Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, walek napisał:

Ja żadnej z tych gier nie biorę, a PS5 mam już zaklepane na 19 listopada. Demon's Soul to nie moja para kaloszy, SpiderMan to tylko wersja kinowa, a  Allstars? Co to k(& jest? :) Pierwszy tytuł jaki odpale to Bf4. Licze na betonowe 60fps (mam ps4 Pro i tnie) i jeszcze lepszy performance. Potem w kolejce jest The last of US 2- 60 fps w tej grze to będzie petarda. Następnie postaram sie ukończyć Wiedzmian 3 na ps5, z jeszcze lepszą oprawą i plynnością gry. 

A powiedziane zostało kiedy taki patch będzie i w sumie najważniejsze czy darmowy czy znowu 20 ojro? 

Opublikowano

Ludzie napaleni na Demon Soulsy PS5, pozamawiali na premiere a potem się przekonają się jak ta gra brutalnie traktuje gracza i pojawi się wylew ofert na olx i allegro. Wówczas sie okaże za ile będzie można wyrwać używkę na PS5.

:Coolface::cebula: ja odkupie za 200 golda

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Mnie zas zastanawia kiedy Bluepoint dostanie jakis autorski projekt. 

Ja sie zastanawiam, kiedy Sony ich wykupi bo poza dwoma wyjątkami, od początku zalożenia studia pracują w sumie tylko z PlayStation.

Opublikowano (edytowane)

Od Homecoming to raczej stał się generyczny straszak dla hamburgerowców bez tożsamości. Myślą, że wystarczy wstawić płacz dziecka, mgłę, pielęgniarki bez twarzy i koniecznie piramidogłowego a reszta zagra.

Edytowane przez Dr.Czekolada
Opublikowano

Ogólnie remake Silent Hill z taką gęstą mgłą, klimatem i z chorymi potworami, zmiennymi otoczeniami zrobiło by niezłe wrażenie, przy takiej technologii graficznej.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, qraq_pk napisał:

Po co najgorszego MGS remasterować? 

Remake 3 z mechanikami z V to jeszcze rozumiem. 

To tez. Ale czwórkę dobrze wspominam chociaż jest jedna ze słabszych 

Co do Silent Hill po homecoming to

SH Downpour tez niezły .

Edytowane przez ListuniO
Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Chętnie bym zagrał w nowego SH. Remake jedynki czy dwójki to ostatnia rzecz jaka bym chciał. 

Tylko, żeby był to nowy Silent to potrzeba do tego ludzi którzy wiedzą co w trawie piszczy. IMO reboot serii jest bardzo potrzebny, a jedynka to jednak taki punkt zaczepienia. Z resztą, gra powstałą w 99. Po 21 latach to byłoby świeże doświadczenie, bez niczego na rynku co mogłoby być temu podobne.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Tylko, żeby był to nowy Silent to potrzeba do tego ludzi którzy wiedzą co w trawie piszczy. IMO reboot serii jest bardzo potrzebny, a jedynka to jednak taki punkt zaczepienia. Z resztą, gra powstałą w 99. Po 21 latach to byłoby świeże doświadczenie, bez niczego na rynku co mogłoby być temu podobne.

Już jeden Remake był lub swego rodzaju reinterpretacja. 

Edytowane przez ListuniO
Opublikowano
2 minuty temu, ListuniO napisał:

SH Downpour tez niezły .

Gram obecnie i o ile jest potencjał to :

• segmenty ucieczki
  • jump-scare'y
  • bestiariusz
  • walkę

to bym wy(pipi)ał w (pipi)ec. Klimat jest, ale Silent Hill potrzebuje czegoś w co przyjemnie gra się w drugiej dekadzie XXI w. a nie drewniaka od Czechów.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli powstałaby nowa część/remake Silent Hill byłaby to raczej multiplatforma. Cały czas pisze się o serii w kwestii ekskluzywności na konsolę Sony, ale dlaczego? Nigdzie nie widziałem oficjalnego oświadczenia, że prawa do marki przejęło Sony.

Yetiemu po posiedzeniu w pubie przyśniło się, że Sony Japan pracuje nad tą grą i to by było na tyle.

Edytowane przez Czoperrr
Opublikowano
1 minutę temu, ListuniO napisał:

Już jeden Remake był lub swego rodzaju reinterpretacja. 

Shattered Memories to raczej spin-off. Nie chcę aby szło to w tym kierunku. 

1 minutę temu, Czoperrr napisał:

Nigdzie nie widziałem oficjalnego oświadczenia

Oficjalnie to nowa gra z serii nawet nie powstaje. :( 

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

:shotgun: no kolego, bo się nie polubimy

Grając w Homecoming miałem ciągle nieodparte wrażenie, że oglądałem już filmy z podobnymi motywami. Nie twierdzę, że gra sama w sobie była zła bo są SH które stawiam znacznie niżej np Shattered Memories, który w zasadzie straszakiem nie był a te sekcje uciekania bleh.

Opublikowano
28 minut temu, Faka napisał:

Ogólnie remake Silent Hill z taką gęstą mgłą, klimatem i z chorymi potworami, zmiennymi otoczeniami zrobiło by niezłe wrażenie, przy takiej technologii graficznej.

Hmm medium?