Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, maxoffe napisał:

A z minusów to głośność napędu (czasem sprawdza płytę podczas gry i trochę go słychać)

Teraz po tych aktualizacjach praktycznie nie ma już tego problemu. Konsola robi to rzadziej i nie słychać tak głośno jak to miało miejsce wcześniej. 

W tej chwili nawet można przegapić ten moment jak się jest wciągniętym w rozgrywkę.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Czoperrr napisał:

Co do TLOU2 mam mieszane uczucia, część historii faktycznie jest mocna ale kilka godzin to ckliwe zapychacze. Druckmann chyba za dużo Netflixa się naoglądał. Jedynka jest o wiele lepsza pod tym względem.

Początek jest dobry:

Spoiler

pojmanie Joela

ale potem jest chooynia pochyła. 

Edytowane przez Zajcik
Opublikowano

Co do raportu Sony, jest tam kilka ciekawych rzeczy jeszcze: 

*Sony planuje znaczące zwiększenie wydatków na gry first-party (webcast po raporcie)
*Sony zwiększa planowane strategiczne środki inwestycyjne na kolejne 3 lata do 18 mld USD (przez poprzednie 3 lata pula była prawie o połowę mniejsza) - oczywiście to budżet dla całego Sony, ale osobiście w tym okresie spodziewam się inwestycji głównie w gry/anime/streaming (przez ostatnie lata to była głównie muzyka i produkcja filmowa, w tej pierwszej zdystansowali całą konkurencję, w tej drugiej zmienili strategię)

Edit:

Jeszcze jedna ważna rzecz, SIE spodziewa się trochę mniejszej sprzedaży gier first party na początku roku fiskalnego (niż w ubiegłym), ale druga połowa, ma wyrównać wynik za cały rok. a mówimy tu o roku gdzie sprzedali 58.4 mln gier first party.

Imo, Horizon w trzecim kwartale jest bardziej niż pewny, ale oczywiście dopóki daty nie będzie, to tylko dywagacje.

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano
16 godzin temu, Przemo napisał:

Teraz po tych aktualizacjach praktycznie nie ma już tego problemu. Konsola robi to rzadziej i nie słychać tak głośno jak to miało miejsce wcześniej. 

W tej chwili nawet można przegapić ten moment jak się jest wciągniętym w rozgrywkę.

No masz rację jest ciszej, jednak porównując do wer. bez napędu to rozumiesz co miałem na myśli... 

Opublikowano
Which Platform(s) most interest you as a developer?

• PC - 58%
  • PS5 - 44%
  • Switch - 38%
  • XSX/S - 30%
  • VR - 27%
The platform(s) of the current project?

• PC - 58%
  • PS5 - 27%
  • XSX/S - 24%
  • Switch - 17%
  • VR - 10%
The platform(s) of the next project?

• PC - 53%
  • PS5 - 30%
  • XSX/S - 25%
  • Switch - 19%
  • VR - 11%

https://twistedvoxel.com/ps5-is-the-prefered-console-among-devs-according-to-gdc-2021-survey/

image.gif

• Plusik 1
Opublikowano

Ja to lekko w szoku jak mam być szczery. Spodziewałem się, że dominować będzie Sony, a za nim Nintendo (bo duży rynek zbytu, a gracze chętnie kupują te gry), a tu takie info. :obama: Dziwne jeszcze o tyle, że największe sprzedaże kręci się na konsolach gdzie problem piractwa został praktycznie wyeliminowany.

Opublikowano

Nie ma czemu zbytnio się dziwić, Switch ma za mało mocy żeby pociągnąć wymagające graficznie tytuły a eldorado indykowe (cokolwiek by się nie wydało na Switcha to się sprzeda) już się kończyło rok temu. PC na pierwszym miejscu bo na Steama wszystko można wrzucić i jak się sprzeda to idzie port na konsole.

Opublikowano
9 minut temu, łom napisał:

eldorado indykowe (cokolwiek by się nie wydało na Switcha to się sprzeda) już się kończyło rok temu

Jest to wynik jakiegoś szczególnego wydarzenia czy się rynek po prostu nasycił?

@Figuś Valhaim kosztuje 20USD i sprzedał się w 6 milionach kopii. Nie oceniam samej wartości tej gry, bo w nią nie grałem, ale niska cena i ciepłe przyjęcie zrobiły swoje.