Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

To wciąż niepotwierdzone plotki, trzeba czekać na oficjalne info. Bloobera lubię więc wierzę w chłopaków, z obecnych studiów znają się chyba najlepiej na horrorach.

Ciekawe ile to czasowy exclusive, jeśli nie więcej niż rok to raczej nie zmusi mnie do szybkiego pobiegnięcia do sklepu po PS5. Jeśli dłużej niż rok to raczej nie wytrzymam 

Edytowane przez Czoperrr

Silent Hill 2 od bluberów ze zmienioną fabułą?

giphy.gif

Dobrze, że jest Enhanced Edition na piecu, bo bym eksplodował z wkurwienia. Typki od Tormented Souls >>>>>>> bulber studios, i to u tych pierwszych widziałbym serię skoro nie ma szans na oryginalny Team Silent.

• Plusik 1
  • Haha 1

Bloober przy partaczach pracujących przy Downpour to przecież inna liga gamedevu. Nie wiem, jak można być miłośnikiem horrorów i psioczyć na Bloober, przecież robią bardzo dobrą robotę.

Nie można cały czas jechać na sentymencie do gier oryginalnego Teamu Silent. Wiadomo, to arcydzieła i gram co roku w pierwsze cztery Silenty bo kocham te gry, ale dzisiaj mamy 2022 i czasy się zmieniły, Team Silent już nie istnieje i trzeba się cieszyć z tego co jest, a Bloober to zdolne chłopaki. 

• Plusik 1

To, że robią progres z gry na grę to za mało, żeby wziąć się za bary z taką legendą. Tu potrzebne jest studio, które jest top-tierem, a nie goście co ciągle się uczą. Nie jestem zadowolony z tej plotki i ta druga od DuskGolema zdecydowanie bardziej mnie rozgrzewa.

• Plusik 2
2 minuty temu, Bzduras napisał:

To, że robią progres z gry na grę to za mało, żeby wziąć się za bary z taką legendą. Tu potrzebne jest studio, które jest top-tierem, a nie goście co ciągle się uczą. Nie jestem zadowolony z tej plotki i ta druga od DuskGolema zdecydowanie bardziej mnie rozgrzewa.

No to będziesz miał nową część od Kojimy. Obecnie nie kojarzę żadnego studia które mogłoby wziąć na bary SH i zrobić z tego naprawdę udaną grę.

• Haha 1
8 minut temu, Bzduras napisał:

Jedno nie wyklucza drugiego, w sumie nawet plotki sie pokrywają, bo mówią o kilku projektach SH.

W perspektywie lat czytania o tym, że Sony już kupiło marki od Konami i zbiera ekipę weteranów Team Silent aby dać nam najlepsze Ciche Wzgórze od lat i już za moment, jeszcze nie teraz, ale już za chwilę pokażą nam owoce swojej pracy to wolę jednak Silenta od Bloober Team które przynajmniej ma jawną umowę z Japończykami. :reggie: 

Jeśli chodzi o potencjalny rimejk dwójki, to mam taki problem, że z jednej strony nie powinni ruszać fabuły, ale z drugiej strony, drugi raz rozjebany nie zostanę. Ciężko o wielką ekscytację w rimejkowaniu gier nastawionych głównie na fabułę(chociaż można cieszyć się wieloma innymi elementami), oczywiście dla znających oryginał, dla całej reszty to nie będzie miało żadnego znaczenia. Także, w przypadku tej serii chyba wolę zupełnie nowe odsłony.

• Plusik 2

Szczerze mowiac to ciezko przyznac ale wolalbym remake SH1, ewentualnie 2-4 niz jakas nowa czesc, ktora skonczylaby tak jak wszyscy dobrze wiemy: "NO ELO POWROT DO KORZENI PIRAMIDOGLOWY NAJLEPSZY", "FANI DWUJECZKI BEDOM ZADOWOLENI BEDZIEMY CZERPAC Z NAJLEPSZYCH WZORCOW", "PATRZCIE JAKI KLIMAT W SZPITALU JAK W KLASYCZNYCH SH".

A pozniej koniec koncow dostaniemy takie niewiadomo co. Ta seria juz sie skonczyla i potrzeba w niej jakiegos restartu a nie powielania archaicznych rozwiazan i rzeczy ktore dobrze znamy liczac na uznanie nostalgicznych zyebow.

• Plusik 1
2 minutes ago, SlimShady said:

Jeśli chodzi o potencjalny rimejk dwójki, to mam taki problem, że z jednej strony nie powinni ruszać fabuły, ale z drugiej strony, drugi raz rozjebany nie zostanę. Ciężko o wielką ekscytację w rimejkowaniu gier nastawionych głównie na fabułę(chociaż można cieszyć się wieloma innymi elementami), oczywiście dla znających oryginał, dla całej reszty to nie będzie miało żadnego znaczenia. Także, w przypadku tej serii chyba wolę zupełnie nowe odsłony.

Dokładnie, SH2 znam na wylot i skończyłem go kilkadziesiąt razy więc liczyłbym na nową fabułę tak by czuć się znowu jak przy pierwszym przejściu.

Najważniejsze żeby coś zostało wydane to może seria odżyje i doczekamy się całkiem nowych odsłon. Najchętniej bym przytulił remake w stylu RE2 (czyli bardziej reinterpretacja), a nawet bardziej zwyczajnym remakiem (jak Medievil, czyli to samo co kiedyś ale poprawione pod każdym względem) bym nie pogardził, tylko żeby został zachowany klimat. Najgorsze co może zostać zrobione to pójście bardziej w action adventure z uproszczonymi zagadkami i przesadzoną ilością cutscenek, i tego się boję.