Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry działające w 30 FPS, to tak ta opcja nic nie zmieni. To jest dobra opcja dla gier które celują w 60 lub 120 i nie zawsze udaje im się ten cel osiągnąć (np. RE VIII w trybie RT) bo mniej widać spadki. Z drugiej strony jak jakaś gra działa przez 99% w 30 czy 60 fps-ach i okazjonalnie są jakieś małe spadki (powiedzmy o max 10% w trybie 30 i 20% w trybie 60)to pewnie większość osób by tego nie zauważyła gdyby nie wykresy z internetu. Ja np. ogrywałem God of War 2018 w trybie 1080p na PS4 Pro, bo mimo tego że nie miałem stałych 60 klatek to i tak jest o wiele płynniej i po prostu lepiej się gra (mimo całego problemu frame pacing'u który niby psuje rozgrywkę).

• Plusik 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bigby napisał:

Już od wczoraj dostępne i testowane - bajeczka. :fsg:

Wiem, fajnie jakby się to stało standardem w grach pisanych wyłącznie na ta generację, problemem będzie tylko brak TV kompatybilnego dla niektórych.

Opublikowano
11 minut temu, Shen napisał:

w dobrym momencie kupiłem :banderas:

To trzeba się chyba przestawić i zamiast pół roku po premierze, to rok późnej gierki brać. 

Opublikowano
Teraz, balon napisał:

To trzeba się chyba przestawić i zamiast pół roku po premierze, to rok późnej gierki brać. 

Przy obecnych trendach to większość gier niestety puszczana jest na produkcje rok za wcześnie.

Opublikowano
2 minuty temu, balon napisał:

no przeciez, lepiej zaplacic 70zł niz 3 bomby na premiere :banderas:

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał:

no przeciez, lepiej zaplacic 70zł niz 3 bomby na premiere :banderas:

No ja tak już biorę. Wyleczyła mnie ta generacja (+ GP). Chyba obecnie  tylko nowe GTA/RDR, coś od ND lub Mario może przekonać do day1.

• Plusik 1
Opublikowano
24 minuty temu, balon napisał:

Chyba obecnie  tylko nowe GTA/RDR

Ja bym dodał nowe Elder Scrolls, problem, że mogę ich premiery nie doczekać :dunno:

Opublikowano
Godzinę temu, dee napisał:

Ja bym dodał nowe Elder Scrolls, problem, że mogę ich premiery nie doczekać :dunno:

No tutaj GP pomoże.

Godzinę temu, Figuś napisał:

Max Payne rimejki, GoW z tych zapowiedzianych. No i gry Housemarqe Day One zawsze wjadą.

a no GoW jeszcze. Tu też mogę się złamać.

Opublikowano

Na większość tytułów nie mógłbym czekać tyle czasu, nawet jeśli rzeczywiście lepsze to dla portfela. Jak sobie pomyślę, że druga połowa roku może mieć God of War, Hogwarts Legacy, nowe Jedi Fallen Order, Starfield, Bayonettę 3 i kto wie co jeszcze...:obama:

Opublikowano
3 minuty temu, messer88 napisał:

Nowy rudy Jedi?

tak, wg informacji zostanie zapowiedziany niedługo i ma wyjść jeszcze w tym roku

• Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo nurtuje mnie średni wiek graczy PS5 ( w sumie PS4 tez:). 

Zastanawiam się czy jestem najstarszy z kolegów z tego forum. 

Mam 53 lata i uwielbiam grać. Najbardziej lubię gry typu Tomb Raider, Uncharted, chociaż obecnie zagrywam się Gran Turismo 7 i zacząłem CyberPunka 2077.

Pozdrawiam.

• Plusik 5
  • Lubię! 4