Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

42 minuty temu, Faka napisał:

W sumie to nintendo było wielkimi fiutami branży jak sobie planowali kolabo z nową konsolą, to potem się im odwidziało i tak się zaczął nowy PSX, który zgniótł ich jak robaka w tamtych czasach.

Każde korpo staje się wielkim fiu jak się im za dobrze wiedzie. Przypomnę choćby jeszcze o wypożyczaniu gier, czy crossgenowym online. Sony to też fiu. Dlatego cieszmy się z konkurencji. Dlatego lubię tą generację, gdy jeszcze było czterech graczy.

Edytowane przez zdrowywariat
40 minut temu, zdrowywariat napisał:

Każde korpo staje się wielkim fiu jak się im za dobrze wiedzie. Przypomnę choćby jeszcze o wypożyczaniu gier, czy crossgenowym online. Sony to też fiu. Dlatego cieszmy się z konkurencji. Dlatego lubię tą generację, gdy jeszcze było czterech graczy.

Ja trochę żałuję, że właśnie z segą miałem najmniejszy kontakt, mimo że ich dc był potężną konsolą i niektóre rozwiązania wyprzedzały epokę to ja w tym czasie żyłem psx-em. Szkoda, że wypadli z gry. Cieszę się jednak, że wciąż wydają swoje produkcję. 

Ciekawi mnie ile firm jeszcze zniknie lub zostanie przejętych do końca nowej generacji. Myślę że będą to przełomowe czasy dla branży, no i zobaczmy jaką drogą wszystko będzie zmierzać. 

• Plusik 1

Szkoda Segi i szkoda by było, gdyby to spotkało Ninny. W sumie są najdłużej na rynku i od zawsze prowadzili bój. No mam wielki sentyment do Ninny, bo pierwszą konsolą jaką miałem był Gameboy z Super Mario Land i Tetrisem. Sony też w sumie byłoby szkoda, bo z PSXem mam masę miłych wspomnień.

A kolega dostał Segę Mega Drive z 12 grami, więc grało się też na innych sprzętach :).

Edytowane przez zdrowywariat

Trochę sobie ponarzekam, bo mam ból dupy. Długo się namęczyłem ze znalezieniem nowego TV pod konsolę w stosunku cena/jakość. Stwierdziłem, że VRR do szczęścia nie będzie potrzebny i 60fps/4k na HDMI 2.0 styknie. To co dla mnie było kluczowe to obsługa Dolby Vision, więc elegancko, w mega cenie na wyprzedaży kupiłem sobie Sonacza z 2018, wysokiej serii XF. Oczywście byłem przekonany, że obsługa Dolby Vision na nowej konsoli to będzie standardzik, a tu kutangiem przez czoło - Xbox wjeżdza ze wsparciem DV i DA.

Bardzo mnie ciekawi, jak Sony zamierza sobie z tym poradzić,bo system Dolby Vision robi na prawdę niezłą robotę w filmach. Może i na exach tego nie odczujemy, ale w multiplatformówkach, xklocek może mieć znaczą przewagę w palecie barw i grze świateł.

Ahh gdyby nie te exy i przywiązanie do marki...Kwadracik od Zielonych wjechałby jak dzik w maliny:nosacz2:

Edytowane przez ginn
19 minut temu, zdrowywariat napisał:

Szkoda Segi i szkoda by było, gdyby to spotkało Ninny. W sumie są najdłużej na rynku i od zawsze prowadzili bój. No mam wielki sentyment do Ninny, bo pierwszą konsolą jaką miałem był Gameboy z Super Mario Land i Tetrisem. Sony też w sumie byłoby szkoda, bo z PSXem mam masę miłych wspomnień.

A kolega dostał Segę Mega Drive z 12 grami, więc grało się też na innych sprzętach :).

Nintendo w najgorszej sytuacji zostanie jednym z największych wydawców na rynku. Mają silne marki które sprzedają się w kosmicznych nakładach. Żadna inna firma nie ma tak pewnej przyszłości jak Nintendo. Chyba ,że ktoś ich kupi :kaz: 

• Plusik 1
25 minut temu, zdrowywariat napisał:

Tez moja pierwsza konsola byl chyba uzywany Game Boy + Super Mario Land 3 za 150 zeta. Kupa szmalu na tamte czasy dla mnie, ale Mario Land 3 jakie to bylo sztosiwo :banderas:

• Plusik 1
5 godzin temu, blantman napisał:

Wiesz nie chce się kłócić ale to dzięki marce xbox masz o wiele więcej ciekawych rzeczy w swoich konsolach playstation niż playstation dało nam ;)  psn dzięki xbox live, fajne indyki cyfrowo na konsoli dzięki xbox arcade, dysk w konsoli zamiast memorek xbox, wasze trofea? ms wymyślił acheivementy pierwszy. Teraz powiedz mi co playstation inowacyjnego wymyśliło / wprowadziło pierwsze po 2000 roku od ps2?

O kuźwa, aż mi się Monty Python przypomniał :dynia:

• Plusik 1

Ej ale tak na serio ktoś kupił PS5 bez ani jednej gry? W co będziecie grać na premierę? No dobra jest next genowy Demon i multi AC plus konkretny Spider ale co oferuje X? Sporo ludzi kupiło Xa bez gier czyli liczą na GP ale jaka tam gra pokaże moc next genu? Chyba to pierwsza konsola gdzie pre orderowcy nie zagrają w nic next genowego :/  ani jednego exa i chyba na święta tez tylko liczenie na GP i tłumaczenie ze tam 200 gier ze starej generacji żeby nadrobić. Zastanówmy się, tak nisko ludzie upadli ze na premierę biorą pre order bez ani jednej mocarne gry która pokaże prawdziwe przejście na next gen??

• Plusik 2
  • Haha 2
  • Minusik 3
8 minut temu, Wesker napisał:

Ej ale tak na serio ktoś kupił PS5 bez ani jednej gry? W co będziecie grać na premierę? No dobra jest next genowy Demon i multi AC plus konkretny Spider ale co oferuje X? Sporo ludzi kupiło Xa bez gier czyli liczą na GP ale jaka tam gra pokaże moc next genu? Chyba to pierwsza konsola gdzie pre orderowcy nie zagrają w nic next genowego :/  ani jednego exa i chyba na święta tez tylko liczenie na GP i tłumaczenie ze tam 200 gier ze starej generacji żeby nadrobić. Zastanówmy się, tak nisko ludzie upadli ze na premierę biorą pre order bez ani jednej mocarne gry która pokaże prawdziwe przejście na next gen??

a jaka pokaże moc ps5, serio pytam

Spoiler
13 minut temu, Wesker napisał:

Nie ma nic. Ale pamietam jazde 7 lat temu z dostępnością a chce mieć sprzet już gotowy (Cyber na przykład). Z kolei teraz jest ta wsteka z 4 więc będzie płynne przejście pomiedzy. Jestem w trakcie 3 gier na czwórce więc 19XI ładnie pros-a spakuje, podłaczę pione i dalej będe grał jak prawie codziennie. Ale już nową konsole sobie bede ogarniał. 

Edytowane przez ListuniO
Teraz, aph napisał:

PS5 będzie mieć znacznie lepszy line up na start, gdzie na PS4 był tylko Knack i Killzone i coś arcade od Housemargue, no i afera z DC, a tu - DSR,Ratchet,HZD,GoW2.

Jasne, część to cross geny, Gran Tourismo dalej będzie posysać, ale i tak mocniej robią niż popierdółka The Witness czy coś. 

Od kiedy te gry będą na start konsoli? xD

Przecież na start dostaniesz remake DS, dlc do pająka, przygody sackboya w 3D i playroom. 

1 godzinę temu, bebbop napisał:

Tez moja pierwsza konsola byl chyba uzywany Game Boy + Super Mario Land 3 za 150 zeta. Kupa szmalu na tamte czasy dla mnie, ale Mario Land 3 jakie to bylo sztosiwo :banderas:

Ja chyba będę jakoś musiał ogarnąć dwójkę i trójkę, bo jedynkę przeszedłem chyba ze sto razy, tylko po to, żeby znowu usłyszeć tą końcową muzykę :).

26 minut temu, zdrowywariat napisał:

Ja chyba będę jakoś musiał ogarnąć dwójkę i trójkę, bo jedynkę przeszedłem chyba ze sto razy, tylko po to, żeby znowu usłyszeć tą końcową muzykę :).

Pamietam, ze jedynka to byla calkowicie inna gra. W porownaniu do 3 to mega, bieda wersja :x Jedynka byla mega klasyczna ala pegazus, natomiast 3 to niczym Mario World ze Snesa. Mario mial super moce jak walenie z bara i helm z rogami niczym wiking, gdzie mogl zawisnac w powietrzu przytwierdzajac sie rogami od spodu do platformy, zianie ogniem jak smok, czy latanie ala odrzutowiec z dopalaczem :7

Edytowane przez bebbop