Rudiok 3 366 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Chciałem tylko napisać, że wypiję dziś zdrowie wszystkich betatesterów, którzy kupili kąsolę na premierę 4 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 tak, za 2-3lata wyjdzie rew.izja, która naprawi wszystkie niedogodności i problemy wieku niemowlęcego ; i chętnie sobie zamienię wtedy na taki model, ale nie bedę grał w czekanie tylko w gry ale myślę że wszyscy zainteresowani zdawali (?) sobie z tego sprawę na co się piszą ; btw nie wiem czy zauważyliście ale DualSense też ma własny firmware który się aktualizuje, bardzo cool jeśli chodzi o pierdoły do poprawy (firmware'owo) : - przy odpalaniu crossgenowej gry konsola uparcie odpala ściąganie wersji PS4, trzeba ręcznie kasować - pomieszane wiadomości z downloadami w powiadomieniach - trzeba używać eject bo "wysuń płytę" robi jakieś wałki do poprawy re.wizją : - coil whine 2 Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Dopiero dzisiaj dostałem i rozpakowałem konsole. Ale to jest krowa. Konsola wygląda ładnie, szczególnie w pionie, ale ten rozmiar to niezła padaka. W wersji poziomej podstawka powinna chyba mieć trochę lepsze mocowanie. Wszystko wydaje się stabilne, ale przy próbie przesunięcia obawiam się, że może się wyślizgnąć. Zobaczymy. DualSense natomiast od razu po wyjęciu prezentuje klasę. Na pierwsze wrażenie leży trochę gorzej w ręce niż DS4, ale zobaczymy podczas grania. Będzie testowane przez weekend. 18 minut temu, nero2082 napisał: - trzeba używać eject bo "wysuń płytę" robi jakieś wałki Na PS3 użyłem wysuwania z pada chyba raz w celu przetestowania. Na PS4 ani razu. Chyba nie muszę się martwić o to na PS5, plus głównie cyfrówek używam. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 4 godziny temu, nero2082 napisał: tak, za 2-3lata wyjdzie rew.izja, która naprawi wszystkie niedogodności i problemy wieku niemowlęcego ; i chętnie sobie zamienię wtedy na taki model, ale nie bedę grał w czekanie tylko w gry ale myślę że wszyscy zainteresowani zdawali (?) sobie z tego sprawę na co się piszą ; btw nie wiem czy zauważyliście ale DualSense też ma własny firmware który się aktualizuje, bardzo cool jeśli chodzi o pierdoły do poprawy (firmware'owo) : - przy odpalaniu crossgenowej gry konsola uparcie odpala ściąganie wersji PS4, trzeba ręcznie kasować - pomieszane wiadomości z downloadami w powiadomieniach - trzeba używać eject bo "wysuń płytę" robi jakieś wałki do poprawy re.wizją : - coil whine To na PS4 nie było aktualizacji pada? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 11 minut temu, blantman napisał: To na PS4 nie było aktualizacji pada? Nie Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 Jeżeli była to po stronie FW konsoli, a nie typowo samego pada. Dla użytkownika to w sumie chyba nie ma większego znaczenia. Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Da się jakoś wyłączyć HDR w menu? Odpalam potem grę bez HDR i dalej jasność tv mam na 100%. Wiem ze można permanentnie wyłączyć, ale wolałbym działanie takie jak na ps4 tj tam gdzie jest HDR to niech tv włączy swój domyślny tryb, a tam gdzie nie ma niech jednak będzie po mojemu . Chyba przeszukałem całe menu konsoli i sam nie znalazłem... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Dobra glupie pytanie Na ps4 przytrzymywales ps button i wychodziło do opcji wylaczania konsoli Ps5? Bo obecnie musze wylogowac konto i dopiero wylaczyc? Cytuj
ZjemCiKolege 4 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Godzinę temu, Welna napisał: Dobra glupie pytanie Na ps4 przytrzymywales ps button i wychodziło do opcji wylaczania konsoli Ps5? Bo obecnie musze wylogowac konto i dopiero wylaczyc? Kliknij raz przycisk ps i na samym końcu x) Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Jak konsola w pionie to przyznam, że miałem problem jak włożyć płytę i... oczywiście włożyłem odwrotnie za pierwszym razem. Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 (edytowane) Hello, nie wiem czy już wiecie ale nasza konsola działa ze zwykłym pilotem od TV np. tym od hx90 Edytowane 21 listopada 2020 przez kris to kristof Cytuj
l33t 128 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Super filmik. 10/10. Obejrzałem całe 2:45, żeby się dowiedzieć, że "no, konsolka działa z pilotem". Wartość informacyjna w pytę. Cytuj
jaro 77 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 przeciez ps4 tez tak bylo mozna sterowac jak ktos ma podpieta konsole do HDMI-CEC 1 Cytuj
WisnieR 2 726 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Dokładnie konsola nie działa z pilotem tylko z TV przed HDMI connect. Ja to od razu wyłączyłem bo mi telewizor włączał kosnole jak tylko przełączałem na źródło PS5. Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 29 minut temu, l33t napisał: Super filmik. 10/10. Obejrzałem całe 2:45, żeby się dowiedzieć, że "no, konsolka działa z pilotem". Wartość informacyjna w pytę. osa użądliła czy odreagowujesz pałę z matmy 2 minuty temu, WisnieR napisał: Dokładnie konsola nie działa z pilotem tylko z TV przed HDMI connect. Ja to od razu wyłączyłem bo mi telewizor włączał kosnole jak tylko przełączałem na źródło PS5. co na jedno wychodzi - dla użytkownika nie ma różnicy czy działa bezpośredni z pilotem czy poprzez HDMI Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Jestem prawie na 100% pewien że ps3 też tak działało z pilotem. Skończcie się podniecać tym 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Dokładnie. Jaracie się jak murzyn baterią. Cytuj
nikt 42 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 6 minut temu, qraq_pk napisał: Jestem prawie na 100% pewien że ps3 też tak działało z pilotem. Skończcie się podniecać tym Potwierdzam. Działało na 100% z PS3. Cytuj
kaktusr 32 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Ja wczoraj mialem ekstra jazdę, mialem zainstalowane nba pogralem z rana i wieczorem nagle jakims cudem nba istaluje sie z patchem od nowa hmm ok. Zainstalowało sie i nagle ze wszystkie moje savy sa "corrupted" i wszystko od nowa...Wysłane z mojego MI MAX 2 przy użyciu Tapatalka Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 jak wiedzieliście to świetnie, ja np. nie wiedziałem, to przyda się innym w takim razie nie sądzę aby każdy Kowalski wiedział że konsolę może obsługiwać pilotem od TV Cytuj
l33t 128 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 36 minut temu, kris to kristof napisał: osa użądliła czy odreagowujesz pałę z matmy co na jedno wychodzi - dla użytkownika nie ma różnicy czy działa bezpośredni z pilotem czy poprzez HDMI Wrzuciłeś filmik, na którym facet przez prawie trzy minuty mówi o tym, co mogłeś napisać w jednym, krótkim zdaniu. Chyba że to jest twój kanał i sobie wyświetlenia nabijasz. Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 (edytowane) 10 minut temu, l33t napisał: Wrzuciłeś filmik, na którym facet przez prawie trzy minuty mówi o tym, co mogłeś napisać w jednym, krótkim zdaniu. Chyba że to jest twój kanał i sobie wyświetlenia nabijasz. w 30 sekundzie już wiesz o co chodzi więc to krócej niż trwało napisanie przez ciebie zwrotnego komentarza nr 1 - więc nie rozumiem skąd tyle złości, ktoś nagrywa w dobrej wierze a ty krytykujesz bo 30 sekund ci szkoda Edytowane 21 listopada 2020 przez kris to kristof Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Po przesiadce z koksa na Double Royal Spencer poczułem płynne przejście. Brakuje typowego killera choć np. nie widziałem Watch Dogs 3 z RT. A na PS5 oba Spiderki robią robote. Tak samo gdy odpalilem Demonsy. No to tylko remake ale to ja poproszę o więcej takich kotletów. Serio. Tylko przy tych dwóch tytułach dostałem w pysk nową generacją i jestem fchuy fest zadowolony. Co będzie w przyszłości? Majty w dół i Michałek będzie biedny. Sama konsolka robi wrażenie. W zasadzie nawet na osobach postronnych, chociaż XSX tez robi z uwagi na małe gabaryty. PS5 póki co ciche, nie nagrzewa się, zero bugów itd. Nic tylko grać. 7 1 Cytuj
Konrad198706 0 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Mam problem z daemowa gra na ps5. Po aktualizacji nie moge jej uruchomic. Jest opcja tylko zainstalowano. Nie ma opcji graj. Pomoze ktos? Cytuj
Square 8 603 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Połaziłem po menu na razie tylko i pomimo faktu, że trzeba się przyzwyczaić to bardzo mi się podoba jak to wszystko działa. Jedyny wielki minus tak na szybko to upośledzona klawiatura w języku polskim, a konkretnie ułożenie liter. Nie wiem czy ktoś pisał o wielkości gier, ale tak jak zakładałem przed premierą zajmują one mniej miejsca. Pobrałem BL3 z wszystkimi dodatkami, które na PS4 zajmowało jakoś ok 105GB, a na PS5 jedyne 76GB. Idę sprawdzić teraz Astro w akcji. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi