Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego samego względu chciałbym jeszcze Ghost Ridera - bo ma genialny, mroczny klimat, a bohater jest brutalny i nie pyerdoli sie w tańcu.
Fajnie byłoby pomykać w takim open-worldzie na tym motocyklu i w sumie moglibyśmy dostac dwie grywalne postacie, bo inaczej grałoby się jako Johnny Blaze (shotgun, prochowiec), a inaczej po przemianie w "ducha zemsty".

• Minusik 1
Opublikowano

Kolejne plotki mówią o nowym Twisted Metal dla PS5. Serial raczej nie trafi na ekrany sam z tyłka z niemalże zapomnianą marką, więc nie ukrywam, że to mnie bardzo cieszy. Na szaraku człowiek zagrywał się godzinami, potem na PS2 w TM: Black, a więc czekam.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Figaro napisał:

Trochę słaby pomysł. Twisted Metal z 2011 był świetny i nikt go nie kupił. Teraz będzie to samo.

Ta odsłona miała niestety kilka wad. Skopany tryb story tylko z trzema postaciami jako kierowcami wszystkich aut i niedziałający multi (ciągle ludzi nie łączyło i nikt tego nie naprawił. Same areny i destrukcja były spoko, ale jakoś ta część nie potrafiła się przebić. Może to design zawinił. Gdyby poszli bardziej w stronę Twisted Metal Black to przy dzisiejszym standardzie aktualizowania gier online to mogłoby wypalić. I tu Sony w pewnym sensie zadziwia - marka zapomniana, ostatnia odsłona gry sprzedała się kiepsko, a oni i tak inwestują w kolejną grę (gdzie gatunek nie jest jakiś bezpieczny) i serial.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Wydaje mi się że już była ta konwersacja na temat Twisted Metal 2012 :) Gra była bardzo skillowa, wymagała online passa (w momencie kiedy to było BARDZO niepopularne) do tego kłopoty na premierę (a otwarta beta działała całkiem ok) i mamy przepis na porażkę. Sama rozgrywka jak już się wszystko ogarnęło była bardzo dobra a kampania wymagająca i wolałem 3 bardziej rozbudowane wątki fabularne z różnymi misjami i bossami niż przechodzenie w kółko tego samego jak w starszych częściach. Brak ikonicznych postaci i przypisanych do nich pojazdów najbardziej bolał.

Co do ploty powyżej, zamiast AAA Japan studio wolał bym powrót zza grobu Japan Studio...

Opublikowano

Podpinam mysz pod PS5 (nadajnik do USB ) i pojawia sie komunikat że mysz podpięta i faktycznie w kontrolerach jest.

Ale nie mogę poruszać się po menu konsoli i w grach też nie działa czyli tak jakby w ogóle jej nie było.

O co chodzi ?

Opublikowano
13 godzin temu, XM. napisał:

Ma ktoś jakiś filmik ze wszystkimi easter eggami z tego spotu?

Może nie filmik, a lista co w której sekundzie :lapka:

https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/pmmba2/ps_showcase_symbols_megathread_ffxvi_re4_sly/

Plus fajne podsumowanie czym mniej więcej zajmuje się każde studio od sony:

https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/pmse9f/the_state_of_playstation_a_comprehensive_update/

• Plusik 6
Opublikowano
9 godzin temu, PanKamil napisał:

Kolejna porcja ploteczek

i jeszcze...

but there is one game in particular that was rumoured for A LONG TIME that is finally getting revealed according to this source.

KNACK III :fsg:

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, kufir napisał:

Podpinam mysz pod PS5 (nadajnik do USB ) i pojawia sie komunikat że mysz podpięta i faktycznie w kontrolerach jest.

Ale nie mogę poruszać się po menu konsoli i w grach też nie działa czyli tak jakby w ogóle jej nie było.

O co chodzi ?

Nie każda gra wspiera mysz. FF XIV, oprócz pada, ma obsługę klawiatury i myszki.

Opublikowano
10 godzin temu, Donatello1991 napisał:

Niby jak ma wyglądać ten nowy SH? Chodzi mi o perspektywę. Jak MEdium?  Czy z oczu bohatera jak nowe Residenty? Ma być akcja, czy mozolna rozgrywka? Ciężko będzie to zrobić, żeby zadowolić ludzi, a i się sprzedało jakoś. 

Wystarczy by wyglądał jak remake Resident Evil 2.