Gość Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) wcześniej tego nie wiedziałem, ale chyba tutaj na forum przeczytałem, że każde nagłe wyłączenie konsoli z prądu może mieć zabójczy wpływ na jakiekolwiek ssd, a czasami odłączają prąd bez sygnalizacji zaraz sie okaże, że do next genowej konsoli trzeba jeszcze ups dokupić xd Edytowane 16 listopada 2020 przez Gość Cytuj
ginn 789 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Cytat Kompatybilność z nowym standardem Wi-Fi 6 To dosyć ciekawy aspekt techniczny, o którym mało kto mówi, a wcale nie jest bez znaczenia. Z naszych testów, z wykorzystaniem niedawno recenzowanego routera dla graczy ASUS RT-AX82U wynika, że Xbox Series X faktycznie nie jest kompatybilny z Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax). Co to oznacza? W praktyce przekłada się to na wolniejsze pobieranie gier lub ich aktualizacji na konsoli Microsoft, jeżeli w domu posiadamy router zgodny z nowszym standardem oraz łącze, którego Wi-Fi 5 nie jest w stanie wysycić. Ale to nie jedyna różnica – standard AX wprowadził znaczne usprawnienie działania funkcji MU-MIMO w postaci OFDMA. Jest to nowa funkcja, która pozwala lepiej wykorzystywać szerokość pasma Wi-Fi, przez co zmniejszają się znacząco opóźnienia w transmisji, co oczywiście przekłada się na mniejszy „lag” w grach online, jeżeli poza nami z domowej sieci Wi-Fi korzysta więcej osób i konsola musi o dostęp do routera konkurować. Playstation 5 jest kompatybline z Wi-Fi 6 co widać na załączonym obrazku. Podebrano z artykułu na Benchmark.pl. Ciekawe, jak to się ma faktycznie w praktyce. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Według ich testów PS5 jest kompatybilne ze standardem Wi-fi 6 tj. 802.11ax, a XSX ogarnia tylko Wi-fi 5, tj. 802.11ac. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 2 minuty temu, ginn napisał: Według ich testów PS5 jest kompatybilne ze standardem Wi-fi 6 tj. 802.11ax, a XSX ogarnia tylko Wi-fi 5, tj. 802.11ac. Ale to już było wiadomo od dawna Cytuj
ginn 789 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 No i (pipi), i zabłysnął Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) 6 minut temu, Figuś napisał: Ale to już było wiadomo od dawna Tak z ciekawości bo nie w temacie jestem, różnica w prędkości/zasięgu jest marginalna czy zauważalna między wi-fi 5 a 6? Edytowane 16 listopada 2020 przez grabipl Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Nie wiem, nie znam się, tylko przewód 2 Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Polecam MVG, dobre materiały. Cytuj
Gość Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) 4 minuty temu, Czoperrr napisał: Polecam MVG, dobre materiały. najbardziej mi dygnął jak zobaczyłem maksa pierwszego Edytowane 16 listopada 2020 przez Gość Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 18 minut temu, grabipl napisał: Tak z ciekawości bo nie w temacie jestem, różnica w prędkości/zasięgu jest marginalna czy zauważalna między wi-fi 5 a 6? Jakoś ostatnio to sprawdzałem i różnica w zasięgu jest ogromna (tutaj przebicie bardzo zauważalne), a różnica w prędkości polegała głównie na znacznie stabilniejszym połączeniu, dzięki czemu prędkość po Wi-Fi była po prostu większa. Ale do konsoli to tylko kabel. 1 Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 To prawda, że w remaku Demon's Solus można kupić uzdrowienie swojej postaci za prawdziwą gotówkę? Przyznam, że nie interesuję się tą grą a teraz na taką informację trafiłem w innym artykule na ppe. Jeżeli to jest prawda to grubo. Daleko polecieli w kwestii GAAS... Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) nie tymczasem nadjechał niespodziewany sleeper hit, bardzo zbliżone to do The Journey Edytowane 16 listopada 2020 przez nero2082 Cytuj
Elitesse 378 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Nie rozumiem w takim razie po co redaktorzy PPE sieją fake news w sieci. To już kolejny raz. Dziś jest info o pobieraniu opłat za aktualizację gier z PS4 do PS5 w Japonii i już sam nie wiem czy to prawda czy fake... Cytuj
Snake_Plissken 911 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 20 minut temu, Elitesse napisał: Nie rozumiem w takim razie po co redaktorzy PPE sieją fake news w sieci. To już kolejny raz. Dziś jest info o pobieraniu opłat za aktualizację gier z PS4 do PS5 w Japonii i już sam nie wiem czy to prawda czy fake... Kliki, kliki, kliki... 1 Cytuj
dext3rr 36 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 32 minuty temu, Elitesse napisał: Nie rozumiem w takim razie po co redaktorzy PPE sieją fake news w sieci. To już kolejny raz. Dziś jest info o pobieraniu opłat za aktualizację gier z PS4 do PS5 w Japonii i już sam nie wiem czy to prawda czy fake... "Redaktorzy" powiadasz? Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 20 godzin temu, Czoperrr napisał: Polecam MVG, dobre materiały. No ten filmik utwierdził mnie w przekonaniu, aby czekać z zakupem. Liczę, że w 2022 będzie już konsola z poprawkami i większym dyskiem, bo to co Sony dało teraz to kpina. 1 Cytuj
KubaJ023 1 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Nakręciłem się i czekam do czwartku by spróbować zamówić gdzieś PS5 w Uk. Nie śledzę tak za bardzo newsow o ps5 zza oceanu, czy na ten moment ktoś się skarżył na jakieś większe problemy z konsolami? Czy to raczej rzadkie przypadki? Bo patrząc na posty wyżej, to już sam nie wiem co o tym myśleć. Dzieki Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 1 godzinę temu, Elitesse napisał: redaktorzy PPE Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 20 minut temu, KubaJ023 napisał: Nakręciłem się i czekam do czwartku by spróbować zamówić gdzieś PS5 w Uk. Nie śledzę tak za bardzo newsow o ps5 zza oceanu, czy na ten moment ktoś się skarżył na jakieś większe problemy z konsolami? Czy to raczej rzadkie przypadki? Bo patrząc na posty wyżej, to już sam nie wiem co o tym myśleć. Dzieki Problemy są w dużej mierze związane z wiekiem dziecięcym konsoli. Wiadomo, że dopiero dostęp szerszego grona użytkowników tak naprawdę przetestuje konsolę i jej niedoróbki, ale problem leży tutaj bardziej w jej dostępności. Jeśli uda ci się zamówić i dostaniesz wadliwy egzemplarz to wtedy tylko na gwarancję do serwisu, bo w sklepach raczej nie będzie egzemplarza na wymianę. Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Uuuu, byłoby miło jakby coś jeszcze Bluepoint dla nas miało Gość z tego tweeta miał wcześniej sporo wiarygodnego info na temat rimejku Demonsów, więc może coś być na rzeczy. Były ploty o nowej wersji pierwszego MGS-a, kto wie... I to jest oczywiście odwołanie do pewnego wpisu od Bluepoint: Edytowane 17 listopada 2020 przez Cedric Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Osobiście wolałbym Silenta, ale przy plotkach o nowej części nawet na to nie liczę. Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Czy wiadomo coś czy będzie można przenieść z ps4 na ps5 swoje zrzuty ekranu oraz zapisane filmiki? Na filmikach prezentujące nowe UI nie widziałem nigdzie galerii, wiec może coś ominąłem.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Jest już pierwsza łatka z poprawą stabilności systemu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi