SnoD 2 320 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Szczerze mówiąc, to koncepcja MiB jest bardziej oryginalna od kolejnej gry o zombie, więc może ostatecznie wyjdzie to na dobre. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 A tego to szkoda, świetny Setting fajne postacie. Tylko jak się na dobre wkręciłem to zaraz się gra skończyła chociaż jakby teraz z tego mieli robić openworlda z wyzwalaniem dzielnic to może to i dobrze. Order 1886 jak coś 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Ja tam wolę jak studia pracują nad więcej niż jednym IP i wydają na przemian różne gry (jak np. Insomniac) bo widać wtedy większy przeskok między kolejnymi częściami. Lepsze to niż ciśnięcie jednej serii do praktycznie zgonu (tak jak było np. z Killzone). Jak by takie Bend robiło teraz MiB ale też mieli w pre-produkcji DG2 to było by elegancko. 2 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Plus miliard. Nic tak nie zabiją kreatywności i rozwoju gier jako medium niż studia w typie one trick pony. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 1 godzinę temu, messer88 napisał: A tego to szkoda, świetny Setting fajne postacie. Tylko jak się na dobre wkręciłem to zaraz się gra skończyła chociaż jakby teraz z tego mieli robić openworlda z wyzwalaniem dzielnic to może to i dobrze. Order 1886 jak coś Plus dwa miliardy. Fajna historia, mega klimat. Skondensowana, mocny korytarzyk. Potrzebne są taki gry, szkoda że nie u Sony 1 Cytuj
Observer 10 410 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Order miał tego pecha że wyszedł kiedy rynek odwracał sie od gier liniowych i wszyscy sie zachłysnęli open worldami, a taka fabułka na kilka godzin to ewentualnie się broniła jako dodatek do multiplayera. Dla mnie też kozacka przygoda. 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 (edytowane) The Order miał tego pecha że wyszedł o te 1.5 roku za wcześnie. To powinna być wizytówka PS4 Pro a w dodatkowym czasie może dało by radę wpakować z 2h więcej gameplayu i podwyższyć rozdzielczość eliminując przy okazji pasy na górze i dole. Ta gra w 4k CB lub 1440p mogła by konkretnie wymiatać nawet dzisiaj. A niezawiązanie dalszej współpracy przez Sony z Ready at Dawn to mega fail bo mieli pod nosem ekipę która pod względem oprawy i designu była na poziomie ich najlepszych studiów. Edytowane 28 marca 2022 przez łom Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 5 minut temu, Observer napisał: Order miał tego pecha że wyszedł kiedy rynek odwracał sie od gier liniowych i wszyscy sie zachłysnęli open worldami, a taka fabułka na kilka godzin to ewentualnie się broniła jako dodatek do multiplayera. Dla mnie też kozacka przygoda. Order miał pecha, że wszyscy "insajderzy" pieprzyli o grze w samych superlatywach, jakoby były otwarte lokacje i zaawansowana fizyka zniszczeń otoczenia, a wyszło krótkie grajdło na szynach. 1 Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Mój problem z The Order to nie był o tyle czas gry, co to że prawie połowa gry to były scenki. Na te 7-8h gry to okrutnie dużo. No i te osrane pasy. Gunplay to już było sztosiwo i fajnie mogłoby się to rozwinąć w kolejnej części i do tego multi jakieś Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Order fabularnie to bardzo dobry walking sim, no ale tutaj był jeszcze gameplay. Szkoda, że pacza nie dali Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 4 godziny temu, YETI napisał: Wiele źródeł podaje, że to pewniak na premierę. Ja stawiam na Spartakusa, kolejne przejęcie, a trzecie to nie wiem, może data Ragnoraka. Jakich źródeł? Takie same źródła jak CW na psxextreme. Też mi się marzy Alyx na premiere PSVR2, ale nikt jeszcze tego nie potwierdził (wysrywy z resetery i twiterka ćwir ćwir to nie źródło). Cytuj
Czoperrr 5 134 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 The Order przyznam się, ze ominąłem. Kiedy kupiłem PS4 na rynku były już ciekawsze tytuły i jakoś nigdy nie miałem czas do tego wrócić. Ogra się kiedyś na PS5 z pakietu PS+. Cytuj
Snake_Plissken 924 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Również mocno żałuję, że nic nie dzieje się w kwestii kontynuacji The Order. Gunplay tam był wyborny i w dodatku nie był ugrzeczniony (urwane fragmenty ciał dawały mocno radę). Sam klimat wiktorańskiego Londynu robił robotę, do dziś pamiętam etap na sterowcu. Może jakby chociaż na premierę był jakiś tryb multi PVP lub walki z falami przeciwników to gra żyłaby dłużej i doczekalibyśmy sequela. No i szkoda samego Ready at Dawn, przecież oni ze sprzętów SONY to wyciągali takie rzeczy, że nawet Naughty Dog by się nie powstydziło (vide God of War CoO i GoS na PSP). Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Pamiętam jak przez pierwsze 30 minut miałem sumator chodzenia i odpuściłem. Fajnie, że powstają gry liniowe, ale tam gameplayu było tyle co kot napłakał. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Pamiętam jak przez pierwsze 30 minut miałem sumator chodzenia i odpuściłem. Fajnie, że powstają gry liniowe, ale tam gameplayu było tyle co kot napłakał. Potem było więcej, to nie było napewno symulator chodzenia. Ten początek to takie wprowadzenie do historii + samouczek. Polecam ograć z kolekcji plusa dla PS5. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 4 minuty temu, balon napisał: Polecam ograć z kolekcji plusa dla PS5. Gry nie ma w PS+ Collection ani nigdy jej nie było w PS+ Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 5 minut temu, balon napisał: Potem było więcej, to nie było napewno symulator chodzenia. Ten początek to takie wprowadzenie do historii + samouczek. Polecam ograć z kolekcji plusa dla PS5. Wiem, wiem. Słyszałem, że generalnie warto, ale miałem wtedy taki wybór gier, że Orderek spadł do worka "pewnie nigdy". a że ostatnio sprzedałem moja edycję specjalna w steelbooku to raczej w tym worze zostanie Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Order miał pecha że był c0rwa najnudniejszą grą generacji Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 25 minut temu, Figuś napisał: Gry nie ma w PS+ Collection ani nigdy jej nie było w PS+ O kurla faktycznie nie ma w kolekcji. To to permanentny rip, ale pewno w ceni kebaba i coli można kupić pudełko. U mnie dumnie w kolekcji zostało. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 3 godziny temu, Pupcio napisał: Order miał pecha że był c0rwa najnudniejszą grą generacji Fabuła miała potencjał, klimat był świetny, design również. Szkoda, że gra jako gra zawiodła Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Z The Ordera to pamiętam, jak Yeti wrzucał do Console Wars gify z przeładowania broni porownujac je do tych z RE4. Fajne czasy. 1 Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 O Boże ten dub PL tu jest taki zajebisty oryginalny VA! @Paolo de Vesir zatkaj uszy i zobacz ten fragment i gameplay. Jak to graficznie wygląda. Dać tu 4k, hdr i pewno byłaby topka obecnych gier. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 5 minut temu, balon napisał: O Boże ten dub PL tu jest taki zajebisty oryginalny VA! @Paolo de Vesir zatkaj uszy i zobacz ten fragment i gameplay. Jak to graficznie wygląda. Dać tu 4k, hdr i pewno byłaby topka obecnych gier. I niech wywala te pasy góra dół jeszcze Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 (edytowane) Mi te pasy nie przeszkadzały. Jednak misja skradankowa w ogrodzie to był syf. W ogóle skradanie w grach które nie mają mechanik skradania powinno być zakazane Edytowane 28 marca 2022 przez PanKamil 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi