Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ElectricWizard 12 Opublikowano 17 grudnia 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 grudnia 2020 3 godziny temu, madhunt3r napisał: Witam, Umieszczam post zarówno w dziale ps5 jak i xbox, aby więcej osób mogło się wspólnie wypowiedzieć na ten temat. Pytanie kieruje do osób które postanowiły kupić dwie konsole nowej generacji ps5 i xsx. Zawsze mnie zastanawiało czym się obecnie kierujecie przy wyborze kupna gry (multiplatformowej) na jaka platformę głównie? W poprzedniej generacji podział ustalony przez większość był prosty, multiplatformowe gry na xbox one x, bo był po prostu mocniejszy niż PS4 pro, a exy na ps. Ale teraz kiedy te granice bardziej się zacierają, bo gry obecnie działają bardzo podobnie raz na ps5 lepiej a raz na xsx. Coraz więcej gier ma crossplay albo cross save patrz warzone, valhalla. Wiec czym się kierujecie? Zapraszam do dyskusji Hej. Kupiłem xsx na premiere, bardzo dobrze się bawiłem. 10 dni później dorwałem ps5 i tak jak się tego spodziewałem xbox 2 dni później sprzedany. Co jak co, xox to świetna konsola, ale nie posiada tej magii co ps5. Fajnie mieć katalog z gamepassa, ale z drugiej strony jest ps plus. Wiec dla mnie tutaj przewaga to exy u sony(za to ich wielbie od psx), pad z lepszym doświadczeniem w grach oraz to za co kocham Sony i nintendo(choc Sony trochę juz w tej materii tez kuleje momentami) czyli czysta magia growa. Ms po prostu tego nie ma i mieć nie będzie. I nie jest to nic złego. Ich sprzęt to trochę jednak podobne doświadczenie jak na PC. Tak samo ich podejście do sprawy. Fajnie się gra, super jakość, ale brakuje pieprzu konsolowego Ale no nie każdy zwraca uwagę na ten aspekt. Mi jest potrzebna odrobina magii by sprzęt mnie porwał. Same bajery na papierze nie wystarczą. Dlatego od początku zapowiedzi tej generacji lałem moczem na specyfikacje obu konsol. Wiedziałem, że trzeba tego doświadczyć i sprawdzić gdzie się człowiek lepiej poczuje. Od psx posiadałem wszystkie konsole, które się pojawiły na rynku oprocz pierwszego xboxa(ps2 wtedy nie miało żadnej konkurencji dla mnie i jedyne co mnie od niej oderwało to psp), wiec mogłem każdą generacje porównać dokładnie. Wrazenie natomiast xbox zrobil piorunujące przy odpakunku konsoli. Czułem się jak księciunio hehe. Ale no niestety król jest tylko jeden. Jest nim ps5 i nie sądzę by w tej generacji pozycja Sony uległa zmianie, chyba że sami sobie strzelą w kolano. 4 2 4 2 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Farma botów atakuje forumek. 1 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Gdzie ten pieprz jest do dostania? Użył bym na swojej konsoli. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Trzeba jednak kolegom z niebieskiego zespołu przyznać, że są naprawdę kreatywni: co Sonka to Sonka bezduszny start-up miód na oczy terafanki pieprz konsolowy Te teksty to już klasyka. Cudowne community. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Swoją drogą widziałem ów bydlęciątko wczoraj w CEXie i prezentowała się bardzo sympatycznie oraz znacznie zgrabniej niż kazałyby sugerować opinie na forum. No śliczna konsola. Cytuj
Gość Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 2 minuty temu, Rozi napisał: Konsola z 26-letnim rodowodem Piękny to był kawaler dopóki w 2006 roku nie wyjebał się na głupi ryj i nie został upośledzonym Frankensteinem. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Nie interesuje mnie twój życiorys, wybacz. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 2 godziny temu, bluber napisał: Gdzie ten pieprz jest do dostania? Użył bym na swojej konsoli. Prędzej crack. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Możecie spyerdalac do cw z tymi wysrywami? 1 Cytuj
czarek250885 324 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 (edytowane) Fajne te dzisiejsze newsy, takie mało rzeczowe Edytowane 17 grudnia 2020 przez czarek250885 Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 43 minuty temu, lpcl napisał: Prędzej crack. Cytuj
l33t 141 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 8 godzin temu, czarek250885 napisał: Fajne te dzisiejsze newsy, takie mało rzeczowe Jak sama nazwa tematu wskazuje "inne rozmowy". Cytuj
czarek250885 324 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 5 godzin temu, l33t napisał: Jak sama nazwa tematu wskazuje "inne rozmowy". Dotyczące ps5 a nie rozpływania się jakie ono lepsze od xboxa. Jestem fanem Sony, ale raczej szukam w tym temacie jakiś ciekawostek a nie wojenek niczym z cw. Cytuj
l33t 141 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Godzinę temu, czarek250885 napisał: Dotyczące ps5 a nie rozpływania się jakie ono lepsze od xboxa. Jestem fanem Sony, ale raczej szukam w tym temacie jakiś ciekawostek a nie wojenek niczym z cw. Ale ja się nie śmieję z tego, co ty napisałeś, tylko właśnie z tych "innych rozmów". Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Podłączał już ktoś zewnętrzny dysk SSD na gry ze wstecznej PS4 ? nie ma problemów? Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Mi ps5 padła (kupiłem na premierę) dziś się po prostu nie włączyła. Po wciśnięciu PS nie poszło. Z przycisków również. Przewód odłączany - podłączany itp. dzwoniłem do NeoNet i w poniedziałek kurier zabierze. Bywa.Mam nadzieję, że dostanę nowa szybko. Chociaż bez spiny jakbym miał poczekać ustawowy czas. 1 Cytuj
aset 6 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 3 godziny temu, PEsEq napisał: Mi ps5 padła (kupiłem na premierę) dziś się po prostu nie włączyła. Po wciśnięciu PS nie poszło. Z przycisków również. Przewód odłączany - podłączany itp. dzwoniłem do NeoNet i w poniedziałek kurier zabierze. Bywa. Mam nadzieję, że dostanę nowa szybko. Chociaż bez spiny jakbym miał poczekać ustawowy czas. I jak by tak padła po roku to 2300 w plecy bo już po gwarancji Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 Zero zycia daje? masz jakies podejrzenia co siadlo? Cytuj
jaro 77 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 7 godzin temu, Fanek napisał: Podłączał już ktoś zewnętrzny dysk SSD na gry ze wstecznej PS4 ? nie ma problemów? mam nvme w obudowie podpięty od premiery i śmiga wszystko bez problemu Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 6 godzin temu, PEsEq napisał: Mi ps5 padła (kupiłem na premierę) dziś się po prostu nie włączyła. Po wciśnięciu PS nie poszło. Z przycisków również. Przewód odłączany - podłączany itp. dzwoniłem do NeoNet i w poniedziałek kurier zabierze. Bywa. Mam nadzieję, że dostanę nowa szybko. Chociaż bez spiny jakbym miał poczekać ustawowy czas. Tego próbowałeś? According to several users online, there is a fix for the PS5 bricking issue. Despite devices refusing to power on, it appears that this fix can at least get the system operational again. To fix a bricked PS5, make sure to follow these steps exactly: Unplug the console and plug it back in Then quickly hold the power button for 15 seconds This will perform a full hardware reboot, and a "rebuilding storage" warning will appear Enjoy a functional PS5! 1 Cytuj
PEsEq 8 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 Wczoraj nie. Teraz zrobilem i nic się nie dzieje. Trup Zero zycia daje? masz jakies podejrzenia co siadlo?Nie mam pojęcia. Jeśli naprawia, to napiszę co to było, jeśli mnie o tym powiadomią. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 Podłączał już ktoś zewnętrzny dysk SSD na gry ze wstecznej PS4 ? nie ma problemów?Też byłbym wdzięczny za info. Bo sobie zrobiłem zewnętrzny ssd i czekam z jego użyciem. Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 Na zwykłym talerzowym nie miałem problemów, więc pewnie ssd też będzie działać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź