madhunt3r 21 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Jakie macie tło w głównym menu valhalli? Na początku miałem ładne postać eivora a teraz mam tylko takJakiś pomysł jak wrócić do oryginalnego? Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 24 minuty temu, Przemo napisał: A no w taki się czuje, że Internet na kablu jest szybszy. A to ma ogromne znaczenie podczas gry online. Tak samo granie na kablu w padach też jest różnica, tak ja prosi grają na tym niż bez. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 7 godzin temu, Shago napisał: Że co?? W jaki niby sposób czuje się wifi, kiedy zarówno po kablu,jak i po Wifi ping jest taki sam?? Dobra, nevermind, zapomniałem że gadam z największym teoretykiem na forum. No nie jest. Puść ping przez 10 minut i zobacz. Na 100% czas się zmienia i do tego potrafią wypaść pakiety. Taki urok WiFi Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 może tak słabe łącze ze ping nie ma różnicy czy na kablu czy na wifi? Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 30-minutowy ping test, 0 pakietów zgubionych i prędkość neta. Internet 600 mega, WiFi 5GHz, komputer ustawiony przy konsoli. Prędkość dokladnie taka sama z jaką mi się gry pobierają na XSX. 2 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 2 godziny temu, devilbot napisał: Grać w bitki po wifi to niezłą amebą trzeba być. Dobrze że dużo gier pokazuje na czym kto gra i się zwyczajnie z takimi typami nie gra. Na steamie 90% gra na kablu na konsolach odwrotnie. Niestety nie wszystkie, chętnie bym filtrował takich typów. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 @Shago - nawet jak nie widać tego na liczbach i u Ciebie jest jak na kablu, to często druga strona czuje to bardzo. Już kilka razy rozmawiałem z kimś na temat słabego połączenia, a koleś po drugiej stronie nie widział problemu. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Jeżeli jest możliwość to zawsze kabel. Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 3 grudnia 2020 Opublikowano 3 grudnia 2020 Duże znaczenie ma ilość sieci i zakłócenia z tym związane. Pewnie, że Wi-Fi może działać dobrze jak nie ma innych sieci w pobliżu i całe pasmo jest wolne. U mnie wszystkie kanały są zajęte i czasem potrafi przylagować, zerwać. Podłączenie kablem daje święty spokój i wyeliminowanie jednego z możliwych źródeł problemu. Sąsiad nie odpali już mikrofali przez co połączenie się zerwie 1 Cytuj
Soniacz 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Instalował ktoś już najnowszy upgrade Fify? Jeśli tak to proszę o info czy po jego instalacji można grać w obie wersje, tj. pastgen i nextgen? Cytuj
kobe720 1 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Na PS4 jest tak, że można przypisać konto z PS+ do konsoli jako podstawowej i wtedy na innych kontach działają gry z PS+ oraz multi. A na drugiej konsoli grać w gry plusowe oraz multi tylko ze swojego konta. Czy tak samo działa to na PS5??? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 44 minuty temu, kobe720 napisał: Na PS4 jest tak, że można przypisać konto z PS+ do konsoli jako podstawowej i wtedy na innych kontach działają gry z PS+ oraz multi. A na drugiej konsoli grać w gry plusowe oraz multi tylko ze swojego konta. Czy tak samo działa to na PS5??? Tak Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Instalował ktoś już najnowszy upgrade Fify? Jeśli tak to proszę o info czy po jego instalacji można grać w obie wersje, tj. pastgen i nextgen?Można grać w obie. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) W dniu 3.12.2020 o 09:22, Shago napisał: 30-minutowy ping test, 0 pakietów zgubionych i prędkość neta. Internet 600 mega, WiFi 5GHz, komputer ustawiony przy konsoli. Prędkość dokladnie taka sama z jaką mi się gry pobierają na XSX. Jaki masz maks ping na koniec testu? I to że chodzi 30 min ok nie znaczy że zawsze masz 10-12ms. Po kablu masz mniej niż 1ms. A no i ten speed test też coś nie bardzo. 280 Mb/s przy łączu 600Mb? Poniżej dl coda na XSX po kablu. Na piecu ze steama idzie 980-990. Edytowane 4 grudnia 2020 przez mozi Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Ale co mnie interesuje Twój download? Odpowiedziałem na post, w którym ktoś stwierdził, że mam pewnie kiepski net. Jak widać nie mam kiepskiego neta. Do tego coś pisałeś, żebym puścił test na 10 minut i pewnie zgubią się pakiety. Test szedł 30 minut, nie zgubił się żaden pakiet, do tego najwyższy ping był 27ms co widać na screenie. Poza tym to jest temat o PS5, ucinam już tą dyskusję żeby tu nie spamować. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) Masz kiepski bo idzie Ci dl 280Mb/s przy łączu 600Mb i wg mnie to dlatego że masz to po Wifi. Czego nie rozumiesz? Zawsze na tym forum jest w chuy speców którzy się chuya znaya. Nie zawracaj więcej dupy jak nie ogarniasz. Dl wkleiłem żeby Ci pokazać że może iść maks łącza a nie żeby się pochwalić echuyem. EOT. Edytowane 4 grudnia 2020 przez mozi 3 Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 (edytowane) Gościu, poczytaj dokładnie co było punktem wyjścia tej dyskusji. Dla przypomnienia: takowym był PING, nie prędkość neta. Czy ja się gdzieś sprzeczam z tym, że prędkość po Wifi = prędkość po kablu? NIE! Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że jak podlączę konsolę po kablu, to pewnie będzie 500 mega. Ja odpowiedzialem na post Labteca pokazując jaki mam net, a Ty wyjeżdżasz ze swoim screenem cholera wie po co i nie wiadomo co próbując udowodnić i komu. Więc może odbij ode mnie i naucz się najpierw czytać posty ze zrozumieniem Edytowane 4 grudnia 2020 przez Shago 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Pamiętam jak z jednym klientem grałem i walę w niego jak w gąbkę i nic się nie dzieje, to pisze mu jaki masz net a ten mi screena i pisze, że dobry a tam wifi i ze 30 Mbps, 3% straty. To ja mu a idź w pizdu z tym netem. Naprawdę te filtry w gierkach jeśli są to bardzo pomagają. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 No jak ktoś ma router 2 pokoje, bądź piętra dalej i brak 5GHz to jak najbardziej jest to możliwe. Cytuj
Paolo de Vesir 9 124 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Oglądam sobie reckę quaza o PS5 i o samym Dual Sense dowiedziałem się więcej niż do tej pory z jakiejkolwiek innej recenzji. Przecież fakt, że na panelu dotykowym widać ilość kropek odpowiadającą numerowi gracza czy informacje sygnalizowane kolorem światła to naprawdę przydatne funkcje i chociaż DSa nie trzymałem w dłoni to od razu chce się go złapać. Brawo. Quaz to naprawdę świetny recenzent, bo hype jednak rośnie mocno. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 5 grudnia 2020 Opublikowano 5 grudnia 2020 Wiadomo kiedy PS5 ponownie trafi do sprzedaży? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 grudnia 2020 Opublikowano 5 grudnia 2020 Nie liczyłbym na swobodną dostępność, minimum do kwietnia - jeśli ktoś chce kupić wcześniej musi śledzić oferty sklepów, nie ma innej opcji. Cytuj
matizek92 3 Opublikowano 5 grudnia 2020 Opublikowano 5 grudnia 2020 Jak ktoś chce to mam kod rabatowy z ME na akcesoria do PS5 do oddania. Szału nie ma, ale zawsze coś taniej. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 5 grudnia 2020 Opublikowano 5 grudnia 2020 51 minut temu, Hendrix napisał: Nie liczyłbym na swobodną dostępność, minimum do kwietnia - jeśli ktoś chce kupić wcześniej musi śledzić oferty sklepów, nie ma innej opcji. Hendrix a Ty na jakiej platformie grasz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi