Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wejście na rynek PC jest bardziej chęcią zdobycia większej kasy ze sprzedaży gier niż tym ze pojawiła się pewna stagnacja w liczbie nowych posiadaczy konsoli. Wiedzą tez ze ten rynek już w pewnym sensie zdobył MS(konsola w pewnej symbiozie z PC) stad zmiana polityki i sprzedaż na PC. Wracając jednak do wykresu asx-a to nadal uważam ze ta stagnacja wynika z ilości sprzętu wrzucanego na rynek zwłaszcza w okresie pandemii. Ciężko było wtedy sprzęt zdobyć wiec potencjalni nabywcy poszli w alternatywne platformy poza konsolami. 

Opublikowano
Cytat

PlayStation software sales down 26% 

PlayStation plus subs 47.3 million, up 2%

Czyli normalka, subskrypcje wypieraja sprzedaz software. Ten trend tylko bedzie narastał.

Opublikowano

Myślę, ze teraz w obliczu kryzysu ekonomicznego ludzie mniej interesują się zakupem kolejnych sprzętów i zabawek. Taki trend zauważalny jest również w segmencie telefonów. Czas pandemii to było eldorado, ludzie zamknięci w domach, zerowe stopy, nie wydawało się tyle kasy poza domem, stimulus checks itd. Teraz pozostał po tym kac.

• Plusik 1
Opublikowano
28 minut temu, Figuś napisał:

ludzie zaczynają odczuwać brak pieniążków i gierki za 3 i pół bomby tez swoje robią :nosacz3:

To na PC pod tym kątem jest el Dorado. :kaz:

Opublikowano
4 godziny temu, flavio napisał:

Jak polecacie czyścić plejkę? 

Jak poszukasz to na yt jest sporo filmików z czyszczenia. W sumie poczyścić też swoją muszę 1,5 roku już hula :)

Opublikowano

Lepiej kupujcie już teraz. :sonkassie:

Cytat

“About a potential price increase for the PS5, at this point in time there is nothing specific I can share with you about prices”, came the response from executive deputy president and chief financial officer Hiroki Totoki (transcribed by VGC).

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bigby napisał:

Lepiej kupujcie już teraz. :sonkassie:

Jak to szło, aaa juz wiem...

Spoiler

TANIEJ JUZ BYLO

:kekw:

Edytowane przez oFi
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, ASX napisał:

gdyby ktoś zastanawiał się dlaczego Jim Ryan i Playstation mówią o ekspansji na PC i inne urządzenia to ostatni raport finansowy Playstation udziela pewnych podpowiedzi:

oto liczba w milionach miesięcznych aktywnych użytkowników PSN (czyli gości którzy co najmniej raz w miesiącu logują się do PSN, więc można ich nazwać aktywnymi graczami) w ostatnich kwartałąch:

1197765095_sonystats.thumb.png.5ecf2a61fc860e850b8e84fe106e2be3.png

w szerszym kontekście wygląda to tak:

809628920_sonymau.png.50df274c42856197f2ebd624ed63c0e1.png

Lata 2014-2020 to okres dynamicznego wzrostu liczby użytkowników, ale od kilku lat wynik ten się ustabilizował i nowych użytkowników nie przybywa, wygląda to tak jakby standardowa baza graczy grających na konsolach Playstation dobrnęła do swojego sufitu. A wiadomo, Playstation jak każda firma chcę się rozwijać i docierać do nowych klientów, stąd zapewne pomysły by poszerzać bazę użytkowników o klientów którzy nie mają konsoli.

Spadek MAU sugeruje wręcz, że Sony zaczyna gdzieś tracić część użytkowników ze swojego ekosystemu, którzy przechodząc z PS4 migrują na inne platformy. Sony musi odejść od tradycyjnego modelu, by ich dochody z PS nie były zależne w 100% od sprzedaży aktualnej konsoli.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Kolejny nikomu niepotrzebny bajer będzie usunięty na jesieni.

Ja zebrałem 160 za granie w GoT Legends i Returnal. Tak w ogóle to z Ghosta wywalili ocenianie w ostatnich patchu.

1825602f15d94-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Bardzo dobrze, nie wiem po co to w ogóle zostało wrzucone. Niech przywrócą ścianę aktywności znajomych, bo to akurat fajne było. No i do licha chciałbym zobaczyć kto posiada daną grę, tak jak można było na PS4.

• Plusik 2
Opublikowano
3 godziny temu, Patricko napisał:

No i do licha chciałbym zobaczyć kto posiada daną grę, tak jak można było na PS4.

No to jest właśnie dziwne. Niby jest informacja ilu znajomych ma dany tytuł, ale nie ma jak podejrzeć szczegółów.

Opublikowano

Witam może mi ktoś pomoże . Otwórz FIFA NBA i inne gry chodzą w zwolnionym tempie. Było tak na ps4 więc zmieniłem na psy podłączyłem dysk twardy włączyłem i gry chodzą tak samo źle. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną ?

Opublikowano
11 minut temu, bartecki7 napisał:

Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną ?

Z dysku zewnętrznego? No to może tutaj leży problem i warto sprawdzić z wbudowanego. A może po prostu te gry tak chrupią w wersji old-gen.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał:

Z dysku zewnętrznego? No to może tutaj leży problem i warto sprawdzić z wbudowanego. A może po prostu te gry tak chrupią w wersji old-gen.

Zgrałem gry do dysku głównego i dalej jest tak samo. Wygląda to tak że gra reaguje dosłownie po sekundzie na to co chce zrobić padem. Być może tak działają skoro na ps4 i na psy chodzą tak samo 

Opublikowano
2 minuty temu, mugen napisał:

Dziwna sprawa, może nie chodzą wolniej, ale to ty postrzegasz rzeczywistość szybciej, stąd takie wrażenie.

:) Ciekawa teoria :) być może tak jest jednak nie zmienia to faktu że w te gry nie da się normalnie grać 

Opublikowano
10 minut temu, mugen napisał:

Dziwna sprawa, może nie chodzą wolniej, ale to ty postrzegasz rzeczywistość szybciej, stąd takie wrażenie.

Neo, który jeszcze nie wie, że jest Neo? 

Czy mamy na forum jakiegoś Morfeusza?