Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No różnie o slimce piszą gdzieś czytałem, że chcą zrezygnować z chłodzenia ciekłym metalem i dać pastę żeby ciąć koszty ile w tym prawdy nie wiadomo. Ja mam ps5 od 2 lat ponad i nie powiem złego słowa bo kultura pracy w porównaniu do ps4 jest świetna.

Opublikowano

Ja bym oczekiwał od slimki trochę mniejszych wymiarów, 

W sumie to wstrzymam się do tego września i zobaczymy co Sony zaprezentuje/potwierdzi. 

Jakieś giercowanie i tak będzie od jesieni, 

Opublikowano

Akurat rozmiar mi nie przeszkadza bo stoi w szafce pod telewizorem więc spoko, ale dla kogoś kto ma konsolę na szafce to mniejszy rozmiar na pewno na plus. Ważne żeby kultura pracy została utrzymana.

Opublikowano (edytowane)

Kultura pracy raczej powinna być taka sama jak w amatorze. Będą i tak na to zwracac mocno uwage przy projektowaniu, bo jednak mocna wtopa byla z odrzutowcami w poprzedniej generacji.

Chciałbym nowy wygląd jedynie, który skłonił by mnie do wymiany, bo obecny model wygląda dziwnie. Xbox series x ma design na piatke z plusem.

Design Ps5 stawiam na równi z prosiakiem czyli meh/10.

Najlepszy design z nowoczesnych konsol wciąż ma ps4 amator. A biala edycja to juz w ogole sexik.

Nasz przyjaciel z dalekiego wchodu @Zetta pamiętam, że posiadał taką.

Edytowane przez oFi
  • Plusik 1
Opublikowano
43 minuty temu, oFi napisał:

Kultura pracy raczej powinna być taka sama jak w amatorze. Będą i tak na to zwracac mocno uwage przy projektowaniu, bo jednak mocna wtopa byla z odrzutowcami w poprzedniej generacji.

Chciałbym nowy wygląd jedynie, który skłonił by mnie do wymiany, bo obecny model wygląda dziwnie. Xbox series x ma design na piatke z plusem.

Design Ps5 stawiam na równi z prosiakiem czyli meh/10.

Najlepszy design z nowoczesnych konsol wciąż ma ps4 amator. A biala edycja to juz w ogole sexik.

Nasz przyjaciel z dalekiego wchodu @Zetta pamiętam, że posiadał taką.

Ja akurat spoko w PS5, że jest dość niska więc na półkę się mieści do XsX musiałbym znaleźć specjalne miejsce więc akurat dla mnie plus. Wygląd ma trochę kosmiczny, ale już się przyzwyczaiłem do tego i tak większość czasu zamknięta w szafce :)

Opublikowano

Musicie być bardziej wyrozumiali, na PPE płacą 40 groszy od newsa, więc bedą pisać o każdej głupocie, niepotwierdzonej plotce i nowym kolorze pada 

Opublikowano

Mogliby jeszcze ogarnąć licznik czasu gry bo teraz w HFW jak najadę na kafelek pokazuje mi 28 godzin, a w opcjach samej gry 81 więc lekka różnica jest :) ale to takie pierdoły. Dolby Atmos fajnie choć sam gram na słuchawkach, ale chyba też mają wsparcie więc może jakaś różnica w tym dźwięku też będzie.

Opublikowano

Jaki jest sens Dolby Atmos bez wyjścia optycznego w konsoli?

Cytat

Obydwa mogą przesłać Wielo-kanałowy dźwięk, który jest lepszy niż analogowy. Główna różnica pomiędzy kablem optycznym a kablem HDMI jest liczba wspieranych formatów. Kabel optyczny wspiera Dolby Digital 5.1 oraz dźwięk DTS, ale także Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos oraz DTS:X.

Opublikowano
7 minut temu, oFi napisał:

Zapytałbym raczej jaki jest sens Dolby Atmos na wyjściu optycznym?

Spoiler

optyk to stare padło, ze śmieszną przepustowością, HDMI/eARC zjada go pod tym względem:

optical-hdmi-arc-compared.thumb.webp.e0d2259ab2cd1644ebb68b32c7e7eccb.webp

• Dzięki 1
  • This 1
Opublikowano
Godzinę temu, jar3czek napisał:

Zapytałbym raczej jaki jest sens Dolby Atmos na wyjściu optycznym?

Ukryj zawartość

optyk to stare padło, ze śmieszną przepustowością, HDMI/eARC zjada go pod tym względem:

optical-hdmi-arc-compared.thumb.webp.e0d2259ab2cd1644ebb68b32c7e7eccb.webp

O dzieki za info grafike :thumbsup:

Opublikowano

Obydwa mogą przesłać Wielo-kanałowy dźwięk, który jest lepszy niż analogowy. Główna różnica pomiędzy kablem optycznym a kablem HDMI jest liczba wspieranych formatów. Kabel optyczny wspiera Dolby Digital 5.1 oraz dźwięk DTS, ale także Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos oraz DTS:X.

Optyk nie wspiera nic powyżej zwykłego DTS.
  • Plusik 1