Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 17.04.2021 o 08:12, Figuś napisał(a):

Ale po co te wyzwiska, serio jak ci nie pasuje to opędzluj dalej , poczekaj chwilę na kolejną rewizję czy tam slimkę i ciesz się wtedy sprzętem pozbawionym wad wieku dziecięcego.

Weź przykład z @PiPoLiNiO który sie w tańcu nie pierdoli i mając duże wymagania przerobił już chyba 3szt PS5iatek

Tak, konsola ma swoje bolączki, braki w OS gdzie i tak jest sporo lepiej niż to co oferowała PS4 na premierę.

Przecież pisałem że ma jakieś tam małe wady do poprawki i sprzęt ogólnie zły nie jest. 

Jednak jakiś tam niesmak przez to pozostaje. 

Ogólnie konsola ok pół roku na rynku i nie słychać o jakiś masowych wadach i awariach więc także na plus. 

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
  W dniu 17.04.2021 o 08:59, maxoffe napisał(a):

Przecież pisałem że ma jakieś tam małe wady do poprawki i sprzęt ogólnie zły nie jest. 

Jednak jakiś tam niesmak przez to pozostaje. 

Ogólnie konsola ok pół roku na rynku i nie słychać o jakiś masowych wadach i awariach więc także na plus. 

Też mam wrażenie, że się męczysz na ps5. W kolejce czeka pewnie wielu chętnych co by łyknęli ten sprzęt więc nie ma co się męczyć :notbad:

Opublikowano
  W dniu 17.04.2021 o 09:13, PanKamil napisał(a):

Też mam wrażenie, że się męczysz na ps5. W kolejce czeka pewnie wielu chętnych co by łyknęli ten sprzęt więc nie ma co się męczyć :notbad:

Z dwojga złego wolę już się męczyć i zaczekać na gry które mnie będą interesować. 

Ale to prawda, sprzęt jakoś nie do końca mnie zadowala choć nie ukrywam że jakiś fun daje. 

No cóż trzeba z tym żyć, tragedii nie ma... 

Opublikowano

Tak się rozglądam ostatnio bo bym przytulił swoją Ps5, ale powiem Wam szczerze jak widzę te badziewne zestawy z fifą, NFS, Uncharted, Sims to już jest szczyt.

Gry, które były za free w ps plus lub kosztują grosze podnoszą cenę konsoli o jakieś 600-700zł już by sobie darowali takie sztuczne zawyżanie ceny konsoli :(
Ciekaw jestem czy doczekam się aby znów sama konsola z padem była dostępna.

Opublikowano

Od ostatniej aktualizacji po przełączeniu na hdmi gdzie podpięta jest konsola to ta uruchamia sie z automatu. To jakiś nowy bajera co byl w patchu? 

Opublikowano

Tak. W ustawieniach HDMI masz.

Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  W dniu 18.04.2021 o 14:26, PanKamil napisał(a):

Od ostatniej aktualizacji po przełączeniu na hdmi gdzie podpięta jest konsola to ta uruchamia sie z automatu. To jakiś nowy bajera co byl w patchu? 

Wystarczy, że TV obsługuje takową funkcję. W Samsungach nazywa się to Anynet. U mnie tak to śmiga od czasów PS3 ;)

Opublikowano

A właśnie, też mnie to zdziwiło jak 2-3 razy zauważyłem że z jakiegoś powodu konsola włączyła się sama. :D

Opublikowano

Widać jak uważnie czytacie listę zmian przed aktualizacją softu...

• For displays that support the HDMI device link feature, you can now enable or disable one-touch play and power off link individually. Go to Settings > System > HDMI to change these settings.

• When one-touch play is enabled, turning on your PS5 console will also turn on your connected display. 

• When power off link is enabled, turning off your connected display will put your PS5 console in rest mode.

Edytowane przez RadkoR

Opublikowano

Fajnie, że to rozdzielili. Mnie najbardziej bolą te upośledzone procenty naładowania baterii pada.

Opublikowano
  W dniu 19.04.2021 o 11:54, RadkoR napisał(a):

Widać jak uważnie czytacie listę zmian przed aktualizacją softu...

• For displays that support the HDMI device link feature, you can now enable or disable one-touch play and power off link individually. Go to Settings > System > HDMI to change these settings.

• When one-touch play is enabled, turning on your PS5 console will also turn on your connected display. 

• When power off link is enabled, turning off your connected display will put your PS5 console in rest mode.

Ja w ogóle nie czytam bo dash służy tylko do odpalania gierek elo:fsg:

Opublikowano

Ja tą opcję automatycznego wyłączania czy załączania konsoli mam od lat wyłączoną w TV. 

Mi to akurat nie odpowiadało i tylko niepotrzebnie załączało lub wyłączało kiedy nie chciałem. 

Ale jak kto tam woli... 

Opublikowano
O indyczą różnorodność raczej nie ma się co martwić.

Dodatkowo SONY bada problem z baterią CMOS.

Edytowane przez Snake_Plissken

Opublikowano

jakiś czas temu pojawiały się informację że Sony szykuje abonament łączący gry, filmy i muzykę, ta dzisiejsza informacja zdaje się to potwierdzać. Ciekaw jestem jak się to przyjmie i czy w ogóle ma to sens

Opublikowano

Dobra, dobra. Serwisów VOD, to akurat u nas w kraju jest od groma. Brakuje chyba tylko Disney+, a HBO Max ma już oficjalnie potwierdzenie o premierze w tym roku.

Ja się za to pytam, gdzie PS Now? :whyyy:

Opublikowano
  W dniu 22.04.2021 o 13:23, BEBZ napisał(a):

Dobra, dobra. Serwisów VOD, to akurat u nas w kraju jest od groma. Brakuje chyba tylko Disney+, a HBO Max ma już oficjalnie potwierdzenie o premierze w tym roku.

Ja się za to pytam, gdzie PS Now? :whyyy:

z psnow można bez problemu korzystać u nas tyle, że bez grania w chmurze. Ja osobiście jestem mega sceptykiem grania w chmurze więc dla mnie żaden problem. Jeżeli chodzi o oficjalną zapowiedź to nikt nigdy nie powiedział, że to w ogóle będzie w PL i że mamy na to czekać :dynia:

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Opublikowano

Pytanie, czy będzie podwyżka ceny PS+?

Drugie pytanie, dlaczego Polacy nie dostaną PS Now? Chętnie opłaciłbym tą usługę, ale nie będę specjalnie zakładał konta na UK albo inny kraj.

Opublikowano

Wyglada na to, ze te filmy raczej takie gejmingowe sa typu facet w rajtuzach walczy z potworem. Slabo.