Figuś 21 141 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Oj czekam na teardown od Jerrego bo sunny raczej nie zrobi oficjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Zrobili z PS4 to czemu by z PS5 mieli nie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 14 hours ago, C1REX said: Sony lubi dawać darmowe playstation raperom Eminem z bardzo rzadkim niebieskim PSX (legalnie odpalało CD-R) Zwykły Debugging model dla developerów, i dlatego odpalał cd-r/rw Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 37 minutes ago, Labtec said: Zwykły Debugging model dla developerów No strasznie zwykły i bardzo popularny. Zalegało w magazynach i wciskali ludziom w łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 56 minut temu, Patricko napisał: Zrobili z PS4 to czemu by z PS5 mieli nie zrobić. Bo z PS4 mieli dobry marketing. Teraz jest o wiele słabszy i Sony robi dziwne ruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza
xMAFIA_PLxMICHAL 46 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 orietnuje sie ktos czy bedzie account sharing na ps5 ? w sensie dzielnie konta na 2 konsole ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Na tą chwilę to prawie nic nie wiadomo poza tym, że konsola to wielka krowa, gry są po 80euro, jak wygląda boot screen i przewód zasilający XD przypominam 50 dni do premiery zostało Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 524 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 7 minut temu, xMAFIA_PLxMICHAL napisał: orietnuje sie ktos czy bedzie account sharing na ps5 ? w sensie dzielnie konta na 2 konsole ? Raczej tak, nie wydaje mi się, aby to mieli zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 8 minut temu, xMAFIA_PLxMICHAL napisał: orietnuje sie ktos czy bedzie account sharing na ps5 ? w sensie dzielnie konta na 2 konsole ? Wątpię aby usunęli dzielenie kont na dwie konsole. Działają tak już od czasów PS3/PSVita i nic się nie zapowiada, żeby miało być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Po ostatnich poczynaniach $ony nie byłbym taki pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 1 hour ago, C1REX said: No strasznie zwykły i bardzo popularny. Zalegało w magazynach i wciskali ludziom w łapy. Nie, limitka 100 tylko zrobili, Eminem dostał żeby robić gierki lol Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 1 godzinę temu, Figuś napisał: przypominam 50 dni do premiery zostało Co to za premiera, jak konsol nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Widmo Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 15 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Dostałem mail od X-kom: Dzień dobry dziękujemy za złożenie zamówienia. Uprzejmie informujemy, iż premiera przewidywana jest na 19.11.2020 r. Nie możemy jednak zagwarantować terminu realizacji zamówienia w tym terminie ze względu na wysokie zapotrzebowanie na wybrany produkt, a termin realizacji zamówienia może się wydłużyć. Prosimy o zrozumienie. W razie dodatkowych pytań pozostajemy do dyspozycji. Pozdrawiam TAKŻE (pipi)AĆ SONY MACZETAMI Ja zamawiał w ME krótko po wystartowaniu preo juz na boku widniało ,że możliwa będzie obsuwa mimo to opłaciłem z góry liczac się z tym.Nie ma co się srać proponuje czekać cierpiwie a potem ewentualnie jak kto chce może (pipi)ay maczeto. Cytuj Odnośnik do komentarza
leon83 0 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Ok panowie, szukam i szukam i nie mogę tego wyszukać A może jeszcze nigdzie tego nie podali i dlatego nie mogę znaleźć Dwa takie pytanka mam: 1. Wszystkie gry które kupiłem na ps4 CYFROWO - czy mogę je pobrać (w ps store na ps5) i odpalić na ps5 ??? 2. Kupuję ps5, mam ps plus wykupione - czy mogę zagrać w gry które dawali do plusa na ps4 na nowej konsoli (PS5) ??? Jeśli na te pytania jest 2x NIE to ja ps5 nie kupuję przez najbliższe 2-3 lata Kupka wstydu na ps4 jest duża Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 21 godzin temu, C1REX napisał: Daj znać gdzie kupić oryginalną baterię do ds4. W padzie do V1 miałem problem z baterią bo max 8h, zamawiałem z allegro i trzymała później ok 12h. Nie była oryginalna tylko zamiennik jakiś ale trzymała dużo lepiej. Da się lub dało się, nie wiem jak teraz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 (edytowane) @leon83 99% gier z PS4 odpalisz, nie wiadomo tylko jak z sejwami, jeśli chciałbyś przenieść z PS4 na PS5. Edytowane 29 września 2020 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 (edytowane) @leon83 samo Sony chyba jeszcze nie wie. Edytowane 29 września 2020 przez Aleks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Dobrze by bylo zeby przynajmiej przez ps+ chmure mozna bylo wgrac save-y z PS4 na PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 30 września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 września 2020 14 godzin temu, MYSZa7 napisał: @leon83 99% gier z PS4 odpalisz, nie wiadomo tylko jak z sejwami, jeśli chciałbyś przenieść z PS4 na PS5. Jeśli chodzi o granie przez kompatybilność wsteczną czyli odpalenie gry z PS4 na PS5 to sejwy mają działać. Jeśli ta sama gra jest w wersji na PS5 to już niekoniecznie gra będzie wykrywała save. Trudno powiedzieć na ten moment czy zależy to od SONY czy developera, bo pamiętam, że przecież w grach PS3/PSVITA był cross-save. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 września 2020 Te 99% gier z ps4 nie zostało chyba jeszcze na bank potwierdzone. Ja słyszałem 99% przetestowanych gier, co może oznaczać dowolną liczbę. Być może to jest 4000 przetestowanych gier lub 100. Nie wiadomo też, jak to ma działać. 1:1, czy z ulepszeniami. Płatne, czy darmowe. Nie wiem dlaczego Sony nic nie chce potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 642 Opublikowano 30 września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 września 2020 Czekają aż MS się uspokoi trochę, myślę, że od połowy października już zaczną sypać. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 30 września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 września 2020 Przy okazji kilka nowości związnych ze sklepem, wsteczną kompatybilnością, dzieleniem kont i chatem. Cytat -Backwards Compatibility: "playing PS4 games on PS5, some functionalities available on PS4 may not be available. See www.playstation.com/ps5-backwards-compatibility for more details." (dead link, currently) "This PS4 game isn't supported with your PS5's current system software. We're continuing to make more PS4 games playable on PS5. Update your PS5, and then try playing the game" "This PS4 game isn't supported with your PS5's current system software. We're continuing to make more PS4 games playable on PS5. Update your PS5, and then try playing the game." "PS5 boost mode enabled" Cytat -Console sharing "If the "Console Sharing and Offline Play" setting is enabled for your PS5, players aged 18+ who aren’t PS Now subscribers will be able to play PS Now games from the game’s shortcut icon (displayed on the PS5 home screen) as well as in the PS Now app." Cytat -Cross-Gen party chat: "Message and voice chat with friends across PS4, PS5 and PlayStation App." Unclear whether this is system-level or only certain games. I would assume system level. -Cloud saves, remote game downloads (obvious, but confirmed): PlayStation Plus cloud saves can be transferred manually to PS Now, and vice versa, using the Saved Data Management functionality on PS5. "msgid_download_ps5": "Download to PS5" Cytat Wishlists on PS5 Parties can include up to 100 people Share video clips, albums, artists, playlists, tracks on PS5 You can start something called a "Takedown" Change party names and images PlayStation Store will show which games are on PS+, PS Now and the PS+ Collection 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 30 września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 września 2020 Niby dużo informacji, ale taki dobór słów, że nic nie potwierdzono. Dosłownie 0 odpowiedzi na nasze pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 30 września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 września 2020 Ja się spodziewam, że po 4 października zacznie się wysyp materiałów - wtedy niby od japońskich jutuberów zaczną spływać wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi