Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
  W dniu 30.04.2023 o 07:00, ASX napisał(a):

Pokrywa się z okresem pandemii, można się rozejść. 

W dniu 30.04.2023 o 09:51, oFi napisał(a):

Hueh, 90% to bylo chyba z 10lat temu. Teraz jest gdzies coś 50/50 a w niektórych przypadkach nawet 60 and beyond na korzyść cyfry.

50/50 to pewnie było pod koniec X360/PS3.

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Z czasem jak zwiększy się udział abo w rynku (a zwiększy się), to bardziej wiążące i tak będą dane o liczbie graczy, którzy ograli tytuł niż liczba sprzedanych fizycznie i cyfrowo kopii.

Opublikowano
  W dniu 30.04.2023 o 09:51, oFi napisał(a):

Hueh, 90% to bylo chyba z 10lat temu. Teraz jest gdzies coś 50/50 a w niektórych przypadkach nawet 60 and beyond na korzyść cyfry.

Dlatego napisałem kiedyś.

Obecnie średnio jest może 60-70 % cyfry ale to średnio, a może być tak że jedna gra to 90% cyfra, a inna 50%.... więc na bazie danych sprzedażowych egzemplarzy fizycznych nie idzie wyliczyć ile sprzedało się w sumie (bo np. na 3m fizyczych kopii może być 3-6m cyrft, co w sumie daje 6-9m, czyli dosyć spory zakres błędu).

Opublikowano

Jakby mieli taki lineup exow jak na ps2 na jeden sezon to tez by nie było co zbierać 

image.thumb.jpeg.cdada200898ca5c5d792c4c7cd1a29fd.jpeg

Opublikowano

Nie no 8- zdecydowanie za dużo dla dmc :nosacz3:

Opublikowano
  W dniu 1.05.2023 o 08:01, Paolo de Vesir napisał(a):

Zasłużony wynik.

W dniu 1.05.2023 o 08:06, Pupcio napisał(a):

Nie no 8- zdecydowanie za dużo dla dmc :nosacz3:

W dniu 1.05.2023 o 07:21, BRY@N napisał(a):

Same gry na 9-10 i jedna na 8- :leo:

Gracze. A potem się dziwić ze was dymają i wydają takie gòwno

Opublikowano
  W dniu 2.05.2023 o 05:41, Paolo de Vesir napisał(a):

Chyba pomyliłeś tematy.

To samo mogę napisać o waszych postach. Pokaz mi taki lineup w ostatnich generacjach. 

Opublikowano
  W dniu 2.05.2023 o 06:52, mozi napisał(a):

To samo mogę napisać o waszych postach. Pokaz mi taki lineup w ostatnich generacjach. 

mozi, ale nie wiem o co burczysz? Na PS pojawiło się sporo naprawdę udanych gier, a czasy o jakich piszesz nie wrócą - nie na rynku AAA, bo jest zwyczajnie awykonalne z perspektywy budżetu, QA i czasu developingu.

Opublikowano
  • Autor

2 pierwsze lata PS5>>>2 pierwsze lata PS4.

Opublikowano

Switch miał chyba najlepszy pierwszy rok ze wszystkich konsol. 

Opublikowano
  W dniu 2.05.2023 o 06:54, Paolo de Vesir napisał(a):

mozi, ale nie wiem o co burczysz? Na PS pojawiło się sporo naprawdę udanych gier, a czasy o jakich piszesz nie wrócą - nie na rynku AAA, bo jest zwyczajnie awykonalne z perspektywy budżetu, QA i czasu developingu.

Spokojnie wstawiłem to w kontekście sprzedaży konsol wiem tez ze w tamtych czasach (ps2) konsole to był trochę tez inny sprzęt trudny w programowaniu i jakoś się dało. Co z tego gry „urosły” to fakt ale tez pompuje się w ten rynek więcej kasy. 

Opublikowano

PS4. Tylko mocno rozciągniete w czasie zanim dostaliśmy takie perły jak Bloodborne, U4, Persona 5 czy Yakuza 0 

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak pierwsze 2 lata ps4. Ta konsola do premiery bloodborna nie istniała

Opublikowano
  W dniu 2.05.2023 o 07:14, mozi napisał(a):

wiem tez ze w tamtych czasach (ps2) konsole to był trochę tez inny sprzęt trudny w programowaniu

A skad to wiesz?

Opublikowano

A to przepraszam, pytania nie bylo.

Opublikowano
  W dniu 2.05.2023 o 09:09, Mejm napisał(a):

A skad to wiesz?

Inny niż obecny oparty o PC a o trudności w programowaniu jest sporo materiałów poszukaj. 

Opublikowano

Zawszę tak pyerdola, a przez to ze były trudności to lepsze gry robili bo nie bylo tyle gotowych rozwiązań co devi teraz maja w narzędziach od epica, unity etc. i wszystkie gry przez to wyglądają tak samo...