mugen 1 948 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 To ją wstrzymaj i uruchom ponownie, albo zresetuj połączenie sieciowe, może masz chuyowy internet. Cytuj Odnośnik do komentarza
martinez07 1 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 3 minuty temu, mugen napisał: To ją wstrzymaj i uruchom ponownie, albo zresetuj połączenie sieciowe, może masz chuyowy internet. Ehhh, włożyłem płytkę z grą i zaczęło się ściągać dalej... Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 Zauważyłem, że jak odpalam płytę z grą dedykowaną na PS5, to czytnik działa przez kilka sekund, a później zapada absolutna cisza. W grach z PS4 wydaje mi się, że napęd poci się zdecydowanie bardziej i dłużej. Czy ktoś z Was również ma podobne odczucia?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kufir Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 9 godzin temu, izon napisał: Zauważyłem, że jak odpalam płytę z grą dedykowaną na PS5, to czytnik działa przez kilka sekund, a później zapada absolutna cisza. W grach z PS4 wydaje mi się, że napęd poci się zdecydowanie bardziej i dłużej. Czy ktoś z Was również ma podobne odczucia?:) Tak, ale co z tego? Zamiast nasłuchiwać ciesz się graniem . Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 1 001 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 4 godziny temu, kufir napisał: Tak, ale co z tego? Zamiast nasłuchiwać ciesz się graniem . Nie musze nasłuchiwać, żeby słyszeć, ze rakieta odlatuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Jedyna gra na płycie, którą sprawdzałem to TLoU2 i poza pierwszym rozkręceniem i tymi uruchomieniami co 45 minut to napęd jest niesłyszalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 (edytowane) Edytowane 10 marca 2021 przez PanKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
RadkoR 44 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 No to chyba wszystkie graty zgromadzone. Niestety DS4 musiałem kupić ponownie, bo poprzedni poszedł z prosiakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Czym jest to coś wyglądajace jak dekoder? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 4 minuty temu, Ludwes napisał: Czym jest to coś wyglądajace jak dekoder? Pudło do VR w wersji 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 ciekawe dane https://arstechnica.com/gaming/2021/02/sony-shipped-4-5m-ps5s-in-2020-but-is-struggling-to-speed-up-production/ wg $ony aż 63% sprzedaży pełnych wersji gier w 2020 to sprzedaż cyfrowa dla porównania w 2019 było to 55% a w 2018 43% Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Trend znany od kilku lat, nic nowego. Następna generacja w wydaniu Sony i MS na 100% nie będzie miała nośników optycznych. Chyba ,że znowu będzie jakaś rewolucja i dysk optyczny za 4 dolce pomieści 1TB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 376 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 7 minut temu, Ukukuki napisał: Trend znany od kilku lat, nic nowego. Następna generacja w wydaniu Sony i MS na 100% nie będzie miała nośników optycznych. Chyba ,że znowu będzie jakaś rewolucja i dysk optyczny za 4 dolce pomieści 1TB. Od czasów PS3 takie głosy się pojawiają i jakoś ziścić się nie mogą. Pudełkowcy nie pozwolom plasticzkom na szybkie odejście, pewnie skończy się na kompresji danych na dysku (jeśli nie wejdzie jakiś nowy i ultrapojemny) albo ściąganiem miliarda GB patchy żeby w ogóle grę uruchomić. Ale "co pudełko to pudełko, a jak ci zamkną serwery to nie pograsz!". Nie wspominając o tym, że cyfra na premierę jest droga i nieopłacalna, a i pewne podmioty nie pozwalają na zwrot cyfrowych zakupów, co popularności jej nie przysparza. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Jakby wprowadzono możliwośc handlowania - odsprzedawania gier cyfrowych przez ich właścicieli to szbko by się zmieniło podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 No MS ostro w to brnie ze swoim GP. Po co mam kupować pudełko, skoro gra zaraz będzie cyfrowo dayone w GP? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 045 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Chyba nie ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 115 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Wam też się tak mocno kurzy sama konsola? od 3 tygodni stoi i jak spojrzałem na łopatki między białymi panelami to zauważyłem że gromadzi się kurz. Chyba trzeba będzie czyscic ja częściej niż prosiaka, tam po 2 latach gdy otwarłem konsolę wentylatorek był praktycznie czysty. Ogólnie wkurza też trzeszczenie plastiku po nagrzaniu, jakość wykonania trochę rozczarowuje. Nie wspomnę o tym, że sama konsola była zapakowana w tak dziadowskie pudło, że szok :p Jednak xbox daję w jakiś sposób odczuć, że jest bardziej premium xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Następna generacja będzie miała napęd choćby dlatego żeby pudełkowcy mogli odpalać gry we wstecznej, jedyne co się zmieni to to że na premierę więcej konsol w wersji digital będzie dostarczonych i z czasem trend produkcyjny się odwróci na korzyść konsol bez napędu. I obstawiam że to już podczas tej generacji będzie się ten trend odwracał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 (edytowane) Ciekawe jak z tym faktem poradzą sobie gracze, skoro gry za 350zł nie będzie można odsprzedać po skończeniu. Jeśli Sony nie rozbuduje usług abonamentowych na miarę Gamepassa, czarno to widzę. Edytowane 11 marca 2021 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 409 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 19 minut temu, szurubur napisał: Wam też się tak mocno kurzy sama konsola? od 3 tygodni stoi i jak spojrzałem na łopatki między białymi panelami to zauważyłem że gromadzi się kurz. Chyba trzeba będzie czyscic ja częściej niż prosiaka, tam po 2 latach gdy otwarłem konsolę wentylatorek był praktycznie czysty. Ogólnie wkurza też trzeszczenie plastiku po nagrzaniu, jakość wykonania trochę rozczarowuje. Nie wspomnę o tym, że sama konsola była zapakowana w tak dziadowskie pudło, że szok :p Jednak xbox daję w jakiś sposób odczuć, że jest bardziej premium xD Ja trzymam na leżąco pod telewizorem. Nie ma w tyle półki obicia, bo nie montowałem, żeby przewiew był. Zero trzeszczenia i kurzu mało. Średnio raz na 2-3 tyg przecieram. Często na początku sprawdzałem czy konsola mocno się grzeje, ale było oki w każdej grze, więc dałem sobie na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Te dziwie z czym oni kurwa czekają mając PS NOW, sam się zastanawiam czy nie wykupić na koncie amerykańskim. Ilościowo tam jest gier w opór, jedyne czym przegrywają to brakiem własnch gier na premierę w usłudze no i PS3jkowe gry są stremowane w chmurze. Na ilu rynkach jest to dostępne 10? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 896 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Za kolejne 7 lat nikt się nie będzie przejmował tymi kilkoma procentami korzystających z nośników fizycznych. Plus gierki zajmują coraz więcej więc na płytce i tak będzie podstawowy instalator a reszta gierki będzie dociągana z neta. Godzinę temu, Bzduras napisał: Od czasów PS3 takie głosy się pojawiają i jakoś ziścić się nie mogą. Pudełkowcy nie pozwolom plasticzkom na szybkie odejście, pewnie skończy się na kompresji danych na dysku (jeśli nie wejdzie jakiś nowy i ultrapojemny) albo ściąganiem miliarda GB patchy żeby w ogóle grę uruchomić. Ale "co pudełko to pudełko, a jak ci zamkną serwery to nie pograsz!". Nie wspominając o tym, że cyfra na premierę jest droga i nieopłacalna, a i pewne podmioty nie pozwalają na zwrot cyfrowych zakupów, co popularności jej nie przysparza. No od Ps3 ale wtedy mówiło się ,że góra dwie generacje i płytki znikną i wydaje mi się ,że to jest dobry strzał. Cyfra jest zwyczajnie wygodniejsza i dla odbiorcy i twórcy. A na premierę nie trzeba kupować tylu gier a jak kogoś nie stać to może poczekać. Gierki obecnie mega szybko tanieją. Nikt nie odetnie użytkowników od płytek, sami to zrobią głosując portfelem. Co do PS NOW nie widzą na razie w tym potencjału. Gdy nastroje na rynku się zmienią pewnie zaczną walkę hasełkami patrzcie mamy najstarszy abonament/chmurę z gierkami na rynku xd Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 609 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 Playstation Now jest na rynku już ponad 7 lat. z tą usługą to jest dziwny przypadek bo gdy wchodziła na rynek to było o niej dosyć głośno, miała pozwolić na ogrywanie biblioteki z Playstation na wielu różnych urządzeniach, a koniec końców po 7 latach dziś działa tylko na trzech PS4, PS i PC, aplikacja na smartfony zniknęła, a na takich sprzętach jak Vita nigdy się nie pojawiła. Do tego biblioteka jest dosyć ograniczona i wciąż nie rozumiem dlaczego Sony wrzuca tam swoje gry tylko od święta i to jeszcze na ograniczony czas (zazwyczaj 3 miesiące). Strasznie dziwna polityka, bo sam pomysł jest super i Sony trafnie na wiele lat przed Microsoftem i ich gamepassem przewidziało trend na rynku i byli pionierami na rynku. Ale chyba zabrakło im konsekwencji i teraz dali się wyprzedzić gamepassowi, który mimo że na rynku jest ponad 2 razy krócej już ma prawie 10 razy więcej subskrybentów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 marca 2021 1 minutę temu, ASX napisał: który mimo że na rynku jest ponad 2 razy krócej już ma prawie 10 razy więcej subskrybentów. Jest to też kwestia dostępności na danych rynkach, GP jest dostępny praktycznie wszędzie(chyba) a PS Now tylko w 19 krajach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi