Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.04.2022 o 22:51, Shen napisał:

Ludzie straszyli, że ps5 głośne, a mojej Sonki od czasu zainstalowania gry nie słychać, chyba, że Elden mało wymagający a przy innych tytułach sie rozpedzi.

To jest zależne od tego na jaki model wentylatora się trafi (są 3, z czego jeden "felerny") - https://www.reddit.com/r/playstation/comments/o0d8gh/ps5_fan_noise_fix_only_way_to_fix_ufo_sound/

Sam musiałem wyłożyć 3 bomby na nowy wentylator(Delta), bo przy tym co miałem w konsoli (Nidec) nie dało się komfortowo wysiedzieć. Teraz jest cisza i konsola nie pracuje jak wibrator.

• Dzięki 1
Opublikowano

Obecna generacja konsol to jakaś żenada z każdą kolejną jest coraz gorzej , zaczynam   sie rozglądać  do powrotu do PSX czy Nintendo . Po co mi świetna grafika skoro zero w tym przyjemności 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, LUMBAGO000 napisał:

Obecna generacja konsol to jakaś żenada z każdą kolejną jest coraz gorzej , zaczynam   sie rozglądać  do powrotu do PSX czy Nintendo . Po co mi świetna grafika skoro zero w tym przyjemności 

To jakieś złe tytuły wybierasz.

Edytowane przez oFi
Opublikowano
51 minut temu, LUMBAGO000 napisał:

Eldenka bożego polecam, wraca chęć do grania i wiara w branze. :banderas:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Po prostu kolego @LUMBAGO000 jest koneserem jak ja i nie jarają go kolejne reskiny excelaków. :cool: 

Wystarczy mieć kombo PC + sonka/switch i zawsze coś fajnego się znajdzie z nadchodzących lub starych tytułów, które wciągną Cie na wiele dni. Ja np. teraz odkrywam Age of Empires II, a jutro pogram sobie w Ratcheta lub gran turismo. 

Trzeba mieć po prostu wybór.

3 minuty temu, Shen napisał:

Eldenka bożego polecam, wraca chęć do grania i wiara w branze. :banderas:

Ja się od eldenka odbiłem jak od Dark soulsów, ale wiem, że ludzie ogólnie zwariowali na punkcie tej gry. 

Osobiście tak miałem z Sekiro jak Ty z ER :cool:

Edytowane przez oFi
Opublikowano
5 minut temu, oFi napisał:

Wystarczy mieć kombo PC + sonka/switch i zawsze coś fajnego się znajdzie z nadchodzących lub starych tytułów, które wciągną Cie na wiele dni. Ja np. teraz odkrywam Age of Empires II, a jutro pogram sobie w Ratcheta lub gran turismo. 

Trzeba mieć po prostu wybór.

Wiadomka, ale rozmawialiśmy chyba o obecnej generacji. Na PS5 mam obecnie potężny zastój, za chwilę skończę zaległości z Xboxa (których to i tak nie miałem wiele) i trzeba szukać w retro, bo niewiele mnie teraz jara. Chociaż kusi Eldenik borzy. :cool:  

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wiadomka, ale rozmawialiśmy chyba o obecnej generacji. Na PS5 mam obecnie potężny zastój, za chwilę skończę zaległości z Xboxa (których to i tak nie miałem wiele) i trzeba szukać w retro, bo niewiele mnie teraz jara. Chociaż kusi Eldenik borzy. :cool:  

Obecna? Jakieś 2 lata myślę i będzie w co grać 

Opublikowano
15 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Wow, zazdroszcze ilości wolnego czasu. Ja mogę gier przez dwa lata nie kupować obecnie a i tak będę miał w co grać

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał:

Wow, zazdroszcze ilości wolnego czasu. Ja mogę gier przez dwa lata nie kupować obecnie a i tak będę miał w co grać

Czasu mam wystarczająco, tylko interesujących mnie gier brak.

4 minuty temu, oFi napisał:

Obecna? Jakieś 2 lata myślę i będzie w co grać 

Też żyję tym przeświadczeniem. Na razie studia się dopiero rozkręcają, next-genowych gier (i nie chodzi mi tu o grafikę) jest jak na lekarstwo. No zobaczymy za ten rok czy dwa.

Opublikowano
1 hour ago, Paolo de Vesir said:

Czasu mam wystarczająco, tylko interesujących mnie gier brak.

Może dlatego, że masz wystarczajaco dużo czasu pokończyłeś to co było warto :) Ja jak patrzę na mój backlog to łapię się za

głowę :)

Opublikowano
7 minut temu, Homelander napisał:

Może dlatego, że masz wystarczajaco dużo czasu pokończyłeś to co było warto :) Ja jak patrzę na mój backlog to łapię się za

głowę :)

Kończę ok. 10-12 gier na rok, więc raczej nie. xdd Po prostu czekam na grę która ma "to coś". :lapka: 

Opublikowano
2 hours ago, Paolo de Vesir said:

Kończę ok. 10-12 gier na rok, więc raczej nie. xdd Po prostu czekam na grę która ma "to coś". :lapka: 

I ja nie mam czasu na eksperymenty, szukanie niedocenianych perełek itp. A gier rocznie chciałbym skończyć połowę tego co Ty :)

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale zakładali sprzedać 50-100k sztuk tego Abe'a, i dostali tyle kasy. Jak trafiło z 3-miesięcznym opóźnieniem do Plusa to 4 miliony graczy (w tym ja) "kupiło" grę. Gdzie tutaj ten dewastujący cios? No chyba, że po tych trzech miesiącach sprzedaliby ile 100-150k?

Opublikowano

Raczej chodzi o to że gdyby wydali grę w styczniu kiedy u graczy było mało konsol to część osób która dorwie konsolę później (jak już nie będzie Oddworlda w plusie) kupi już normalnie grę. A tak w kwietniu na rynku było już więcej konsol, kto chciał to ograł, a gracze którzy kupili PS5 w maju mieli już Returnala na rynku i miesiąc do premiery Ratcheta więc nikogo już nie obchodziła gra 6+/10.

Opublikowano

Pytanie ile tych konsol było więcej na rynku przez te trzy miechy, no i to też takie wróżenie co gracze by kupili. Returnal wtedy się sprzedał tylko w 530k. Plus tu raczej nie zawinił, a jak już to Covid i to, że gra nie była gotowa na styczeń. O jej jakości się nie wypowiem, ale na forumku przeszła bez echa poza wyliczankami w CW.

Opublikowano

Jakieś 3 mln konsol więcej było w kwietniu niż w styczniu. Dokładnie nie wiadomo czy więcej tego Oddworlda by poszło czy nie ale przynajmniej twórcy mają wymówkę dla czego była słaba sprzedaż.

Opublikowano

Małe pytanko dzisiaj grajac w uncharted gra sie zawiesila, ale sama gra cala konsola nie bo normalnie zamknalem gre wlaczylem od nowa itd, czy to powod do niepokoju czy raczej normalna sprawa ze gra czasem sie zawiesi?

Opublikowano
18 minut temu, Ezachriel napisał:

Małe pytanko dzisiaj grajac w uncharted gra sie zawiesila, ale sama gra cala konsola nie bo normalnie zamknalem gre wlaczylem od nowa itd, czy to powod do niepokoju czy raczej normalna sprawa ze gra czasem sie zawiesi?

Normalne. Ja tak wczoraj miałem z pes 2018.