oFi 2 468 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 (edytowane) 9 minut temu, Patricko napisał: Mieć studio, które raz za razem wypuszcza najlepsze wyścigi arcade + wcześniej najlepsze części WRC (do dzisiaj nikt nie dorównał), potem jedna wpadka z DC na premierę i studio zamknięte... Tam chyba wyruchali komuś żonę, bo nigdy nie uwierzę, że to była czysto biznesowa decyzja. Oj tak, wrc jedyneczka i dwójeczka to i dzisiaj cymesik (dzwięki podczas rajdu to topka i dzisiaj!) Piękne portfolio Szkoda, że umarli Edytowane 7 kwietnia 2022 przez oFi 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Opublikowano 7 kwietnia 2022 Evolution miało przynajmniej dwie mocne wpadki finansowe, ale i tak zamknięcie ich to największy fail Sony. Już była rozkmina na temat tego kto mógł by się zająć nowym MotorStormem i ze studiów które współpracowały z Sony a które robiły wyścigi nic chyba nie zostało. Evolution zamknięte a Codemasters pozyskało licencję WRC, więc pewnie osoby z dawnego Evo (które też robiło WRC) tym się zajmą. Lucid Games podobno zostało odsunięte od Twisted Metal i niby pracuje nad jakimś open-world multiplayer game. Firesprite ma 4 projekty więc raczej nie rozpoczną kolejnego w najbliższym czasie. Jedyna nadzieja w tym że zatrudnią jakąś mniejszą ekipę do zrobienia remake'u czy porządnego portu żeby sprawdzić zainteresowanie tak jak to zrobili z np. MediEvil. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Szkoda bo samochodówek na PS bieda z nędzą. Zagrałbym w Collin Mcrae Rally jakiś mam sentyment do tej serii, ale WRC było na prawdę dobre. Są jakieś rajdy teraz dobre do ogrania (Dirt?) ? Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 42 minuty temu, mario10 napisał: Są jakieś rajdy teraz dobre do ogrania (Dirt?) ? Dirt Rally 1 i 2 to bardzo dobre gry rajdowe 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Dzięki, sprawdzę chyba nawet w plusie był niedawno Dirt 5 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Dirt 5 to ma z rajdami tyle wspólnego pies napłakał. Spoko gry rajdowe są te aktualne WRC 9 ewentualnie najnowsza 10 1 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 tylko ostrzegam, że jest różnica między głównymi odslonami serii jak właśnie Dirt 5, a odsłonami Dirt Rally. Te drugie, to typowe gry rajdowe, dosyć symulacyjne i poważne. Dirt 5 z kolei , to bardziej arkejdowa odsłona, gdzie wywalili nawet typowe odcinki rajdowe, zastępując je formami rallycrossa 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Dirt 5 nie ma nic wspólnego z Dirt Rally. Dirt 5 to arcadeowe wyścigi z wieśniackim/młodzieżowym art stylem, bliżej temu do jakiegoś OnRusha (ta sama ekipa to robiła) niż normalnych wyścigów. 2 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 No i wszystko wiem, obadam sobie. Czasem w jakichś przerwach między Dark Souls pograłbym w jakieś fajne wyścigi. Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 8 kwietnia 2022 Opublikowano 8 kwietnia 2022 1 godzinę temu, mario10 napisał: Szkoda bo samochodówek na PS bieda z nędzą. Zagrałbym w Collin Mcrae Rally jakiś mam sentyment do tej serii, ale WRC było na prawdę dobre. Są jakieś rajdy teraz dobre do ogrania (Dirt?) ? Ostatnio dobrze się bawiłem przy WRC8. WRC9 podobno poprawiło parę głupotek (kałuże, które stawiały auta bokiem przy każdej prędkości) i usprawnili pare rzeczy w kampani. Niedługo licencję przejmuje codemasters, ciekawe co pokażą ze swojej strony. 1 Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Jestem ślepy czy motywow ps5 nie obsluguje? Dostałem nowy do Chrono Cross i nigdzie tego nie widze. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 nie, motywy tylko na PS4 XD 1 1 Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 W ogóle całe to menu jest kurva tragiczne. Ja nie wiem jak takie fajne z ps4 czy tym bardziej xmb z PS3 zmienili na taką spierdoline, a hitem jest że muszę się naklikac zeby wylączyc konsole zamiast prostego przytrzymania ps button. Gdziekolwiek żeby wejść to trzeba KLIKAC KLIKAC kurva co to jest w ogóle. 7 Cytuj
funditto 657 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Też mnie rozwala to menu, ale jeszcze bardziej dziwi mnie kupowanie DLC na tej konsoli.. kupiłem sobie jeszcze raz Milesa Moralesa i pomyślałem, że może zrobię upgrade do wersji Ultimate to trzeba z poziomu gry, bo w PS Store nie ma. Pomyślałem, że kupię sobie DLC do Horizona - z PEGI wynika, że będzie, ale kupić nie można. Nie wiem jak to działa w innych grach, bo w tym momencie mam jeszcze tylko Gran Turismo 7, ale przecież nie kupię kredytów do samochodów. W każdym razie tego to nie wyświetlają, ale komunikaty o dopłaceniu do wersji PS5 pojawiają się przy uruchamianiu gry póki się tego nie zrobi A jak już jesteśmy przy DLC do Horizona to czy oprócz niego i God of Wara mamy jeszcze jakieś exy na ten rok czy wszystko rzucili na pierwsze miesiące, a na drugą połowę oprócz Kratosa znowu liczą na Call of Duty ? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Jak dla mnie menu bardzo spoko. @XM. trochę dramatyzujesz, aby wyłączyć wystarczy wcisnąć PS button i ikona wyłączenia. Gdzie se ją ustawisz na pasku to tam będziesz miał. Ilość kliknięcia podobna do tego co na PS4. Cytuj
Shen 9 635 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Ludzie straszyli, że ps5 głośne, a mojej Sonki od czasu zainstalowania gry nie słychać, chyba, że Elden mało wymagający a przy innych tytułach sie rozpedzi. Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 10 kwietnia 2022 9 godzin temu, Shen napisał: Ludzie straszyli, że ps5 głośne, a mojej Sonki od czasu zainstalowania gry nie słychać, chyba, że Elden mało wymagający a przy innych tytułach sie rozpedzi. U mnie tez kompletna cisza, tak jakby konsola w ogóle nie chodziła. Tylko przy włączeniu słychać takie 2-3 psyrykniecia, może to te legendarne cewki. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 bo konsola jest cicha, po prostu wycie pojawia się tylko przy grach na płytach, ale nie sądzę by dało się to jakoś przeskoczyć, ot urok nośników fizycznych Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Płytówki wyją tylko podczas instalacji z płyty bo idzie max prędkością, podczas gry załącza się już sporo rzadziej i tylko na tyle żeby sobie tam sprawdziło nie wkurwiając ucha jak to było na premiere Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 U mnie napęd wyje przy każdym uruchomieniu konsoli jeśli w środku jest płyta. Potem się ucisza, ale niesmak pozostaje Cytuj
mario10 518 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 To wyjmij płytę a tak poważnie to jak gram w grę z płyty to faktycznie jakby ją wczytywała na początku ale to trwa z 20 sekund, później już cisza w porównaniu do ps4 to jest idealnie. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Chyba już to trochę ograniczyli ale wcześniej konsola robiła check płyty co jakieś pół godziny i bywało to irytujące Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 11 godzin temu, funditto napisał: A jak już jesteśmy przy DLC do Horizona to czy oprócz niego i God of Wara mamy jeszcze jakieś exy na ten rok czy wszystko rzucili na pierwsze miesiące, a na drugą połowę oprócz Kratosa znowu liczą na Call of Duty ? No z gier Sony będzie jeszcze Ragnarok o którym piszesz + z gier wartych odnotowania to jeszcze czasowe exy jak Forspoken i Stray (czyli ta gra o kotku która wygląda naprawdę uroczo ) Może jeszcze coś zapowiedzą. 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 O, ta gra o kotku to czekam mocno Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 10 godzin temu, ASX napisał: No z gier Sony będzie jeszcze Ragnarok o którym piszesz + z gier wartych odnotowania to jeszcze czasowe exy jak Forspoken i Stray (czyli ta gra o kotku która wygląda naprawdę uroczo ) Może jeszcze coś zapowiedzą. Mam nadzieję, że kotek zamiesza jak Kena. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi