Ukukuki 7 014 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 Ceny PS5 dwa lata po premierze to dramat, chciałem kupić PS5 jako wspólny prezent z rodzinką dla kuzyna i ceny po 3400 zł z dwoma starymi grami xD Cytuj
Suavek 4 718 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 No wynik tych nieszczęsnych podwyżek. Niemniej jednak przeglądaj oferty z dnia na dzień, to trafisz pakiet za 3000-3100. W tej chwili widzę w MM pakiet z trzema grami za 3400 (Horizon nie jest stary, a Morales po upgradzie da też Spiderman remastered), a w ME za 3100 pakiet z Ratchetem. Ja długo się zastanawiałem nad zakupem konsoli, ale koniec końców padło na ofertę z Horizonem i słuchawkami za 2850 jeszcze przed podwyżką, z czego same słuchawki są warte 250-400 z tego co widziałem. Poszczęściło mi się wyjątkowo myślę, szczególnie w kontekście obecnej sytuacji w kraju i na świecie. Czasem nie warto zwlekać i lepiej ulec pokusie, tłumacząc się "inwestycją". Gorzej, jeśli musisz kupić tu i teraz, bo na prezent, ale cóż, lepiej chyba prędko nie będzie. Zawsze możesz kupić Steam Decka w prezencie... Z innej beczki, ja wczoraj po ponad miesiącu przerwy wreszcie odpaliłem PS5, żeby zagrać w Stray, a zamiast gry spędziłem prawie godzinę próbując przywrócić Wi-Fi do życia. Nie wiem, co się stało, ale konsola po prostu zrywała połączenie po dwóch sekundach i więcej się nie łączyła, choć stoi dosłownie obok routera. Inne sprzęty działały bez problemu, więc wina ewidentnie była po stronie PS5. Zrobiłem update na kablu, wprowadziłem dane wifi na nowo i dupa. Dopiero twarty reset routera z jakiegoś powodu pomógł ("a próbował pan wyłączyć i włączyć?") i teraz działa cały czas. Dziwna sprawa, ale trochę stresu miałem. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 A tak z ciekawości, czemu łączysz po wifi skoro stoi obok routera ? O.o Cytuj
Suavek 4 718 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 Bo nie lubię nadmiaru kabli, a tymi już mam podpięte PC i inną konsolę? Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 To u mnie zawsze kabel jeśli tylko można. Oszczędzam sobie takich sytuacji jak opisałeś a w obecnych czasach ilość sygnałów wifi jakie się nakładają w bloku to jakiś kosmos. Cytuj
Suavek 4 718 Opublikowano 22 września 2022 Opublikowano 22 września 2022 Odpukać, ale u siebie problemów nie mam. ISP znośny, nic nigdy nie zrywało. A że nie gram w multi, to aż tak mi na kablu nie zależy. Powyższy przypadek z PS5 to jedyny, jaki mi się od dłuższego czasu przytrafił. No ale tak jak mówisz, w razie czego zawsze mogę przepiąć kable, gdyby coś się działo. Po prostu mam dużo sprzętów obok siebie i wolę ograniczyć plątaninę. Cytuj
mario10 530 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Ja tak miałem z wcześniejszym tv Sony, że co chwilę gubił neta i przy ostatnim remoncie przeciągnąłem kable internetowe i wszystko na sztywno kablem z routera i do konsoli i do nowego tv. Ale jakiś czas temu kumpel miał podobne kwiatki z podłączeniem do ps5 przez wi fi i reset pomógł i od tego czasu działa jak trzeba Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Dzięki Ryan za odpowiednią celebracje marki Sly Cooper Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Coś się popsuło z searchem w PS Store na PS5 czy co? Np. wpisuję fragment frazy "Divi" i znajduje mi tylko Division i OlliOlli World (wtf), a Divinity Original Sin niet. Przez stronę www jest w porządku, na konsoli mi się sypie. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 coś jest zjebane, mi wczoraj bayonetty nie znajdywało 1 Cytuj
Rotevil 122 Opublikowano 23 września 2022 Opublikowano 23 września 2022 Typowe działanie tego systemu sony, nic nowego. Ja mam zawsze fikołki z subskrycją i odnawianiem. Cytuj
niunias101 17 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 (edytowane) Mam dwa pytania, założyłem jakiś czas temu konto na tureckim store, opłaciłem PS premium - nazwijmy to kontem X. Do tej pory na koncie X miałem włączone udostępnianie offline i dzięki temu mogłem grać online na moim pierwotnym koncie (Y) korzystająć z plusa z konta X. Czy jeśli mój znajomy zaloguje się również na konto X na swojej PS5, to będzie mógł też na nim włączyć udostępnianie offline żeby grać w gry z X na swoim pierwotnym koncie? Podejrzewam, że nie, ale warto zapytać - nie chcę żeby ktoś wyłapał bana. Czy da się przenieść savy Returnala z jednego konta na drugie ? Edytowane 24 września 2022 przez niunias101 Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 Krótka odpowiedź Nie, jeżeli chcecie grać w gry z tego konta równocześnie. 1 Cytuj
Square 8 610 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 11 minut temu, niunias101 napisał: Czy da się przenieść savy Returnala z jednego konta na drugie ? Nie da się. 1 Cytuj
_Red_ 12 023 Opublikowano 24 września 2022 Opublikowano 24 września 2022 W dniu 23.09.2022 o 20:53, Figuś napisał: coś jest zjebane, mi wczoraj bayonetty nie znajdywało PS sprawdziłem również dziś po ewentualnym resecie konsoli i tak to wygląda - grę idzie znaleźć scrollując kilometry pozycji w katalogu, ale poprzez search nichuya (sequela też nie znajduje, a jedynie dodatek do niego). Chciałem wysłać w tej sprawie zgłoszenie supportowe do Sony i niech sobie rozwiązują bugi w oprogramowaniu, ale... po godzinach pracy formularz kontaktowy emailowy jest nieczynny, japierdolix komedia trochę, że maila nie da się wysłać by założyło im jakiś ticket xD Muszę odkopać bezpośredni mail z ich poprzednich odpowiedzi i wyślę im bezpośrednio. 1 Cytuj
Rotevil 122 Opublikowano 25 września 2022 Opublikowano 25 września 2022 Hej, mam zwykły pudełkowy bloodborne, którego splatynowałem, jak kupię Bloodborne™: Game of the Year Edition co jest teraz w promocji, to lista trofeów będzie osobna do tej wersji? Wolę się zapytać, chciałbym sobie przypomnieć tą grę na nowo i przy okazji sprawdzić swój progres, bo dla mnie tą grę najtrudniej mi się platynowało. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 25 września 2022 Opublikowano 25 września 2022 Jedna lista trofeów jest, dla cyfry i pudełka. Bloodborne nie miał osobnych trofeów dla edycji goty. Cytuj
Szermac 2 746 Opublikowano 25 września 2022 Opublikowano 25 września 2022 Z tego co kojarze to sejwy nie zadziałają Ci ze starej wersji jak coś Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 Sony miało przejść z 7 nanometrowych układów na 6 nanometrowych. Co oznacza m.in., że następne rewizje Playstation 5 będą tańsze w produkcji i co prawdopodobnie przyśpieszy produkcje Cytuj
Czoperrr 5 135 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 22 minutes ago, ASX said: Sony miało przejść z 7 nanometrowych układów na 6 nanometrowych. Co oznacza m.in., że następne rewizje Playstation 5 będą tańsze w produkcji i co prawdopodobnie przyśpieszy produkcje Tańsze w produkcji ale na półkach raczej tańsze nie będą Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 to oczywiste, nie po to podnieśli ceny by teraz je obniżać Cytuj
Nemesis 1 269 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 Biznes is Biznes. Tańsza produkcja, wzrost cen w zgodzie z inflacją i Jimbo powiększy sobie barek ekskluzywnych trunków. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 Co tam biedaki? W końcu macie prawdziwe 4K 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi