Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Jedyną niewiadomą jest slimka, która może przekonać wyglądem.

• Odpowiedzi 24,5 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

No różnie o slimce piszą gdzieś czytałem, że chcą zrezygnować z chłodzenia ciekłym metalem i dać pastę żeby ciąć koszty ile w tym prawdy nie wiadomo. Ja mam ps5 od 2 lat ponad i nie powiem złego słowa bo kultura pracy w porównaniu do ps4 jest świetna.

Opublikowano

Ja bym oczekiwał od slimki trochę mniejszych wymiarów, 

W sumie to wstrzymam się do tego września i zobaczymy co Sony zaprezentuje/potwierdzi. 

Jakieś giercowanie i tak będzie od jesieni, 

Opublikowano

Akurat rozmiar mi nie przeszkadza bo stoi w szafce pod telewizorem więc spoko, ale dla kogoś kto ma konsolę na szafce to mniejszy rozmiar na pewno na plus. Ważne żeby kultura pracy została utrzymana.

Opublikowano

Kultura pracy raczej powinna być taka sama jak w amatorze. Będą i tak na to zwracac mocno uwage przy projektowaniu, bo jednak mocna wtopa byla z odrzutowcami w poprzedniej generacji.

Chciałbym nowy wygląd jedynie, który skłonił by mnie do wymiany, bo obecny model wygląda dziwnie. Xbox series x ma design na piatke z plusem.

Design Ps5 stawiam na równi z prosiakiem czyli meh/10.

Najlepszy design z nowoczesnych konsol wciąż ma ps4 amator. A biala edycja to juz w ogole sexik.

Nasz przyjaciel z dalekiego wchodu @Zetta pamiętam, że posiadał taką.

Edytowane przez oFi

Opublikowano
43 minuty temu, oFi napisał:

Kultura pracy raczej powinna być taka sama jak w amatorze. Będą i tak na to zwracac mocno uwage przy projektowaniu, bo jednak mocna wtopa byla z odrzutowcami w poprzedniej generacji.

Chciałbym nowy wygląd jedynie, który skłonił by mnie do wymiany, bo obecny model wygląda dziwnie. Xbox series x ma design na piatke z plusem.

Design Ps5 stawiam na równi z prosiakiem czyli meh/10.

Najlepszy design z nowoczesnych konsol wciąż ma ps4 amator. A biala edycja to juz w ogole sexik.

Nasz przyjaciel z dalekiego wchodu @Zetta pamiętam, że posiadał taką.

Ja akurat spoko w PS5, że jest dość niska więc na półkę się mieści do XsX musiałbym znaleźć specjalne miejsce więc akurat dla mnie plus. Wygląd ma trochę kosmiczny, ale już się przyzwyczaiłem do tego i tak większość czasu zamknięta w szafce :)

Opublikowano

O co chodzi z tym "beep" na ppe. Naprawde sony wprowadza aktualizacje bo komus to przeszkadza :lol: jak mozna nie lubiec dzwieku ktory dobrze ci sie kojarzy :dunno:

Opublikowano

Mi tam ten dźwięk jakoś szczególnie nie przeszkadza, ale to chyba news o niczym bo są ważniejsze rzeczy w tej aktualizacji softu niż dźwięk :)

Opublikowano

Moja kuchenka indukcyjna też wydaje taki dźwięk. Ta aktualizacja to ukłon w stronę "stealth dads" . 

Opublikowano

Musicie być bardziej wyrozumiali, na PPE płacą 40 groszy od newsa, więc bedą pisać o każdej głupocie, niepotwierdzonej plotce i nowym kolorze pada 

Opublikowano

A napisali tam, że Atmos zmierza na PS5? Poza customizacją sygnału dźwiękowego oczywiście. 

Opublikowano

Beep jest głośny w chuj, opcja żeby go włączyć lub dać ciszej na plus. Ale żeby pisać o tym? :facepalm:

Opublikowano

Mogliby jeszcze ogarnąć licznik czasu gry bo teraz w HFW jak najadę na kafelek pokazuje mi 28 godzin, a w opcjach samej gry 81 więc lekka różnica jest :) ale to takie pierdoły. Dolby Atmos fajnie choć sam gram na słuchawkach, ale chyba też mają wsparcie więc może jakaś różnica w tym dźwięku też będzie.

Opublikowano

Jaki jest sens Dolby Atmos bez wyjścia optycznego w konsoli?

Cytat

Obydwa mogą przesłać Wielo-kanałowy dźwięk, który jest lepszy niż analogowy. Główna różnica pomiędzy kablem optycznym a kablem HDMI jest liczba wspieranych formatów. Kabel optyczny wspiera Dolby Digital 5.1 oraz dźwięk DTS, ale także Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos oraz DTS:X.

Opublikowano
7 minut temu, oFi napisał:

Zapytałbym raczej jaki jest sens Dolby Atmos na wyjściu optycznym?

Spoiler

optyk to stare padło, ze śmieszną przepustowością, HDMI/eARC zjada go pod tym względem:

optical-hdmi-arc-compared.thumb.webp.e0d2259ab2cd1644ebb68b32c7e7eccb.webp

Opublikowano
Godzinę temu, jar3czek napisał:

Zapytałbym raczej jaki jest sens Dolby Atmos na wyjściu optycznym?

Ukryj zawartość

optyk to stare padło, ze śmieszną przepustowością, HDMI/eARC zjada go pod tym względem:

optical-hdmi-arc-compared.thumb.webp.e0d2259ab2cd1644ebb68b32c7e7eccb.webp

O dzieki za info grafike :thumbsup:

Opublikowano

Obydwa mogą przesłać Wielo-kanałowy dźwięk, który jest lepszy niż analogowy. Główna różnica pomiędzy kablem optycznym a kablem HDMI jest liczba wspieranych formatów. Kabel optyczny wspiera Dolby Digital 5.1 oraz dźwięk DTS, ale także Dolby Digital Plus, Dolby True HD, DTS-HD Master Audio, Dolby Atmos oraz DTS:X.

Optyk nie wspiera nic powyżej zwykłego DTS.
Opublikowano

Gdzieś były testy że ten otwór nic nie pomaga, a wręcz zakłóca przepływ powietrza, ogólnie konsola lepiej wygląda ze ściętymi rogami

Opublikowano

Mi się ogólnie podoba jak leży u mnie, ale jakbym miał ją całkowice na widoku to pewnie by tak nie było.

Opublikowano

Hej, jesli kupie gre cyfrową (ze strony sony) oznaczoną na ps4 to będe mógł ją pobrać na ps5?(chodzi o fife 23)

Opublikowano

Tak, ale będziesz posiadał wersję PS4 (odpalisz w ramach wstecznej kompatybilności), PS5 ma osobną wersję. 

Edytowane przez Shankor

Opublikowano

Nie wiadomo o jakie gry chodzi. Ale to chyba wyjaśnia rozczarowujące PlayStation Showcase