzedawca powie, że może lepiej Pan parówki kupi. I co kupisz je? W mojej ocenie najlepszą konsolą Nintendo był gacek bo miał moc, fajnego pada z którego początkowo się śmiałem, ale w takim residencie układ przycisków robił robotę, uderzał w dorosłego odbiorcę. A co się okazuje, gacek był globalną porażką. Więc odbieranie sprzętu to indywidualna sprawa. 

Tak jak napisał Listunio, W listopadzie wszyscy będą się cieszyć nową generacją bez względu na preferencje. 

Opublikowano
1 minutę temu, czarek250885 napisał:

Ale powiedz jakie ma to znaczenie? Każdy wybierz sprzęt który mu się podoba. To tak jakbyś szedł do mięsnego po kiełbasę a sprzedawca powie, że może lepiej Pan parówki kupi. I co kupisz je? W mojej ocenie najlepszą konsolą Nintendo był gacek bo miał moc, fajnego pada z którego początkowo się śmiałem, ale w takim residencie układ przycisków robił robotę, uderzał w dorosłego odbiorcę. A co się okazuje, gacek był globalną porażką. Więc odbieranie sprzętu to indywidualna sprawa. 

Tak jak napisał Listunio, W listopadzie wszyscy będą się cieszyć nową generacją bez względu na preferencje. 

Żadnego. Tak Gacek był najbardziej konsolowy. Ale teraz jest Switch. PlayStation też każde miałem, ale z PS5 się wstrzymam. Gdybym był fanem soulslike to może bym wziął. A tak to mogę sobie poczekać nawet ze dwa lata, aż sytuacja się rozwinie.

Opublikowano
1 minutę temu, zdrowywariat napisał:

Żadnego. Tak Gacek był najbardziej konsolowy. Ale teraz jest Switch. PlayStation też każde miałem, ale z PS5 się wstrzymam. Gdybym był fanem soulslike to może bym wziął. A tak to mogę sobie poczekać nawet ze dwa lata, aż sytuacja się rozwinie.

Ale właśnie o to chodzi, o zdrowe podejście. Każdy ma swoje priorytety.