Snake_Plissken 870 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 1 rok gwarancji jest wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Dlaczego na PS5 jest tylko rok skoro na wszystko jest 2 lata? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Gwarancji producenta jest rok, dwa lata możecie się powoływać na rękojmie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) MS na swoją konsole daję dwa lata, nie dziaduje jakąś rękojmią @Ukukuki ps widzę, że prawda boli, nie traktujcie tego jako ataku lecz stwierdzenie faktu i w moich oczach złego podejścia, rozumiem, że nie można nic złego napisać o SONY Edytowane 18 Lutego 2021 przez Soul 9 1 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 44 minuty temu, Soul napisał: MS na swoją konsole daję dwa lata, nie dziaduje jakąś rękojmią @Ukukuki ps widzę, że prawda boli, nie traktujcie tego jako ataku lecz stwierdzenie faktu i w moich oczach złego podejścia, rozumiem, że nie można nic złego napisać o SONY Ale u ms to też się chyba też nazywa rękojmia, zobacz zresztą na swoim profilu. A że ms podchodzi do tego jak podchodzi tj. nie robi problemu i 2 lata serwisuje to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 @Soul Po pierwsze post tak średnio w temacie a po drugie pierdolisz nie wiedząc o czym Jezu typie ale ciebie bolą te minusy, do kogoś też się ostatnio o to rzucałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 984 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Rekojmia to odpowiedzialność sprzedawcy (ustawowa, regulowana kodeksem cywilnym, 2 lata dla konsumenta przy czym w drugim roku to klient ma wykazać, że produkt miał wadę). Gwarancja to dobra wola producenta, moze byc na dowolny okres i na warunkach jakich sobie zyczy producent. Zarowno PS5 jak i XSX dają rok gwarancji (edit: jednak dwa u Microsoftu, wynika z dalszej dyskusji). 2 lata odpowiadają sklepy (jesli MS ma swój sklep to siła rzeczy też dwa lata go obowiązuje). To tak z różnic miedzy formami odpowiedzialności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 206 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 1 minutę temu, _Red_ napisał: Rekojmia to odpowiedzialność sprzedawcy (ustawowaz regulowana kodeksem cywilnym, 2 lata dla konsumenta). Gwarancja to dobra wola producenta, moze byc na dowolny okres i na warunkach jakich sobie zyczy producent. Zarowno PS5 jak i XSX dają rok gwarancji. 2 lata odpowiadają sklepy (jesli MS ma swój sklep to siła rzeczy też dwa lata go obowiązuje). To tak z różnic miedzy formami odpowiedzialności. W takim razie z czystej ciekawości, jeśli moja sztuka została wymieniona na nową bezpośrednio przez sony pomijając sam sklep w którym została zakupiona to cała rekojma straciła rację bytu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) 5 minut temu, _Red_ napisał: Zarowno PS5 jak i XSX dają rok gwarancji. 2 lata odpowiadają sklepy (jesli MS ma swój sklep to siła rzeczy też dwa lata go obowiązuje). Jesteś pewien? Wydaje mi się że na Xboxa jest 2 lata. Rejestruejsz konsole na stronie ms i masz 2 lata gdzie w razie usterki zgłaszasz i naprawiają. Z ps5 po roku już musisz zanieść do sklepu i bedzie zabawa bo w sony nic nie wskurasz. Edit - sprawdziłem mam gware do 26.12.2022 więc bite 2 lata od odpalenia konsoli. Edytowane 18 Lutego 2021 przez mozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 984 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 A byc moze jest jakies przedluzenie gwary po rejestracji produktu, wzorowalem się opisem w sklepach typu RTV Euro gdzie gwarancja producenta byla podana jako 12 miesięcy. 2 minuty temu, Rash napisał: W takim razie z czystej ciekawości, jeśli moja sztuka została wymieniona na nową bezpośrednio przez sony pomijając sam sklep w którym została zakupiona to cała rekojma straciła rację bytu tak? Dobre pytanie. Poczytam. Nie wiem jak rekojmia traktowana jest gdy skorzystałeś z gwarancji samodzielnie u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 No to wprowadzaja w błąd. Sam xboxa one X przed końcem wysłałem na gware bo głośno się zrobiło i pieknie ograneli kuriera itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Po rejestracji u nich na stronie jest normalnie 2 lata, a nawet więcej. Gwarancja mojej konsoli kończy się 28/12/2022. (kupiona na premiere) Edytowane 18 Lutego 2021 przez cithall Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 31 minut temu, Ukukuki napisał: @Soul Po pierwsze post tak średnio w temacie a po drugie pierdolisz nie wiedząc o czym Jezu typie ale ciebie bolą te minusy, do kogoś też się ostatnio o to rzucałeś. Grzeczniej tam, na konsole MS masz dwa lata nie lecisz i nie prosisz się sprzedawcy/sklepu w którym kupiłeś sprzęt, wysyłasz ją do MS bezpośrednio w przypadku Sony w drugim roku lecisz do sklepu i kręcisz awanturę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 984 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 12 minut temu, mozi napisał: No to wprowadzaja w błąd. Sam xboxa one X przed końcem wysłałem na gware bo głośno się zrobiło i pieknie ograneli kuriera itd. Pewnie masz rację, bo juz Media Markt podaje 24 mc gwarancji producenta (nie rękojmi). Na karcie gwarancyjnej / pudełku od Xa powinny być konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Styku 11 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Witam, temat poszukiwałem lecz nie znalazłem.... po usunięciu gry na ps5 często po lewej stronie od ikony psstore pojawia mi się ikona sugerująca ponowne ściągnięcie danej gry... czy ktoś wie jak to wyłączyć i po co to jest i kiedy się to pojawia bo nie zauważyłem reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Soul napisał: Grzeczniej tam, na konsole MS masz dwa lata nie lecisz i nie prosisz się sprzedawcy/sklepu w którym kupiłeś sprzęt, wysyłasz ją do MS bezpośrednio w przypadku Sony w drugim roku lecisz do sklepu i kręcisz awanturę Ty robisz coś innego w życiu niz hejtowanie plejki? Na YouTube ludzie wytykają Cie palcem za fanbojstwo a tu jest jeszcze gorzej. Może czas się zastanowić gdzie jest problem? Edytowane 19 Lutego 2021 przez PanKamil 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 13 minut temu, PanKamil napisał: Ty robisz coś innego w życiu niz hejtowanie plejki? Na YouTube ludzie wytykają Cie palcem za fanbojstwo a tu jest jeszcze gorzej. Może czas się zastanowić gdzie jest problem? Nie ma żadnego TYLKO XBOX. 2 1 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 18 minut temu, PanKamil napisał: Na YouTube ludzie wytykają Cie palcem za fanbojstwo No ale jednak warto dodac ze wytyka go palcem cale 5 osob bo ktos jeszcze pomysli ze soul jest wielkim jutuberem a nie ze robi z siebie po prostu przyglupa na goscinnych wystepach u maniaka ktory ma 200 wyswietlen pod filmami 1 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 10 minut temu, Soul napisał: Nie ma żadnego TYLKO XBOX. Tak jak myślałem. Ciezka choroba psychiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Panowie jak macie jakieś ale do mnie to na priv tu proszę śmietnika nie robić @Colin zrób porządek. PS @schabek 200 wyświetleń to Maniak ma 20 minut, więc daruj sobie pisanie tych głupot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 No niektórym siada CW na banię, obie strony wylewają to szambo na inne tematy. Widocznie chłopaki nie macie nic ciekawszego w życiu do roboty Fani Nintedno równe chłopaki, nie robią burdelu na forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 15 minut temu, schabek napisał: No ale jednak warto dodac ze wytyka go palcem cale 5 osob bo ktos jeszcze pomysli ze soul jest wielkim jutuberem a nie ze robi z siebie po prostu przyglupa na goscinnych wystepach u maniaka ktory ma 200 wyswietlen pod filmami Ale jak zobaczyłem gif gdzie zlał się w portki i leżał bez koszulki na tapczanie zamroczony tatrami to jednak zawsze mogło być gorzej xd 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 O tam się przypierdalacie, Maniak z chłopakami to Digital Foundry na jaki nie zasługujemy Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 1 minutę temu, Figuś napisał: O tam się przypierdalacie, Maniak z chłopakami to Digital Foundry na jaki nie zasługujemy Akurat Maniaka lubię. Filmy mocno amatorskie ale mają jakiś taki swojski klimacik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Maniaka proszę się nie czepiać widać że ma gość zajawkę na gaming i robi dobrą robotę nie to co wielu pseudocelebrytów którzy wstawiają coś tylko po to bo dostali sprzęt lub gry za darmo i trzeba to zareklamować . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi