Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma szans na odpowiednik Series S. Sony raczej teraz płacze że nie zrobili PS4 Pro Slim jak był na to czas, ale to dobrze bo większe tytuły już nie będą patrzyły na starszą generację. A PS5 Slim w przyszłym roku jest jak najbardziej możliwe bo wersje Slim zawsze wiązały się z niższym kosztem produkcji i większym zyskiem. Jak APU PS5 będzie robione w 5nm to slimka to tylko kwestia czasu. Nie był bym nawet zaskoczony jeśli w slim będzie użyta zwykła pasta termoprzewodząca a nie ciekły metal.

Z dużych tytułów Ragnarok pewnie jest ostatnim który wyjdzie też na PS4, jakieś GaaSy myślę że jeszcze będą wychodziły żeby baza graczy była jak największa no i takie gry raczej nie będą wyznaczały standardów graficznych ale studia od AAA myślę że już nie przejmują się PS4. Jak Returnal nie został wydany na PS4 to większe studia tym bardziej nie będą cisnęły w PS4.

49 minut temu, SnoD napisał:

Żebyś się nie zdziwił. Tym bardziej, że z powodu braków podzespołów sprzedaje się chyba teraz mniej PS5 niż w analogicznym okresie PS4.

Ale już gry crossgenowe lepiej się sprzedają na PS5 mimo że na rynku jest 5x więcej PS4.

2 godziny temu, Figuś napisał:

Zejście na 5nm z procesem produkcyjnym procesorów nie rozwiąże problemu do końca. Kwestia jeszcze jeszcze jest taka ile tych procesorów będzie sprawnych z jednego wafla.

AMD w tym roku wchodzi w 5nm więc jeśli Slim by wyszedł pod koniec 2023 to mają ponad pół roku na ogarnięcie, a to nie powinno być trudne bo częstotliwości w PS5 będą o wiele niższe niż to co będzie w Ryzen/Radeonach 7000. A z resztą to czy i kiedy wyjdzie Slim to pewnie już było ustalone rok temu.

Jeśli slimka przyczyni się do rozwiązania problemów z dostępnością konsoli i obniżenia ceny rynkowej, a God od War faktycznie będzie ostatnim crossgenem to nic tylko się cieszyć.

Niedostępne i drogie konsole oraz crossgeneracyjne gry stojące w rozkroku między starym i nowym sprzętem to dwie największe wady tej generacji.

16 minut temu, Figuś napisał:

Singlowa gry raczej tak, ale GaaSy będą na 99,9% wychodzić na obu generacjach

chyba że oleją PS4 i będą wychodzić na PS5 i PC tylko, w co wątpię

No te GAASy i inne jakieś rzeczy multi co robią teraz to raczej mnie nie będą interesować, ale takie Frakcje to nie wydaje mi się aby miały wyjść na PS4.