balon 5 329 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 No zobaczymy już 19.11 XD kup a się dowiesz! Te ich ostanie słuchawki też jako jedyne obsługiwały jakiś ficzer przestrzenny. Dobra mniejsza z tym. Nie chce ni się życia tracić na rozkminianie mistyzyzmu PlayStation Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 3 minuty temu, balon napisał: Te ich ostanie słuchawki też jako jedyne obsługiwały jakiś ficzer przestrzenny. Platinumy, niestety mało gier to obsługiwało bo developer musiał przygotować dedykowany profil do danego tytułu który się wgrywało przez apkę do konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 704 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Platinumy, niestety mało gier to obsługiwało bo developer musiał przygotować dedykowany profil do danego tytułu który się wgrywało przez apkę do konsoli.Ty w ogóle miałeś PS4 i te słuchawki? Zarówno Gold jak i Platinum obsługiwały VSS, a do tego była jeszcze DODATKOWA aplikacja z predefiniowanymi setupami dla VSS pod konkretne gry, ale nic nie stało na przeszkodzie je po prostu wgrać i używać normalnie. To był zwykły equalizer a nie jakieś cuda na kiji. A profil wygrywało się do słuchawek nie do konsoli właśnie z tej aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 1 minutę temu, WisnieR napisał: 20 minut temu, Figuś napisał: Platinumy, niestety mało gier to obsługiwało bo developer musiał przygotować dedykowany profil do danego tytułu który się wgrywało przez apkę do konsoli. Ty w ogóle miałeś PS4 i te słuchawki? Zarówno Gold jak i Platinum obsługiwały VSS, a do tego była jeszcze DODATKOWA aplikacja z predefiniowanymi setupami dla VSS pod konkretne gry, ale nic nie stało na przeszkodzie je po prostu wgrać i używać normalnie. To był zwykły equalizer a nie jakieś cuda na kiji. A profil wygrywało się do słuchawek nie do konsoli właśnie z tej aplikacji. Tak miałem 2.0 i Goldy które mam na sprzedaż. Platinum miały jeszcze profile 3d audio które było dostępne w kilku tytułach i wcześniejsze słuchawki tego nie obsługiwały Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 704 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Ale to jest funkcja 3D Audio samej gry nie słuchawek raczej. Monster Hunter World też ma 3D audio dla dowolnych słuchawek stereo. Sony podpieło pod to marketingowo swoje słuchawki jak to Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 3 minuty temu, WisnieR napisał: Ale to jest funkcja 3D Audio samej gry nie słuchawek raczej. Monster Hunter World też ma 3D audio dla dowolnych słuchawek stereo. Sony podpieło pod to marketingowo swoje słuchawki jak to Sony. No właśnie nie do końca, od 2:00 mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Wstyd W dziale Xbox gadaja o mozliwych grach jakie sie pojawia z ich (pipi) licznych XGS , a tutaj (pipi)e ie o jakims 3D audio Gry do jasnej cholery , gdzie sa (pipi)a gry? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 447 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Demon Souls nadjeżdża a ty się o gry pytasz? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Oglądam właśnie filmik gościa któremu udało się złożyć preordera na ten drugi rzut i naszła mnie refleksja, jeśli podczas możliwości składania takiego zamówienia dochodzi do tarć to co to będzie na premierę w sklepie? Co za dziwne czasy, że trzeba stać w kolekcje by móc złożyć preordera. Coś czuję, że na sklep nic nie wystawią, a na magazynie będą czekać sztuki przeznaczone dla tych, którym udało się takie zamówienie złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 Ciekawe jak to przełoży się na gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 1 minutę temu, Square napisał: Ciekawe jak to przełoży się na gierki. Ułatwi to pracę devom (jeśli korzystają z Krakena), będzie też miało większe znaczenie w późniejszej fazie generacji, gdzie budżet na assety gier będzie się różnił od tego co mamy teraz, oczywiście nadal wszystko będzie uzależnione od wizji osób projektujących dany tytuł i tego co chcą osiągnąć oraz jakim kosztem, jak we wszystkim związanym z produkcją gier, tak i metoda kompresji to kwestia wyborów i decyzji z uwzględnieniem celów danego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 września 2020 (edytowane) a oni pokażą w końcu tę konsolę na legitnych prawdziwych zdjęciach, czy to zbyt INTYMNE, tudzież sami uważają, że to jedna z tych rzeczy którymi nie ma co się chwalić Edytowane 25 września 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 877 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 7 godzin temu, krzysiekp392 napisał: a oni pokażą w końcu tę konsolę na legitnych prawdziwych zdjęciach, czy to zbyt INTYMNE, tudzież sami uważają, że to jedna z tych rzeczy którymi nie ma co się chwalić W następną niedzielę japońscy Youtuberzy będą prezentować konsolę - do tego czasu myślę, że UI sprzętu i i cała reszta zostanie już zaprezentowana. https://www.gematsu.com/2020/09/japanese-youtube-creators-go-hands-on-with-ps5-for-try-ps5-on-youtube-gaming-week-starting-october-4 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Co za dziwne czasy, żeby kupować sprzęt na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 316 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Niektorzy juz graja troche dziwnie i niewygodnie wyglada pad z tego ujecia, jakby za dlugi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 126 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Daliby tego grzybkja w miejsce krzyżaka. Co to jest za beton w tym Sonym... 2 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 246 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 A co to za problem grać jak jest? Od samego początku mają w taki sposób i bez sensu byłoby to zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Ja preferuje aktualny układ gałek i bardzo dobrze, że tego się trzymają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Jezu kupicie sobia Hori z innym układem, problem solved. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Dla mnie oba są wygodne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 15 godzin temu, Welna napisał: Wstyd W dziale Xbox gadaja o mozliwych grach jakie sie pojawia z ich (pipi) licznych XGS , a tutaj (pipi)e ie o jakims 3D audio Gry do jasnej cholery , gdzie sa (pipi)a gry? No właśnie, dobre pytanie Oby sytuacja się nie odwróciła i oby się nie okazało, że to na sprzęcie Sony w trakcie tej generacji nie będzie w co grać Mimo wszystko jestem spokojny o to, że pojawią się w końcu dobre gierki na jednej i drugiej konsoli. M$ odrobiło lekcje, co powinno sprzyjać konkurencji. Zakupiłem PS+ na dwa lata do przodu i zastanawiam się czy gry w plusie, które będą dodawane na PS5 będą przypisywać się do mojego konta? Byłby to jakiś sposób na uzbieranie kilku gierek na nową generację zanim się przesiądę. Choć oczywiście nie będą to pewnie pełnoprawne next-geny. Tą generację zaczynałem od PS4 ale wcześniej miałem x360 więc nie wiem jak to było 7 lat temu w sytuacji przejścia z PS3 na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Ponoc na premiere PS5 tylko 100 gier we wstecznej bedzie, ciekawe czy prawda, niby sprawdzali jakis czas temu 4000 gier? Było pare stron temu chyba o tym tak It's important to note that only games from the top 100 games played by PS4 users will be backwards compatible by launch and, even then, the whole list might not be available. The list of backwards compatible games for the PS5 will steadily grow after the console's release, https://www.eurogamer.net/articles/ps5-backwards-compatibility-ps4-compatible-playstation-6300 jakie też jest źródło eurogamera? @Hendrix co Ty o tym myślisz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 Myślę, że osoba pisząca artykuł nie odrobiła pracy domowej, mimo, że to 5 minut używania google (i czytania ze zrozumieniem - zanikająca umiejętność niestety), z czego info byłoby w dużej mierze również z Eurogamera. Ciekawe ile razy te 100 gier będzie wyjęte z kontekstu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 484 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 3 godziny temu, schabek napisał: Niektorzy juz graja troche dziwnie i niewygodnie wyglada pad z tego ujecia, jakby za dlugi Dziwnie i niewygodnie to jego spodnie wyglądają 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 26 września 2020 Udostępnij Opublikowano 26 września 2020 31 minut temu, Hendrix napisał: Myślę, że osoba pisząca artykuł nie odrobiła pracy domowej, mimo, że to 5 minut używania google (i czytania ze zrozumieniem - zanikająca umiejętność niestety), z czego info byłoby w dużej mierze również z Eurogamera. Ciekawe ile razy te 100 gier będzie wyjęte z kontekstu. Czyli na start konsoli powinny być te 4000 tytułów we wstecznej lub WIĘCEJ NIŻ 100 rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi