Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 2.08.2021 o 15:13, creatinfreak napisał:

Wolałbym normalne wydanie

może będzie można grac i tak, i tak, szczególnie patrząc na tego typu informacje

no ale wiadomo, wróżenie z fusów

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
Teraz, Ludwes napisał:

no ale wiadomo, wróżenie z fusów

niekoniecznie, Digital Foundry w ostatnim podcaście powiedziało że z PSVR2 jest nawet lepiej niż pierwsze leaki z początku roku na to wskazywały

Opublikowano

Takie podejście by było najlepsze, bo ten co będzie chciał VR to i tak kupi, a pozostali posiadacze konsoli będą mogli pograć w te gierki.

Opublikowano

Cześć, od tygodnia jestem posiadaczem PS5, mam jedno proste pytanie:

Jaka jest różnica pomiędzy grą na dysku DVD w wersji PS4 a PS5 - czy to jest zawsze to samo i PS uaktualnia do wersji PS5, czy jednak kupować na dyskach wersję PS5?

Dla przykładu Dirt 5 jest tańszy na PS4, pytanie czy jak kupię wersję PS4 i zaktualizuje ją do wersji 5 to wyjdzie na to samo jakbym kupił DVD PS5? (ale zapłacę mniej)

Opublikowano

To wszystko zależy od tytułu. Niektóre gry wystarczy, że będziesz mieć płytkę z PS4 i po ściągnięciu patcha będziesz mieć grę w wersji ps5 (np. vallhalla), a inne (np. Cod ) odpali Ci w wersji PS4. Nie wiem jak to wygląda z dirtem, musisz sobie wygooglowac. Generalnie jak chcesz grać w najlepszej wersji to kupuj grę na ps5

Opublikowano

Zacznijmy od tego że to nie DVD a BD.

Niektóre gry mają bezpłatne aktualizacje z wersji na 4 do 5 i wtedy opłaca się brać to co tańsze. Do innych tytułów trzeba dopłacić aby pobrać uaktualnienie pod ps5. Loteria i trzeba szukać na necie.

Opublikowano

Odnośnie wersji gier PS4/PS5 - na przykładzie Dirta 5 - gdy pobieram z Play Station Store (EA Play) to zawsze mi pobiera obie wersje - widoczne w liście pobieranych wersja PS4 i PS5, podobnie miałem z Star Wars Upadły Zakon - rozumiem, że mogę usuwać z listy pobierających wersję PS4 ? Tak zrobiłem przypadku Star Wars i działa ok.

Czy to nie jest jakiś błąd w ustawieniach w moim PS, że pobiera obie wersje?

Opublikowano
11 godzin temu, ziomalkamil napisał:

Odnośnie wersji gier PS4/PS5 - na przykładzie Dirta 5 - gdy pobieram z Play Station Store (EA Play) to zawsze mi pobiera obie wersje - widoczne w liście pobieranych wersja PS4 i PS5, podobnie miałem z Star Wars Upadły Zakon - rozumiem, że mogę usuwać z listy pobierających wersję PS4 ? Tak zrobiłem przypadku Star Wars i działa ok.

Czy to nie jest jakiś błąd w ustawieniach w moim PS, że pobiera obie wersje?

Możesz Skasować spokojnie wersje na ps4. 

Opublikowano

Załóżmy pewną rzecz: chcę kupić słuchawki bezprzewodowe nauszne do Ps5. I mam na oku na przykładowo taki oto model:

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/sluchawki/wszystkie-sluchawki/sluchawki-bluetooth-sennheiser-hd-350-nauszne-czarne?gclid=Cj0KCQjw6s2IBhCnARIsAP8RfAhLDdsnlSsXdmlCBVDQzS9WB_AoZNahcKP10rxV4WiX1EdOHmKpCXMaAgoyEALw_wcB

Czy konsola Ps5 złapie sygnał bluetooth tych słuchawek, czy zaprogramowana jest do parowania Bluetooth tylko i wyłącznie ze sprzętem przeznaczonym pod konsolę PlayStation 5 lub sprzętem firmy Sony? 

Opublikowano
5 minut temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał:

Załóżmy pewną rzecz: chcę kupić słuchawki bezprzewodowe nauszne do Ps5. I mam na oku na przykładowo taki oto model:

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/sluchawki/wszystkie-sluchawki/sluchawki-bluetooth-sennheiser-hd-350-nauszne-czarne?gclid=Cj0KCQjw6s2IBhCnARIsAP8RfAhLDdsnlSsXdmlCBVDQzS9WB_AoZNahcKP10rxV4WiX1EdOHmKpCXMaAgoyEALw_wcB

Czy konsola Ps5 złapie sygnał bluetooth tych słuchawek, czy zaprogramowana jest do parowania Bluetooth tylko i wyłącznie ze sprzętem przeznaczonym pod konsolę PlayStation 5 lub sprzętem firmy Sony? 

Z tego co kojarzę to musisz miec zawsze wpiętego jakiegokolwiek dongla w konsole. Po bluetooth chodzą tylko pady. 

Opublikowano
Godzinę temu, Kraboburger_SpongeBoba napisał:

Czy konsola Ps5 złapie sygnał bluetooth tych słuchawek,

nie złapie 

Opublikowano

Ponoć ps5 ma jakiś filtr co wyłapuje kurz i można co jakiś czas do niego zajrzeć i wyczyścić. Ma ktoś jakiś prawilny film lub stronę z instrukcją jak się do tego zabrać?

Opublikowano

Nie ma żadnego filtra, ma dwa otwory do których możesz końcówkę odkurzacza przyłożyć i wyciągnąć nim zalegający kurz na heatsinku.

Opublikowano
1 minutę temu, Figuś napisał:

Nie ma żadnego filtra, ma dwa otwory do których możesz końcówkę odkurzacza przyłożyć i wyciągnąć nim zalegający kurz na heatsinku.

To normalnie odkurzaczem normalnie? Rozumiem, że pod tymi białymi panelami?

Opublikowano

Ja kupiłem w markecie sprężone powietrze i normalnie takim psikałem, ale po jakichś 2 miesiącach niewiele kurzu było wewnątrz konsoli.

Opublikowano
2 minuty temu, PanKamil napisał:

To normalnie odkurzaczem normalnie? Rozumiem, że pod tymi białymi panelami?

P0003248_m.jpg

Teraz, mario10 napisał:

Ja kupiłem w markecie sprężone powietrze i normalnie takim psikałem, ale po jakichś 2 miesiącach niewiele kurzu było wewnątrz konsoli.

Nie kupujcie tego sprężonego powietrza w puchach bo może się tam woda gromadzić jak nieodpowiednio jest przechowywane i może być później płacz. Takie dmuchanie sprężonym powietrzem się sprawdza tylko jak sprzęt jest rozebrany.

Opublikowano

Zamierzam jakoś niedługo rzucić okiem co tam się dzieje w konsoli i planuje użyć odkurzacza. Obczaje jakieś tutoriale na youtube jeszcze.

Opublikowano

Ja pierdole, to nie jest jazda czołgiem że trzeba do tego jakiś tutoriali, zdejmujesz panele, przykładasz rurę od odkurzacza do dust catcherów , załączasz odkurzacz na full power i dzieją się cuda.

Jedyne co ci mogę podpowiedzieć to to że panele ściągasz do dołu w kierunku zasilacza.

Opublikowano

image.png.a587db25bb26ac35c319b7aed30c06ca.png

No nie zamierzam na pałę ściągać paneli tylko wolę się dowiedzieć jak to zrobić i ich nie połamać:)

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

no i taki wystarczy:cool: zawsze dobrze wiedzieć, że chodzi o lewy/górny panel

Edytowane przez PanKamil