Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry ale już wczoraj robiłem pod podejście pod wysłuchanie tego jak levelowałem joby w Y7, ale Schreier ma głos jak cnotka niewydymka z chóru i wolałbym żeby Archon mi kołysanki śpiewał. Mógłby ktoś streścić jak mu się chce :)

Opublikowano

No i co z tego że zmniejszyli szybkość odczytu skoro po jaką cholerę grając w gry cyfrowe napęd w ogóle się załącza.... 

Gram w grę elektroniczną, ściągniętą ze sklepu, to po jakiego grzyba sprawdza napęd...??? 

A tam u mnie zawsze jakaś gra w napędzie zostaje bo nie wyjmuję za każdym razem po skończonej grze. 

Opublikowano

To by miało sens jakbyś miał grę na płycie która oferuje update na PS5, ale jak rozumiem w czytniku jest gra A, ty grasz w grę B a i tak czytnik się odpala co kilkadziesiąt minut. No i sprawdzenie licencji powinno być tylko przy uruchomieniu, a po wyjęciu płyty gra przestaje działać. Na PS4 tak było przecież.

Opublikowano (edytowane)

nowości z firmware

hmmm na reddit piszą o jednej ciekawej zmianie dotyczącej DualSense, zmieniły się wibracje w grach z PS4 (potwierdzone w God of War, Rocket League, Ratchet nad Clank, Persona 5), bardziej przypominają te z PS5 i są intensywniejsze

druga zmiana to ikonka ładowania pada pokazuje teraz ile pozostało do pełnego naładowania

najciekawsza zmiana to ludzie raportujący, że zniknął im drift na analogach :o może tweakowali coś z deadzone

Edytowane przez nero2082
Opublikowano

Z tym driftem to może być prawda, bo też mi padzik od jakiegoś czasu szalał, a teraz jakoś spokojnie jest. Musze polatać po zakładce modów w Control to ostatecznie zweryfikuję.

Opublikowano
2 godziny temu, Square napisał:

To by miało sens jakbyś miał grę na płycie która oferuje update na PS5, ale jak rozumiem w czytniku jest gra A, ty grasz w grę B a i tak czytnik się odpala co kilkadziesiąt minut. No i sprawdzenie licencji powinno być tylko przy uruchomieniu, a po wyjęciu płyty gra przestaje działać. Na PS4 tak było przecież.

Dokładnie tak jak piszesz.... 

Grasz w grę A np. w wer. Digital to po cholerę sprawdza grę B która jest w napędzie. Jedna z drugą nie ma nic wspólnego i napęd wtedy nie powinien kręcić bezsensownie, nawet jak jest teraz ciszej ale i tak go słychać i wqrwiq to człowieka. 

Sony zawsze przerastaly proste i blachę rzeczy i nigdy nie mogli sobie z duperelami poradzić...

Opublikowano
2 godziny temu, giger_andrus napisał:

We win95 był babol podobny, jak miałeś stację dyskietek w ściśle określonych warunkach stacja warczała czy miała dyskietkę czy nie. A skomplikowanie tych systemów od tego czasu wzrosło wykładniczo.

To co Twoim zdaniem powinienem sam napisać program by napęd podczas gry w grę w wer. Digital nie sprawdzał płyty, bo system bardziej skomplikowany niż 25 lat temu ?!?! 

Wtedy to były początki, a teraz to 5 generacją PS więc podstawy powinni ogarnąć. 

Zresztą to ich system więc wiedzą o nim wszystko, tylko tym skośno okim obibokom nic poza chcicą na kasę i mega premie nie chce się nawet kiwnąć palcem... 

Bo po co, skoro konsola bije rekordy sprzedaży i jest więcej chętnych niż sprzętu to wychodzą z założenia że każdemu wszystko na 100% odpowiada, to po co coś zmieniać i niepotrzebnie marnować czas. 

Coraz bardziej żałuję że kupiłem tego zloma dla tych kilku gier. 

Bo gier tych co lubię to długo nie zobaczę, a co się na wqurwiam do tego czasu to moje... 

Opublikowano

Dryfowanie zniwelowali ? ... po tej akutalizacji moj DS w COD: WZ robi co chce. Niedosc ze zjezdza w dol to przy minimalnym ruchu P analogiem, kursor idzie do gory, a przy celowaniu zdarzaja sie skoki do gory jakbym mial aimbota.

Opublikowano
10 godzin temu, Figuś napisał:

Sprzedaj konsolę i kup za dwa lata, jak ją dopracują i wyjdą gry :lapka:

Nie musisz mi mówić co mam zrobić, a co nie.

Mi chodzi o to że taka firma jak zwykle wypuszcza niedopracowany produkt i ma w nosie ludzi którzy zwracają jej uwage by poprawiła chociaż kilka drobnych rzeczy. 

Każda z tego co pamiętam generacją PS miała wady, jak nie padające lasery w locie, to żółte diody itp... Stąd twierdzę że to ciągle sprzęt nie dopracowany i bazujący jedynie na marce którą wyrobiło sobie pierwsze PlayStation. 

Jak jesteś aż takim fanem to opraw ją sobie w złote ramki i składaj hołd co rano i wieczorem. 

Ja natomiast nie do końca jestem zadowolony i mam takie prawo, choć wcale nie twierdzę że to zły sprzęt bo ma tylko kilka drobnych wad do poprawy... 

Opublikowano
4 minuty temu, maxoffe napisał:

Jak jesteś aż takim fanem

Ale po co te wyzwiska, serio jak ci nie pasuje to opędzluj dalej , poczekaj chwilę na kolejną rewizję czy tam slimkę i ciesz się wtedy sprzętem pozbawionym wad wieku dziecięcego.

Weź przykład z @PiPoLiNiO który sie w tańcu nie pierdoli i mając duże wymagania przerobił już chyba 3szt PS5iatek

Tak, konsola ma swoje bolączki, braki w OS gdzie i tak jest sporo lepiej niż to co oferowała PS4 na premierę.

Opublikowano
16 godzin temu, mugen napisał:

Z tym driftem to może być prawda, bo też mi padzik od jakiegoś czasu szalał, a teraz jakoś spokojnie jest. Musze polatać po zakładce modów w Control to ostatecznie zweryfikuję.

No test oblany, niby w grach mam wrażenie, że trochę mniej postacia szarpie, ale na szachownicy menusów nadal napier*ala nadmiarowe ruchy.