Soul 1 306 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Ludzie nie biorą pod uwagę, faktu, że MS nie kupił tylko gier lecz technologię, która ją napędza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 id Software zawsze było skrajnie multiplatformowe, ich gry wychodziły na wszystko i jakoś nie sądzę, żeby akurat DOOM czy Quake stały się eksami. Jakaś nowa marka? Może. Najgorsze, co się może stać, to oddelegowanie ziomeczków do Halo - w sensie gra mogłaby być za(pipi)ista, ale szkoda ich potencjału. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 3 minuty temu, Soul napisał: Ludzie nie biorą pod uwagę, faktu, że MS nie kupił tylko gier lecz technologię, która ją napędza Kupić Gamebrio Engine to deal życia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 4 minuty temu, Nyu napisał: id Software zawsze było skrajnie multiplatformowe, ich gry wychodziły na wszystko i jakoś nie sądzę, żeby akurat DOOM czy Quake stały się eksami. Jakaś nowa marka? Może. Najgorsze, co się może stać, to oddelegowanie ziomeczków do Halo - w sensie gra mogłaby być za(pipi)ista, ale szkoda ich potencjału. Ale dlaczego to takie niewiarygodne? MS jest właścicielem i jakkolwiek by się nie stawiali to przykaz idzie z góry. Jak powiedzą "Doom jest tylko na X/PC" to devi nie mają nic do gadania w tej materii. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 1 minutę temu, Nyu napisał: id Software zawsze było skrajnie multiplatformowe, ich gry wychodziły na wszystko i jakoś nie sądzę, żeby akurat DOOM czy Quake stały się eksami. Jakaś nowa marka? Może. Najgorsze, co się może stać, to oddelegowanie ziomeczków do Halo - w sensie gra mogłaby być za(pipi)ista, ale szkoda ich potencjału. Nie byłbym tego taki pewien. Przecież M$ musi się ten zakup zwrócić, a będą walczyć o klientów Sony. Jak firma wydawała gry na wszystko, to była zainteresowana tym aby sprzedać jak najwięcej kopii. Teraz jeżeli mniejsza sprzedaż =/= słabszy zarobek to czemu nie? Hajs się będzie zgadzał, bo to M$ jest w stanie zapłacić tyle aby nie opłacało się wydawać na sprzęt konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Mówili, że ekskluzywność będzie zależna od serii i ze wszystkich najmniej DOOM pasuje by stał się eksem xd Zakup się może zwrócić patrzac na samego gamepassa, bo gra tam będzie na premierę, a na PS5 za 3 stówki i dla większości ludu to growy netflix będzie bardziej opłacalny. No ale jak to w giereczkowie bywa, zwroty akcji są częste i tak jak teraz xbox jest na fali, tak Sony pewnie nie pozostanie bierne. Mnie cieszy, że nowa generacja zapowiada się na walkę o klienta, kombinowanie jak nam wejść do dupy i po prostu ciekawie, bo jednak dominacja PS4 poskutkowała brakiem ciekawych gier od MS a obecnie podniesieniem cen i anty-konsumenckich zachowań. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 3 godziny temu, Ma_niek napisał: Po co im ten silnik jak oni oprócz PESA chyba już nie robią żadnych gier. A następny PES to już unreal Przeciez dokładnie to napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Nie wiadomo co będzie z grami m$. Może będą wydawać na ps5, a może nie. Z jednej strony to extra zarobek ze sprzedaży gier, ale prawie 8 miliardów jednak nie zwróci. Odebranie tych gier Sony z kolei to byłoby przyciągnięcie klienta do xboksa i PC, oraz osłabienie konkurencji. Jeśli m$ planuje zdominować rynek, to druga opcja jest niestety prawdopodobna. Spencer widać ma dużą władzę i dar przekonywania ludzi w krawatach. Zobaczymy co będzie, ale integracja xboksa z PC to był mocny ruch z ich strony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Narazie to możecie sobie gdybać co bedzie a co nie będzie exem Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 6 minut temu, C1REX napisał: Odebranie tych gier Sony z kolei to byłoby przyciągnięcie klienta do xboksa i PC, oraz osłabienie konkurencji. Chyba o to sie wlasnie rozbija. MS nie jest ograniczony jak Sony jedna platforma tylko do ich kieszeni wpada kwit i z Xboxa i z PC czy to retail czy abonament XGP. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 12 minut temu, Pupcio napisał: Narazie to możecie sobie gdybać co bedzie a co nie będzie exem Dokładnie, na razie jedyne co jest pewne to to że wszystkie gierki Bethesdy trafia do gamepassa za 4zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 131 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Warte przeczytania https://www.gram.pl/artykul/2020/09/23/juz-pozamiatane-czyli-ile-microsoftowi-da-bethesda.shtml Jest to po części gdybanie, ale może niektórym uświadomi co się w poniedziałek zadziało Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Chodzi mi bardziej o to, że tak jak ID tech jest świetnym silnikiem tak po doświadczeniach z DMC V i RE VII to raczej silnik Capcomu wskazałbym jako ten wydajniejszy. Oczywiście wszystko casus XOS. W tym dmc pamiętam, że lokacje takie nie za duże więc tutaj stawiałbym silnik id jednak wyżej. Przez chwilę patrząc na uczestników dyskusji myślałem, że to temat o xboxie. Edytowane 23 Września 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 27 minut temu, Figuś napisał: Warte przeczytania https://www.gram.pl/artykul/2020/09/23/juz-pozamiatane-czyli-ile-microsoftowi-da-bethesda.shtml Jest to po części gdybanie, ale może niektórym uświadomi co się w poniedziałek zadziało Najbardziej istotne zdanie, które wkleję i Sony już łatwo w nowej generacji mieć nie będzie. Cytat Microsoft jest aż 200 razy większy niż ZeniMax (pod względem kapitalizacji). Z kolei Sony jest tylko 5 razy większe niż Take Two Interactive. Mówimy więc o ogromnej różnicy. Dla Microsoftu najnowsza transakcja to nic nadzwyczajnego, z kolei ich główny konkurent mógłby tylko pomarzyć o porównywalnym przejęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 418 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Chyba o to sie wlasnie rozbija. MS nie jest ograniczony jak Sony jedna platforma tylko do ich kieszeni wpada kwit i z Xboxa i z PC czy to retail czy abonament XGP. Z ciekawosci, jak microsoft zarabia na xgp skoro wszyscy ponoc graja za dolara? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 11 minut temu, kanabis napisał: Z ciekawosci, jak microsoft zarabia na xgp skoro wszyscy ponoc graja za dolara? To jest propaganda z CW. Normalna cena XGP za miesiąc to jest od 40 do 55zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Szczerze nawet nie interesowałem się skąd wzięło się te 4 zł za gamepassa ale ja będę swojego opłacał z konsolką w All Access więc zabulę maksymalną cenę ale będzie warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 10 minut temu, kanabis napisał: Z ciekawosci, jak microsoft zarabia na xgp skoro wszyscy ponoc graja za dolara? To proste, dolar czy 4zl to tylko przynęta. Ludzie wykupują pierwszy miesiąc abonamentu za 4zl skuszeni niska cena i setkami gier, ale potem każdy kolejny miesiąc jest normalnie platny (10 dolarów za miesiąc). Wg badań bardzo dużo osób nie anuluje abonamentu po miesiącu i zostaje na dłużej. Jest to raczej typowa strategia w marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 814 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 pewnie dlatego że za te 4zł robisz konwesrję z golda na ulitmate. Ja też będę brał w all access jak w ogóle będzie dostęp, urlop na 10 listopada już wypisany pozostanie tylko czekać Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 418 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Znaczy to to ja wiem ale ktos w temacie obok mi mowil ze moge zakladac nowe konto i dalej tak jechac na tej promocji dla nowych xbotow. No i wydawalo mi sie ze skoro jest taka mozliwosc to pewnie wiekszosc tak robi Chyba ze to obrzydliwe klamstwo a ja dalem sie nabrac Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Póki co działa taka konwersja i cebulaki tak robią. Ale myślę, że to w końcu ukrucą. Ja teraz zrobiłem z EA Play i załadowałem na 3 lata czyli rok GPU. A skoro jesteśmy w temacie PlayStation jak myślicie kiedy wyjdzie slim? 3 lata? Bo ps5 to jest naprawdę wielkie bydle. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 4 minuty temu, creatinfreak napisał: Póki co działa taka konwersja i cebulaki tak robią. Ale myślę, że to w końcu ukrucą. Ja teraz zrobiłem z EA Play i załadowałem na 3 lata czyli rok GPU. Nie prędko, bo MS sam zachęca do tej cebuli oficjalnie ja reklamując. To zresztą zysk dla obu stron, ty się cieszysz że masz tanio 3 lata gamepassa, a M$ jest zadowolony bo zablokowal kolejnego klienta na nastepne 3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 I co przez te 3 lata będzie dokładnie kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) Na pewno nie gry za 350 zl Edytowane 23 Września 2020 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 23 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 (edytowane) To nie jest tylko kwestia, co przez 3 lata klient będzie kupował, ale że przez 3 lata mniej kupi od konkurencji. To jest walka o rynek. Do tego GP zarabia na DLC i jak ktoś akurat grał w grę, która wychodzi z GP. No i jest się już w środku ekosystemu, gdzie najchętniej się robi zakupy. Jak już ktoś się wkręci w cebulę i 300 gier za 4zł, to to jest też pewnie konsola na którą się kupi Cyberpunk 2077 w pełnej cenie. Edytowane 23 Września 2020 przez C1REX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi