Fanek 668 Opublikowano 10 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 grudnia 2020 Wczorajszy: PS5 Update 20.02.-02.30.00 Patch Notes: This system update improves system performance Resolved an issue where data transfers and downloads were cancelled when trying to download content while a data transfer from a PS4 is in progress. Some issues that were causing errors during text input in some PS4 games have been resolved. The connection stability has been improved for some Wi-Fi routers. Firmware do Dual Sense nowy na razie nie wiadomo co zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 126 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Jakby kogoś to interesowało, to napęd z wczorajszym firmwarem dalej się włącza w losowych momentach bez żadnego sensu. Odpaliłem dziś wieczorem jakiś dokument na Netfliksie, zadzwonił mi telefon, więc zapauzowałem materiał. Rozmawiam sobie kulturalnie i nagle słyszę wspaniały dźwięk rozkręcającego się konkretnie napędu. Idiotyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Ja muszę u siebie sprawdzić czy napęd w ogóle działa Pewnie zmienią to w którejś aktualizacji, bo na PS4 działało ok, a z tego co piszecie to jest to mega wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Przemo 6 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Mi się wydaje, że mogą tego nie zmienić, bo tam może być poprostu najtanszy napęd włożony i taki jego urok. Ale obym się mylił. Bo jednak jest to denerwujące. Tylko pytanie czy da się to wyeliminować za pomocą łatki. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 790 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Tani czy drogi, co to ma do rzeczy? Sam z siebie nie powinien się uruchamiać, coś musi go aktywować. Coś czyli firmware. Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 126 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 8 godzin temu, Square napisał: Ja muszę u siebie sprawdzić czy napęd w ogóle działa Pewnie zmienią to w którejś aktualizacji, bo na PS4 działało ok, a z tego co piszecie to jest to mega wkurzające. No na PS4 nie przypominam sobie takich dziwnych zachowań napędu. A też wykorzystywałem poprzednika do Netfliksa, więc zwróciłbym na to uwagę. Nie powiem, bywa to naprawdę irytujące w trakcie oglądania filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
netowy 3 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 U mnie napęd słychać tylko podczas włączenia/wybudzenia konsoli i przy uruchamianiu gry, która jest na płytce. Przy cyfrowych wersjach cisza. Nie wiem czy mam szczęście, czy mnie to jeszcze nie spotkało, ale trochę już grałem na tej konsoli i cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza
aset 6 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Mam konsole z drugiego rzutu, bardzo cicha. W CP77 po 5h grania głośność nadal taka sama jak w menu, dysk z płytką raz na 40 min się załącza na 10 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza
RadkoR 44 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Nie rozumiem tego narzekania na napęd.Wczoraj odebrałem konsolę i napęd jest naprawdę cichy. Dużo zależy też od samej płyty. Jedne wibrują bardziej a inne mniej.U mnie napęd działa zdecydowanie ciszej niż w PS4 Pro.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 212 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 1 minutę temu, RadkoR napisał: Nie rozumiem tego narzekania na napęd. Wczoraj odebrałem konsolę i napęd jest naprawdę cichy. Dużo zależy też od samej płyty. Jedne wibrują bardziej a inne mniej. U mnie napęd działa zdecydowanie ciszej niż w PS4 Pro. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka U mnie napęd też wyraźnie słychać, ale nie wiem na ile to głośny napęd, a na ile kontrast, bo sama konsola jest niemal bezgłośna, a w przypadku prosiaka wyraźnie oprócz napędu było słychać wiatrak. Cytuj Odnośnik do komentarza
RadkoR 44 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Muszę przyznać, że obraz na monitorze 1440p wygląda naprawdę nieźle. Konsola ustawiona na 1080p. Możliwe, że skaler w monitorze robi dobrą robotę. Monitor HP X27i. Mam telewizor 4K ale okupuje go żona. Jak (jeśli) wprowadzą natywną obsługę 1440p będzie jeszcze lepiej.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Godzinę temu, RadkoR napisał: Mam telewizor 4K ale okupuje go żona. Powiedz ze żartujesz xD tam na tv masz jakieś 4x więcej pikseli... No nie wiem, może żonę wymień Cytuj Odnośnik do komentarza
vip77 237 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 7 godzin temu, netowy napisał: U mnie napęd słychać tylko podczas włączenia/wybudzenia konsoli i przy uruchamianiu gry, która jest na płytce. Przy cyfrowych wersjach cisza. Nie wiem czy mam szczęście, czy mnie to jeszcze nie spotkało, ale trochę już grałem na tej konsoli i cisza. Mam identycznie. Nie kreci bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 11 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 760 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 4 godziny temu, RadkoR napisał: Muszę przyznać, że obraz na monitorze 1440p wygląda naprawdę nieźle. Konsola ustawiona na 1080p. Możliwe, że skaler w monitorze robi dobrą robotę. Monitor HP X27i. Mam telewizor 4K ale okupuje go żona. 3 opcje tu widzę : 1. negocjuj wypożyczenie TV na parę h bo gry w 4K pokazują pazur (Spider, Demon's Souls itd) 2. zaproponuj oglądanie M jak miłość w 1440p, lub wspólne granie - jakiś Sackboy na 2 pady albo Until Dawn z PS+ Collection Spoiler 3. wręcz pozew rozwodowy "z powodu różnicy charakterów" Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 772 Opublikowano 11 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 grudnia 2020 U mnie zawsze wygrywa argument "pragnę Ci przypomnieć, że tylko dzięki mojej determinacji zdecydowaliśmy się na zakup telewizora, który ledwo mieści się w naszych 45m2". I teraz czaicie ten kontrast między "ten telewizor to był jednak świetny pomysł, ma taki piękny i ostry obraz" a "chyba cię poebało, chowaj tą miarkę i zostajemy przy 40 calach". Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Zostawie tu link ze spisem aktualnych projektów SIE i potencjalnych nie zapowiedzianych https://www.reddit.com/r/PS5/comments/ic061m/playstation_studios_list_of_confirmed_leaked/ Cytuj Odnośnik do komentarza
OsciBosci 22 Opublikowano 12 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Czy słuchawki Goldy działają na PS5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2020 i co koledzy, jest lipa z tymi of-ami do pesa, nie da się zgrać na pendrive'a i wrzucić do gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 13 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2020 15 godzin temu, OsciBosci napisał: Czy słuchawki Goldy działają na PS5? tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 975 Opublikowano 16 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2020 Gdzie się ustawia w ps5 żeby gry były domyślnie w j. Angielskim? Myślałem ze robi się tak samo jak w ps4 czyli zmienia się jezyk systemu na eng żeby gierki były w tym samym Języku (chyba ze gra ma w opcjach zmianę) ale na ps5 tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 16 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2020 Spytam może tutaj, ma.ktos przypadłość, że podczas grania jak na chwilę uruchamia się napęd to jest on wyjątkowo głośny? (Glosniejszy niż np podczas uruchamiania gry). U mnie akurat to się dzieje przy CP2077Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 16 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 grudnia 2020 3 godziny temu, Redmitsu napisał: Gdzie się ustawia w ps5 żeby gry były domyślnie w j. Angielskim? Myślałem ze robi się tak samo jak w ps4 czyli zmienia się jezyk systemu na eng żeby gierki były w tym samym Języku (chyba ze gra ma w opcjach zmianę) ale na ps5 tak nie jest. W Ustawieniach jest niby stosowna opcja aby gry się odpalały z konkretnymi parametrami, ale nie do końca chyba to działa. Przynajmniej w grach PS4 to nie do końca działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
madhunt3r 21 Opublikowano 17 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2020 Witam,Umieszczam post zarówno w dziale ps5 jak i xbox, aby więcej osób mogło się wspólnie wypowiedzieć na ten temat. Pytanie kieruje do osób które postanowiły kupić dwie konsole nowej generacji ps5 i xsx. Zawsze mnie zastanawiało czym się obecnie kierujecie przy wyborze kupna gry (multiplatformowej) na jaka platformę głównie? W poprzedniej generacji podział ustalony przez większość był prosty, multiplatformowe gry na xbox one x, bo był po prostu mocniejszy niż PS4 pro, a exy na ps. Ale teraz kiedy te granice bardziej się zacierają, bo gry obecnie działają bardzo podobnie raz na ps5 lepiej a raz na xsx. Coraz więcej gier ma crossplay albo cross save patrz warzone, valhalla. Wiec czym się kierujecie? Zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza
C0LI83R 1 Opublikowano 17 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2020 2 godziny temu, madhunt3r napisał: Witam, Umieszczam post zarówno w dziale ps5 jak i xbox, aby więcej osób mogło się wspólnie wypowiedzieć na ten temat. Pytanie kieruje do osób które postanowiły kupić dwie konsole nowej generacji ps5 i xsx. Zawsze mnie zastanawiało czym się obecnie kierujecie przy wyborze kupna gry (multiplatformowej) na jaka platformę głównie? W poprzedniej generacji podział ustalony przez większość był prosty, multiplatformowe gry na xbox one x, bo był po prostu mocniejszy niż PS4 pro, a exy na ps. Ale teraz kiedy te granice bardziej się zacierają, bo gry obecnie działają bardzo podobnie raz na ps5 lepiej a raz na xsx. Coraz więcej gier ma crossplay albo cross save patrz warzone, valhalla. Wiec czym się kierujecie? Zapraszam do dyskusji Miałem Xboxa i sprzedałem. Powód? Brak gier poza Forza, oczywiście każdego kręci co innego. PS ma ogromną ilość świetnych tytułów na wyłączność, tyle w temacie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi