devilbot 3 682 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Serio usunęli wishlistę ze sklepu playstation. Masakra ta firma. Zwykły ściek się z tego zrobił nawet nintendo to ma. 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 @balonjezeli masz kasę to owszem. Sam gdyby mnie było stać wziąłbym sobie nowy tv mimo iż mój ma tylko 3 lata. W tej chwili cieszę się, że mam na nowe konsole a o innych sprzętach nawet nie myślę (dobra myślę jak czasem zagram w totka) Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 3 minutes ago, devilbot said: Serio usunęli wishlistę ze sklepu playstation. Masakra ta firma. Zwykły ściek się z tego zrobił nawet nintendo to ma. Taka bieda z tego store się zrobiła, i jeszcze strasznie wolno chodzi Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Teraz, creatinfreak napisał: @balonjezeli masz kasę to owszem. Sam gdyby mnie było stać wziąłbym sobie nowy tv mimo iż mój ma tylko 3 lata. W tej chwili cieszę się, że mam na nowe konsole a o innych sprzętach nawet nie myślę (dobra myślę jak czasem zagram w totka) No ale co generację wymienić sprzęt na jakiś nie high endowy to chyba nie jest jakaś rozrzutność itp.? Dobry sb i tv to koszt np 1 latawca do kajta. 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 (edytowane) Już myślałem, że nic nie przebije biednego sklepu i ogólnego burdelu w sklepie www microsoftu a jednak. Przecież ten stary PS Store to była klasa w porównaniu z konkurencją. Nie wiem co im tam odpie.rdala w sony żeby downgrade robić. Edytowane 25 października 2020 przez devilbot Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Teraz, balon napisał: No ale co generację wymienić sprzęt na jakiś nie high endowy to chyba nie jest jakaś rozrzutność itp.? Dobry sb i tv to koszt np 1 latawca do kajta. W tej chwili robię działkę i zbieram na wymianę samochodu, tak więc dla mnie nowy TV to rozrzutność :p Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 W dniu 23.10.2020 o 14:06, Figuś napisał: Zaczynają chyba rozsyłać konsole Z tego co można na necie przeczytać to w środę schodzi embargo na informacje 1 1 Cytuj
Cykomaton 99 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Ciekawe czy dopiero 6 będą wrzucać jakieś konkretniejsze materiały o PS5. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 (edytowane) Jestem ciekawe czy mogę już PS4 gierki wrzucić na dysk zewnętrzny i będzie od razu działać z PS5, czy musze ściągać gry przez PS5 żeby je potem dać na dysk zewnętrzny, bo można by było już przygotować HDD Edytowane 25 października 2020 przez Labtec Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Ciekawe jak bedzie z PT. Czy jak się przeniesie jakoś to zadziała? Bo że się nie ściągnie to juz wiadomo. Cytuj
Square 8 600 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Cytat z Eurogamera. Cytat As an aside, this presumably means P.T. - which is famously no longer available to download, but is still playable if you have it installed on your PS4 - will work on PS5, if you can transfer it when upgrading you console. However, this one specific case will need to be tested to confirm compatibility! W teorii będzie działać, ale na jej potwierdzenie to pewnie i tak będzie trzeba poczekać trochę po premierze. Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Apropo nowego tv pod ps5, ktoś już może brał coś z tego sklepu? Cena mega fajna i niższa od takiego MM o jakieś 800 zł. https://sklep.audiocolor.pl/produkt/lg-oled55cx-4k-telewizor-55-cali-dolby-vision-iq-dolby-atmos-cinema-hdr/?mcintosh&utm_source=ceneo&utm_medium=referral Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 5 minut temu, czarek250885 napisał: Apropo nowego tv pod ps5, ktoś już może brał coś z tego sklepu? Cena mega fajna i niższa od takiego MM o jakieś 800 zł. https://sklep.audiocolor.pl/produkt/lg-oled55cx-4k-telewizor-55-cali-dolby-vision-iq-dolby-atmos-cinema-hdr/?mcintosh&utm_source=ceneo&utm_medium=referral tutaj pytaj 1 Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 3 godziny temu, Figuś napisał: tutaj pytaj Dzięki, ale akurat ja jestem już pewny swojego zakupu. Pytanie tyczyło się czy ktoś już korzystał z tego sklepu? Zdziwiła mnie tak duża różnica w cenie między sieciowkami. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 (edytowane) @czarek250885 gdzieś kiedyś czytałem że na różnice w cenie oprócz oczywiście jakichś sklepowych promocji ma też spory wpływ ewentualna realizacje gwarancji. W sieciówkach gwarancja jest jakby na miejscu. Oddajesz TV do takiego MM i masz wyyebane a niektóre sklepy gwarancję przerzucają na producenta wiec jak coś się wysypie to musisz wtedy wysyłać TV np do europejskiej centrali LG itp a to już się robi z tego dosyć spory problem. Edytowane 25 października 2020 przez Ryo-San Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Co do DV vs hdr 10. Jak nie widzi ktoś tu różnicy, to cóż... Dlatego napisałem. Kwestia gammy. Niczego więcej. W zależności od profilu. DV ma profil koloru BT2020. Ogólnie naprawdę można ustawić wszystko bliźniaczo. Ja kalibrowalem profesjonalnie TV i chłopaki mi wytłumaczyli czym się różni to wszystko dokładnie. Faktycznie DV ma inaczej podawana informacje o obrazie, ale jak się skalibruje pod DV i HDR profesjonalnie uwierz mi, że nie ma takiej różnicy. Praktycznie jej nie widać. 2 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Przecież to jest zdjęcie z porównania z HDTVPolska.com. Czyli po profesjonalnej kalibracji. Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 To widocznie film był profilowany pod DV a HDR polecieli po łebkach:) mało ważne. Chodzi o to, że nie ma znaczenia jaki HDR będą miały nextgeny. To i to jest dobre. A ten obrazek to nieporozumienie, bo nie widziałem takich różnić nigdzie.PozdrawiamTo widocznie film był profilowany pod DV a HDR polecieli po łebkach:) mało ważne. Chodzi o to, że nie ma znaczenia jaki HDR będą miały nextgeny. To i to jest dobre. A ten obrazek to nieporozumienie, bo nie widziałem takich różnić nigdzie.PozdrawiamBtw.Ważne jest jeszcze jaki TV mamy. Im mniej nitów tym bardziej na niekorzyść wypada HDR10 Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Kwestia gammy? Ty wiesz do czego kolego Gamma służy? Gamma wypłaszcza scenę, zrównuje czarny z białym a biały z czarnym, w ten sposób zabijasz kontrast i detale które są w cieniach, czyli tam za co cenimy OLEDY. 1 Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Gamma min Gamma maxNie widzę żeby detale uciekały. No ale okZdjęcia sam teraz zrobilemNie stawiam na swoim. Do tego jest gamma. Ale w formatach HDR robi trochę inaczej niż w SDR. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 Tak jak mowie, kontrast, nie powiesz mi ze kotek na dole jest równie ładny co u góry? Oddanie kolorów i przejście pomiędzy ciemnym a jasnym miejscem, w tym celu używa się gammy(gdy ekspozycja zawodzi) Podbijając Gamme na zdjęciu przedstawiającym DV wypralbys kolory. 1 1 Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 25 października 2020 Opublikowano 25 października 2020 No właśnie nie wypiera kolorów. Na żywo i max i min ładnie wygląda. Ale ok. Co do tamtych screenów. Nigdy nie widziałem takiej różnicy pomiędzy HDR a DV. Dlatego napisałem gamma. Ale również kontrast, profil kolorów. Tam mi coś nie pasuje hehePozdrawiam cieplo Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 26 października 2020 Opublikowano 26 października 2020 Problem w tym, że ludzie bez podstawowej wiedzy próbują nakreślać innym co jest dobre, a co nie i gdzie widać różnicę a gdzie nie.Skoro daje screen po profesjonalnej kalibracji obu trybów, a Ty piszesz, że jedno zrobili po łebkach, to tylko pokazuje, że liczba Twoich argumentów wynosi - 1 i jakakolwiek dalsza dyskusja pozbawiona jest sensu.A zmieniając gamme to Ty zmieniasz całkowicie obraz i robisz z niego kompletną kupę. Także powodzenia. Magią której nie chcesz zrozumieć jest wydobycie detali w ciemnych scenach właśnie bez zmiany gammy i psucia wszystkiego. Cytuj
czarek250885 318 Opublikowano 26 października 2020 Opublikowano 26 października 2020 9 godzin temu, Ryo-San napisał: @czarek250885 gdzieś kiedyś czytałem że na różnice w cenie oprócz oczywiście jakichś sklepowych promocji ma też spory wpływ ewentualna realizacje gwarancji. W sieciówkach gwarancja jest jakby na miejscu. Oddajesz TV do takiego MM i masz wyyebane a niektóre sklepy gwarancję przerzucają na producenta wiec jak coś się wysypie to musisz wtedy wysyłać TV np do europejskiej centrali LG itp a to już się robi z tego dosyć spory problem. Może masz rację, muszę się bardziej wczytać. Szkoda że nic nie wiem o tym sklepie, no może tyle że jest w Warszawie i niby od 28lat. Wolałbym zakupić c9 jednakże zostały same wystawowe, więc lepiej już kupić tv z tego roku w pudle nieużywany. Choć wiadomo hdr będzie trochę gorszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi