Donatello1991 1 424 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Niech każde studio zajmuje się tym w czym jest najlepsze. Jedni są od sportowek, inni od strategii, a jeszcze inni od Fps. Niektórzy by wymagali fps od FS. Lol Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Jak nie porzucą Ratcheta to niech robią Marvela, ale fajnie by było jeszcze coś nowego od nich dostać. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Ktoś oczekuje, że Wolverine będzie czymś innym niż reskinem Spidera/Batmana? Odważnie. To Wolverine zacznie czaić się na gargulcach, skanować otoczenie i szybować po otwartym mieście? Nie sądzę. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Założe się, że będzie skanowanie otoczenia i odkrywanie mapy z jakiś view pointów Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 No na bank będzie sporo miał wspólnego z SM. Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 16 minut temu, łom napisał: To Wolverine zacznie czaić się na gargulcach, skanować otoczenie i szybować po otwartym mieście? Nie sądzę. Będzie reskin SM, mają już wszystko obcykane. Chociaż do Wolverina bardziej pasowałby mi taki casual-friendly slasher pokroju oryginalnych God of War. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Ja się boję że insomniac może skończyć jako studio tylko i wyłącznie do gierek marvelowskich 2 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Będzie reskin SM, mają już wszystko obcykane. Chociaż do Wolverina bardziej pasowałby mi taki casual-friendly slasher pokroju oryginalnych God of War. Właśnie według plotek Wolverine ma mieć strukturę podobną do God of War czyli pół-otwarte lokacje a nie open world więc nie wiem po co mieliby dorzucać motywy z Batmana czy SM (skradanie, latanie, view pointy). Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Lara Croft też nie lata, a ma bardzo podobną strukturę do Spider-manów, nawet w Gearsach wtrącono bazy wroga do odbicia. Żadnych kurwa open-worldów, semi open-worldów ani nic z tych rzeczy nie da mi satysfakcji, skończony właśnie Resident 4 pokazał mi jak bardzo brakuje mi liniowych, nastawionych na akcję i eksplorację gier. Cytuj
mario10 520 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 17 minut temu, Daffy napisał: Ja się boję że insomniac może skończyć jako studio tylko i wyłącznie do gierek marvelowskich Jakby wydawali gry w takiej jakości jak Spider tylko z różnymi superbohaterami byłoby spoko, ale faktycznie szkoda by było tak świetne studio tylko do gier z superbohaterami. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 No to byłoby spoko czy jednak szkoda ? 2 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 maja 2023 Opublikowano 23 maja 2023 Jeszcze patrząc na słynny wyciek nvidii to może jutro będzie dobra pora na potwierdzenie ff tactics remaster i ghost od tsushima pc Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ASX 14 654 Opublikowano 24 maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 24 maja 2023 Wczoraj odbyła się prezentacja z udziałem Jima Ryana i Hermana Hulsta podsumowująca wyniki Playstation i przedstawiająca plany na przyszłość. Kilka kluczowych punktów: - PS5 sprzedaje się jak pojebane i Sony planuje że PS5 wyprzedzi analogiczne tempo sprzedaży PS4 pod koniec tego roku - PSVR2 sprzedaje się lepiej niż PSVR1 w analogicznym okresie - Sony chcę żeby ich gry były bardziej różnorodne i reprezentowały wszystkie znaczące gatunki, czyli chyba koniec z robieniem tylko 3-osobowych gier akcji - Planują wydawać przynajmniej dwie duże gry w ciągu roku. Zamierzają też dalej inwestować w nowe IP - Duży nacisk na inwestowanie w gry usługi. Hulst powiedział że Sony ma 12 gier usług w produkcji. A ich gry usługi przechodzą restrykcyjny proces kontroli jakości, być może dlatego gry Deviation i Final Strike zostały ostatnio skasowane - za te 12 gier usług w produkcji odpowiadają takie zespoły jak m.in. Guerilla Games (pewnie plotkowany Horizon MMO), Naughty Dogs (frakcje do TLOU) - dalej będą wydawać gry na PC. Patrząc spodziewany wzost przychodów to będzie ich w tym roku więcej niż ostatnio. - Jim Ryan powiedział że będą też silnie inwestować w granie w chmurze Cytat "The cloud will be fundamental to allow us... to exploit that trend of mobility. We do have some fairly interesting and quite aggressive plans to accelerate our initiatives in the space of the cloud that will unfold over coming months." to tyle chyba z tych najważniejszych rzeczy. Myślę że takie portale jak PPE mają z tej prezentacji materiał na długie tygodnie i przynajmniej kilkanaście newsów, ale tu postarałem się zebrać wszystko do kupy. 22 1 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 Generalnie raczej pozytywne informacje, zwiększenie różnorodności byłoby naprawdę fajnym krokiem. Próby z grami usługami też, single będą wychodzić swoją drogą. Na ppe widziałem tylko news że są gotowi na podniesienie cen gier xdd Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 11 minut temu, ASX napisał: Kilka kluczowych punktów: W sumie to samo co poprzednio, czyż nie? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 Od gier usług mam call of duty, Apex, destiny czy inne tego typu gierki. Ale może zaskoczą jakością i wyjdzie coś dobrego. Mam nadzieję , że dziś pokażą fajne gierki i może jakiś sprzęt (ten lite aka vita2, albo pro???). Cytuj
WisnieR 2 736 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 Niech im Bungie wysmaży jakiegoś FPSa, bo te Destiny to już by mogło zdechnąć. 1 Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 @ASX jest tam coś o rozważaniu kolejnej podwyżki cen ich gier czy ppe dało newsa z dupy? Co do reszty, pozytywne wieści, garniakom nie wolno wierzyć na słowo ale dobrze że widzą jak jednoliniowe jest ich portfolio i wreszcie przynajmniej deklarują powrót do różnorodności Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 dało newsa z dupy, a mowa była bardziej o podwyżkach cen sprzętu i podwyżki w USA gdzie cena konsoli jest taka sama od premiery ppe nie rozumie co translator googla im tłumaczy Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 Dla mnie to news z dupy i typowy clickbait, bo w samej prezentacji nic o tym nie ma, a PPE zrobiła newsa tylko na podstawie pytania jednego z inwestorów o poddywzce cen sprzętu, a odpowiedź Sony to standardowa dla korpo okrągła i wymijająca odpowiedź która nic nie przesądza. 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 Oczywiście, że Sony jako monopolista na rynku konsol będzie doiło graczy ile można. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 24 maja 2023 Opublikowano 24 maja 2023 1 godzinę temu, ASX napisał: Wczoraj odbyła się prezentacja z udziałem Jima Ryana i Hermana Hulsta podsumowująca wyniki Playstation i przedstawiająca plany na przyszłość. Kilka kluczowych punktów: - PS5 sprzedaje się jak pojebane i Sony planuje że PS5 wyprzedzi analogiczne tempo sprzedaży PS4 pod koniec tego roku - PSVR2 sprzedaje się lepiej niż PSVR1 w analogicznym okresie - Sony chcę żeby ich gry były bardziej różnorodne i reprezentowały wszystkie znaczące gatunki, czyli chyba koniec z robieniem tylko 3-osobowych gier akcji - Planują wydawać przynajmniej dwie duże gry w ciągu roku. Zamierzają też dalej inwestować w nowe IP - Duży nacisk na inwestowanie w gry usługi. Hulst powiedział że Sony ma 12 gier usług w produkcji. A ich gry usługi przechodzą restrykcyjny proces kontroli jakości, być może dlatego gry Deviation i Final Strike zostały ostatnio skasowane - za te 12 gier usług w produkcji odpowiadają takie zespoły jak m.in. Guerilla Games (pewnie plotkowany Horizon MMO), Naughty Dogs (frakcje do TLOU) - dalej będą wydawać gry na PC. Patrząc spodziewany wzost przychodów to będzie ich w tym roku więcej niż ostatnio. - Jim Ryan powiedział że będą też silnie inwestować w granie w chmurze to tyle chyba z tych najważniejszych rzeczy. Myślę że takie portale jak PPE mają z tej prezentacji materiał na długie tygodnie i przynajmniej kilkanaście newsów, ale tu postarałem się zebrać wszystko do kupy. Można link do tego? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi