Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał:

Raczej nie od Sony.

Miles ma dostać, i to ponoć nawet z sejwem.

e-Horizon i Sackboy też.

Edytowane przez aph

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Nauczyli się sejwy robić z ps4 do ps5? Coś się zmieniło?

Opublikowano

Ale Miles to nowa gra wydawana jednocześnie na obie konsole, a nie tytuł dostępny ze wsztecznej.

Opublikowano
Teraz, Square napisał:

Ale Miles to nowa gra wydawana jednocześnie na obie konsole, a nie tytuł dostępny ze wsztecznej.

Można powiedzieć, że to tytuł z przedniej kompatybilności.

Serio dziwne, że nie dali tego zachodnim yt. No ale cóż.

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał:

Jak najbardziej. Zobaczymy czy coś dorzucą.

Opublikowano
Godzinę temu, kanabis napisał:

Jeszcze sie okaze ze ta cala wsteczna to bedzie  najwieksze przeklenstwo pierwszych lat nowej "wstecznej" generacji bo nic nie bedzie wychodzic od poczatku do konca robione tylko pod nowe konsole xd

Niby ps4 bylo je,bane ze nie ma wstecznej ale takie killzony, infamousy czy pozniej the order to byly gry ktore jednak pokazywaly skok generacji

Dlatego póki co biorę xa, ktory za grosze pozwoli mi ograć starsze tytuły i cross genowe w najlepszej jakości, a z plekja poczekam na ulepszony model i wysyp exow.

Opublikowano
1 hour ago, Czoperrr said:

No Ratchet może robić wrażenie. Demon's to wciąż remake gry, która splatynowałem i spędziłem dziesiątki godzin - dla mnie nic nowego. 

nic nowego lol

Old%2Bvs%2BNew.png

Opublikowano

No wygląda fajnie, ale czy gameplay się zmieni? Czy wprowadzili nowe lokacje, bossów, mechanikę? Zdaje się być remakiem 1:1.

Opublikowano

A w Halo Infinite gameplay się zmieni wobec poprzednich części?

Opublikowano
7 minut temu, Czoperrr napisał:

No wygląda fajnie, ale czy gameplay się zmieni? Czy wprowadzili nowe lokacje, bossów, mechanikę? Zdaje się być remakiem 1:1.

Wtedy DS nie byłoby rimejkiem.

Opublikowano
1 minute ago, aph said:

A w Halo Infinite gameplay się zmieni wobec poprzednich części?

Nie wiem, nie jestem fanem halo i nie grałem w żadną część poza dwójką. Z tego co wiem Infinite nie jest remakiem a kolejną odsłoną serii z nową fabułą i otwartym światem. 

Opublikowano

No dzięki wstecznej więcej osób chce sprzęt na premierę. Jak dla mnie to olbrzymi plus.

Opublikowano
3 godziny temu, Faka napisał:

Obczajcie jaki niezły cringe. Ehh, takie coś reklamować konsolę i grę.

esencja krindżu :p ale coś tam musiało się dziać z padem że typ taki podniecony 

Opublikowano
Godzinę temu, SlimShady napisał:

Wtedy DS nie byłoby rimejkiem.

Czyli remake Residenta 2 nie jest remakiem?

Opublikowano
Teraz, mugen napisał:

Czyli remake Residenta 2 nie jest remakiem?

Nie do końca, Nemesis to samo. Zbyt wiele różnic, zmian i braków względem oryginału.

Opublikowano

Tak. RE to remake właśnie bo jest sporo zmian. Remaster to podbitka grafiki. Demon Souls to jednak bardziej remake.

Edytowane przez ListuniO

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
11 minut temu, Czoperrr napisał:

Mylisz kolego pojęcia remake i remaster. 

Wytłumaczę jak krowie na rowie na przykładach:

Kolosy PS4, Trylogia Spyro, Trylogia Crasha, Medievil PS4 - RIMEJKI - wiernie odwzorowane, zrobione od podstaw.

Nowy RE 2/Nemesis/Ratchet PS4 - Są hybrydą rimejka z rebootem, albo bardziej reinterpretacją starych tytulów, też są robione od podstaw, ale mają braki w zawartości, zmiany, a część rzeczy dodają.

Remaster - suwaki w prawo na PC. Nie da się tego pomylić z rimejkiem.

Opublikowano

No dobra. W takim toku to tez ma sens. Ale Kolosy np. nie są zrobione od nowa...

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak hybryda, re2 toremake zrobiony od podstaw, nie ma znaczenia że ten sam posterunek w nazwie

Opublikowano

W remaku DS beda nowe bronie, animacje, linie dialogowe nagrane od nowa, zmieniony wygląd lokacji itp. No troche re-imagine jest.

Opublikowano

no no, jeszcze trochę i będzie to reboot :pawel: 

niesamowicie silna jest w niektorych potrzeba wmówienia światu (a najbardziej to chyba sobie), że to jest całkowicie nowy, autorski projekt

niektórzy jeszcze myślą, że to będzie system seller ale to już naprawdę można włożyć między bajki

Opublikowano

jutro też coś ma być?