Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, Shen said:

Na cholere trzymac ps4 skoro na ps5 wszystko działa tak samo albo lepiej? Niech jeszcze mi ogarna wsteczna z ps3 to chlebak tez wyjebie.

Z Playstation jak z Durex'em. Lepiej mieć i nie potrzebować użyć niż potrzebować użyć ale nie mieć. PS4 jest bardziej sprawdzona niż PS5, ostatnio było sporo sytuacji gdy reklamowano PS5 bo piszczała elektronika :pawel: Ja tam wszystkie swoje Playstation trzymam, trochę z sentymentu ale też jak już napisałem. Jest to mogę w coś zawsze zagrać, a jak nie ma to tylko emulator. 

PS3 Super Slim to jedyna wersja PS3 (od FAT-ów po różne odmiany Slimów), której nie miałem na własność, bo odbiłem już od tej konsoli i poszedłem w co innego. Ale brat miał i tak, mi też się podobała, na żywo nawet bardziej. A biała to już w ogóle cudo.:wub: Dla mnie mechaniczny sposób umieszczania płyt i dostęp do lasera zdecydowanie na plus, ze względów praktycznych i generalnie taki fajny oldschoolowy feeling. I wbrew powszechnym opiniom, jakoś nie mogłem się doszukać tej "bazarowości", czy tam tandety, na żywo sprawiała wrażenie solidnej.

2421093-img_0305.jpg

No piękna.

Edytowane przez krzysiek923
  • Plusik 1
  • Lubię! 3
3 godziny temu, krzysiek923 napisał:

PS3 Super Slim to jedyna wersja PS3 (od FAT-ów po różne odmiany Slimów), której nie miałem na własność, bo odbiłem już od tej konsoli i poszedłem w co innego. Ale brat miał i tak, mi też się podobała, na żywo nawet bardziej. A biała to już w ogóle cudo.:wub: Dla mnie mechaniczny sposób umieszczania płyt i dostęp do lasera zdecydowanie na plus, ze względów praktycznych i generalnie taki fajny oldschoolowy feeling. I wbrew powszechnym opiniom, jakoś nie mogłem się doszukać tej "bazarowości", czy tam tandety, na żywo sprawiała wrażenie solidnej.

2421093-img_0305.jpg

No piękna.

O kurcze, biała to w ogóle musi być sex na żywo :banderas:

Wszystko to kwestia kasy, ale Kojima ma wyrobioną taką markę, że to raczej wydawcy pukają do jego drzwi i oferują kasę za współpracę, a nie na odwrót, więc nie ma potrzeby wchodzić pod czyjeś skrzydła. Tym bardziej, że ostatnie ruchy wskazują, że chce się też realizować na polu filmowym. 

Natomiast gdy już będzie chciał odejść na emeryturę, to pewnie sprzeda studio i zgarnie ładną sumę za markę którą stworzył.

• Plusik 1

Biznesowo może i ciekawie. A dla samych graczy? Nie wiem czy coś to zmienia. Same gry od From Software rozwijaja się w dobrym kierunku, ich ostatnie gry były co najmniej ok sprzedażowo, więc kasę maja. Nie widzę tu zysku dla graczy. O wiele ciekawsze byłoby zakupienie części IP od Konami i zatrudnienie Kojimy, ale to znowu opcja ciekawa dla graczy, ale czy biznesowo? Nie wiem, ale chyba średnio :) 

• Plusik 1
Godzinę temu, Homelander napisał:

Biznesowo może i ciekawie. A dla samych graczy? Nie wiem czy coś to zmienia. Same gry od From Software rozwijaja się w dobrym kierunku, ich ostatnie gry były co najmniej ok sprzedażowo, więc kasę maja. Nie widzę tu zysku dla graczy. O wiele ciekawsze byłoby zakupienie części IP od Konami i zatrudnienie Kojimy, ale to znowu opcja ciekawa dla graczy, ale czy biznesowo? Nie wiem, ale chyba średnio :) 

Niestety teraz trwa wojna na zajmowanie i przejęcia multiplatformowych studiów. Będzie tylko gorzej. Elden ring ma średnia 96 na meta i możliwe, że zostanie gra generacji więc zyskali by jednego z najlepszych graczy na rynku.

Edytowane przez PanKamil
1 hour ago, PanKamil said:

Niestety teraz trwa wojna na zajmowanie i przejęcia multiplatformowych studiów. Będzie tylko gorzej. Elden ring ma średnia 96 na meta i możliwe, że zostanie gra generacji więc zyskali by jednego z najlepszych graczy na rynku.

A dlaczego miałoby być gorzej? Mi bardzo średnio odpowiada sytuacja w której na rynku sa identyczne platformy z prawie identycznym line-up. Wolę zróżnicowanie jak za czasów psx/sat/n64, czy nawet generację później. Niż to co mieliśmy na poprzedniej, czyli to samo doświadczenie obojętne czy masz Xboxa czy Playstation. Z niewielkimi różnicami

• Plusik 2

Dokładnie. Niech exów będzie jak najwiecej.

PC jak platforma do grania dla mnie nie istnieje, ale rozumiem że wychodzą tam wszystkie exy xbox i cześć playstation. Ms to ekosystem, a Sony chce jak najwiecej zarobić ze swoich gierek które często są duże i drogie (+ ograniczona ilość PS5).