Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Plus to tandetne piano black, które się rysowało od samego patrzenia.

Opublikowano
4 minutes ago, walek said:

Zauważył ktoś, ze konsole na premiere są najlepiej wykonane i mają najlepszej jakości komponenty. Przypomnijmy sobe konsole premierową konsole PS3 czy Ps4. Swietny design, wysokiej jakości elementy, ogólnie produkt dopracowany. Wychodzi PS3 slim, czy ps4 PRO i konsola zalicza downgrade w wielu aspektach. Jakość plastiku gorsza (na PS4 pro, to jakis ruski, gówniany plastik; to samo w ps3 slim), design gorszy, w przypadku ps3 slim, brak wsteczenja kompatybilności. Ogólnie firma idzie po kosztach i chce dostarczyć  jak najtańszy produkt. Jeśli ktoś jest kolekjconerem konsol, to ta na premiere jest chyba jak najbardziej wskazana.

Może i mają prima sort komponenty ale też często są one wadliwe. Dlatego też kolejne rewizje są ulepszane im dalej w cykl życia konsoli tym lepsze bebechy w środku.

Opublikowano
26 minutes ago, Czoperrr said:

spacer.png

Na moje oko konsola Sony jest wklejona. Na klocku X widać cien (tez moze zrobiony), a na ps5 juz nie widać. Zresztą dysponujemy taką technlogią, ze mozemy do materialu video wkleić ps5. Wystarcza ściagnąc odpowiednią apke na androida czy IOS Patrz filmik ponizej

Opublikowano

Miałem pisać podobny post. Te dwie konsole na stole wyglądają na fake. 

Z drugiej strony wali mnie wielkość konsoli. To tylko pudełko na tranzystory. 

Opublikowano
1 godzinę temu, grabipl napisał:

Nie no, nie sądze że ~350 sie przyjmie za gierke u nas, za granicą można wyrwać np. Demons soulsa za 70 euro w premiere

Postanowiłem sprawdzić jak to wygląda u mnie.

spacer.png

spacer.png

Opublikowano

I jak wygląda? Bo my nie zarabiamy w ojro wiec nie wiemy. 

Opublikowano
22 minuty temu, kanabis napisał:

I jak wygląda? Bo my nie zarabiamy w ojro wiec nie wiemy. 

no wygląda tak że kosztują 20euro więcej, czyli o 1/3 względem starej ceny, czyli zdzierstwo i żenada.

Jeśli zastanawiacie się co jutro pokaże Sony, to jest już rozpiska i odnośniki do kanałow na gafie.

spacer.png

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Sry eX4cT, patrzyłem na bol.com(sklep na belgie i holandie) i cena z 70 jest zwiększona na 75€

Edytowane przez grabipl

Opublikowano

Dla mnie to wygląda tak, że na  tym klocku to bym z checią usiadł po pracy zmęczony.  minimalistyczny kołek nieociosany .XD

Edytowane przez Mecenas

Opublikowano

O której jutro ten cyrk ma się zacząć?

Opublikowano

Ktoś potrafi rozpoznać napis, na pewno DTS HD (szkoda że nie DTS X) i Dolby - Atmos?  Bo na TRUE HD to chyba za krótki napis.

20200921123537.png

Dostępne chyba będzie 664gb

EjZmNFOXgAAbe8W?format=jpg&name=large

Astro bot zajmuje tylko 2.4gb

EjZmNEaXcAQHP3F?format=jpg&name=large

EjZmNEuWoAADK4D?format=jpg&name=medium

Opublikowano

Znaczek wskazuje na Dolby Atmos/ Dolby Vision. Ciekawe.

Choc może to też być Dolby Surround. 

Edytowane przez ginn

Opublikowano

Tam jest napisane "Manufactured under licence from Dolby Laboratories, Dolby, Dolby Audio and the double-D symbol are trademarks of Dolby Laboratories. For DTS patents..."

Opublikowano

Może japoniec za godzinę wyjaśni czy to Dolby Atmos czy nie. Najlepiej by było, gdyby po prostu Sony podało pełne technikalia. 

Opublikowano
16 godzin temu, walek napisał:

Zauważył ktoś, ze konsole na premiere są najlepiej wykonane i mają najlepszej jakości komponenty. Przypomnijmy sobe konsole premierową konsole PS3 czy Ps4. Swietny design, wysokiej jakości elementy, ogólnie produkt dopracowany. Wychodzi PS3 slim, czy ps4 PRO i konsola zalicza downgrade w wielu aspektach. Jakość plastiku gorsza (na PS4 pro, to jakis ruski, gówniany plastik; to samo w ps3 slim), design gorszy, w przypadku ps3 slim, brak wsteczenja kompatybilności. Ogólnie firma idzie po kosztach i chce dostarczyć  jak najtańszy produkt. Jeśli ktoś jest kolekjconerem konsol, to ta na premiere jest chyba jak najbardziej wskazana.

Ciekawe spostrzeżenie ale z tym plastikiem to była chyba kwestia gustu, może ładniej wyglądał ale był mniej praktyczny. Nie wiem o jak downgrade masz na myśli? Jedyne co mi przychodzi na myśl to pozbawienie PS3 wstecznej emulacji w kolejnych wersjach sprzetu czy wycięcie złącza optycznego w PS4 Slim względem poprzednika. Pierwsze wersje xboxa360 cierpiały na RROD co udało się wyeliminować w późniejszych wersjach. Pozbawienie PS3 wstecznej kompatybilności związane było też z tym, że PS2 całkiem dobrze się jeszcze sprzedawało i miało silną pozycję na rynku. Mam nadzieję, że sytuacja się teraz w jakiś sposób nie powtórzy. Tak, wiem że 99% gier ma działać ale będę spokojny jak zobaczę jak to wyjdzie w praktyce ;)