Square 8 550 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 9 minut temu, mario10 napisał: I podobnie jak Ty nigdy nie zostawiam konsoli w uśpieniu. Kończę pykać to wyłączam Ja właśnie zawsze zostawiam konsole na czuwaniu, ale grę wyłączam. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 515 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 A widzisz to źle Cię zrozumiałem. Ja nie zostawiam w czuwaniu bo czasem gram co wieczór, a czasem 3 dni off więc bez sensu żeby prąd żarła Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 Godzinę temu, Krzysztof93 napisał: zgadzam się ale ja w dobie abonamentów, opłaconego PS+ Extra na rok i tak ogrywam gierki z pudełek bo jak kupuję grę w pudełku to jest to tytuł, który ja sobie sam wybrałem, na którego mam akurat ochotę, na którego się napaliłem z różnych powodów (obejrzałem Terminator 2: Dzień sądu to sobie kupiłem Terminator: Resistance taki pierwszy lepszy przykład). Od promocji na PS+ w czerwcu nie skorzystałem praktycznie nic a nic z tego abonamentu czyli już dobre 3 miesiące nie podobają mi się te katalogi ani w GP ani PS+, do Essientala dają same szmiry. Chyba nie jestem targetem nowoczesnego podejścia do dystrybucji gier bo się zniechęcam i nie korzystam. Nie lubię grać w kilka gier na raz jedynie w QR przekonuje mnie to, że mogę wyłączyć konsolę całkowicie i wrócić do Cyberpunka w kilka sekund ale później forumkowicze zaczęli pisać, że i tak ten QR nie działa tak jak powinien w wielu tytułach no i wróciłem do swoich przekonań, że koło siusiaka mi lata ten QR i cała reszta wywracających światopogląd, mega wygodnych super ficzerów. *edit no może nie do końca jest tak, że nie gram w kilka gier na raz. Gram ale to wygląda tak, że na PS5 ogrywam Cyberpunka, na Quest 2 pogram sobie w Beat Saber a na Anbernicu w retro Pokemony i na Switchu w Quake 2 ale nigdy na tym samym sprzęcie Ja też tak robię. Mam dopakowany GPU i PSplusy, a mimo wszystko ogrywam gierki z pudełek albo jeszcze jakieś starocie z x360. Czasami jednak wpadnie do abonamentu coś co mnie interesuje albo chciałbym sprawdzić czy względnie do tego wrócić. Dosyć późno wszedłem w generacje PS4 i kilka gier ekskluzywnych, znanych hitów mam z comiesięcznych rzutów. Może podobnie zrobię z wejściem w PS5 kiedy pojawią się interesujące mnie tytuły albo będą do sprawdzenia w ramach abo. Obecnie większość czasu gram na XSX więc z abo Sony też praktycznie nie korzystam. Jak dla mnie szybki dysk SSD i QR to faktyczna nextgenowość pod względem użytkowania sprzętu i kultury pracy. Najlepiej to czuć kiedy tego zabraknie jak np. przesiadam się zagrać w coś na PS4 Z punktu widzenia PS5 to pewnie pady i dźwięk 3D to jakiś powiew nextgenowości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 Godzinę temu, mario10 napisał: A widzisz to źle Cię zrozumiałem. Ja nie zostawiam w czuwaniu bo czasem gram co wieczór, a czasem 3 dni off więc bez sensu żeby prąd żarła Ja odpalam w zasadzie codziennie. PS5 chyba bierze 0,5W w czuwaniu jeżeli dobrze pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 23 minuty temu, Elitesse napisał: Z punktu widzenia PS5 to pewnie pady i dźwięk 3D to jakiś powiew nextgenowości. Poprawcie mnie jeśli się myle, ale czy w poprzedniej generacji nie było już dźwięku 3d? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 był, w grach które policzysz na palcach jednej ręki i tylko na jednym modelu słuchawek Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 W dniu 2.10.2023 o 19:55, MYSZa7 napisał: To zmienia, że oprócz wyższej rozdziałki i klatkarzu ta gra nie dodawała nic nowego w kwestii oprawy. Nawet kiedyś na forum wrzuciłem screena z wersji na PS4 i podpisałem, że to z PS5 i ludzie nawet się nie skapnęli. Ratchet mógł robić efekt wow, przynajmniej dopóki nie bawiliśmy się fizyką otoczenia czy jego interaktywnością. Później dopiero Horizon w spatchowanym trybie 60 fps powodował opad szczeny, podobnie miałem przy niektórych lokacjach w Ragnaroku, ale nie Miles Morales. Mysza, ale czytaj ze zrozumieniem - pytałem o grę, która wyszła na premiere, a nie w okienku premierowym Ratchet robił większe wrażenie od Miles Morales, ale mi chodziło konkretnie o gry wydane w dniu premiery konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 5 godzin temu, MatekDM napisał: Mysza, ale czytaj ze zrozumieniem - pytałem o grę, która wyszła na premiere, a nie w okienku premierowym Ratchet robił większe wrażenie od Miles Morales, ale mi chodziło konkretnie o gry wydane w dniu premiery konsoli. No to teraz Ty mnie nie zrozumiałeś, napisałeś o next genowej oprawie w przypadku Miles’a, gdzie dla mnie żadnego specjalnego next gena tam nie było. Dopiero Ratchet czy później Horizon albo Ragnarok mógł zrobić efekt wow i pokazać próbkę prawdziwej nowo generacyjnej oprawy, abstrahując już od tego czy to było w premierę, w okienku premierowym czy kiedykolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 051 Opublikowano 6 października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 października 2023 Jak dla mnie żadna z tych gier nie zrobiła jakiegoś wielkiego WOW! Nextgen! Jasne, były bardzo ładne, ale przecież wszystkie, poza Ratchetem, wyszły na PS4 i jakoś mega biedniej nie wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 7 października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 października 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 261 Opublikowano 7 października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 października 2023 9 godzin temu, Homelander napisał: Jak dla mnie żadna z tych gier nie zrobiła jakiegoś wielkiego WOW! Nextgen! Jasne, były bardzo ładne, ale przecież wszystkie, poza Ratchetem, wyszły na PS4 i jakoś mega biedniej nie wyglądały No niestety, gextgen to po prostu za każdym razem lepsza grafa. Jeśli chodzi o PS5 to zasadniczo dla mnie robi robotę szybkie wczytywanie, choć i to ma (malutką) wadę, że nie ma różnych podpowiedzi na ekranach ładowania, to czasem było przydatne. Największym nextgenem jest nadal dla mnie Steam Deck, biorę gdzie chcę pełne pecetowe gry i jest git. Nawet 22 klatki w cyberpunku jakoś na tym ekraniku mi mniej przeszkadza, taki jestem zajarany że mam to przy sobie w każdej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 550 Opublikowano 7 października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 października 2023 17 minut temu, dominalien napisał: nie ma różnych podpowiedzi na ekranach ładowania, to czasem było przydatne. W niektórych grach jest opcja do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 24 października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 października 2023 Astro z monetą najlepszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 28 października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 października 2023 Lepiej mieć ustawiony dźwięk na atmos czy 3D od Sony? Hmm Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 28 października 2023 Udostępnij Opublikowano 28 października 2023 36 minut temu, Starh napisał: Lepiej mieć ustawiony dźwięk na atmos czy 3D od Sony? Hmm Ja mam ustawiony na atmos, ale to chyba i tak zależy zawsze czy dana gra/film to wspierają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 30 października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 października 2023 Ciekawe że nawet Bungie się dostało, podobno przez przez cięcia w pracownikach opóźnienia dodatku i nowej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 210 Opublikowano 31 października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 października 2023 (edytowane) Ciekawy moment w branży. Co tydzień grube zwolnienia, praktycznie u wszystkich. Ptaszki ćwierkają, że bańka gamedevowa właśnie pęka i czuć kryzys. Okazuje się, że to nie jest żadne specjalne środowisko i nie da się dowozić coraz trudniejszych projektów na słowo honoru, owocowe czwartki i kolorowe włosy. Gry usługi powstają, powstają i wyjść nie mogą albo wychodzą wydmuszki pokroju Diablo IV. Firmy ewidentnie przeszacowały swoje możliwości. Z drugiej strony mamy prawdopodobnie najlepszy rok growy ever, spadają mocarne tytuły singleplayer, które przecież w dużej mierze dowożone były na home office'ach, covidach itp. Nie wiem o co chodzi, ale oby to zwiastowało korektę kursu i zlanie GAASów ciepłym moczem. Niestety przez te zawirowania w najbliższych latach może być niezła posucha. W dniu 28.10.2023 o 16:19, Starh napisał: Lepiej mieć ustawiony dźwięk na atmos czy 3D od Sony? Hmm Btw. Atmos to Atmos w ustawieniach wyjścia dźwięku. A jak chcę 3D od Sony to Linear PCM czy jak? Edytowane 31 października 2023 przez jimmyyy8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 068 Opublikowano 31 października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 października 2023 Posuchę widać już dzisiaj, bo Sony zwyczajnie wystrzelało się z tego co miało w ciągu dwóch, naprawdę intensywnych wydawniczo lat na rynku i teraz ratują się dealami 3rd party które w większości są po prostu multiplatformami które na to jak wygląda dzisiaj branża, naprawdę będzie lepiej ograć jak już wyjdą na inne platformy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 397 Opublikowano 31 października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 października 2023 Jak się okazuje, to nie Sony było odpowiedzialne za zwolnienia w Bungie, a samo Bungie. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 1 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2023 22 godziny temu, Patricko napisał: Jak się okazuje, to nie Sony było odpowiedzialne za zwolnienia w Bungie, a samo Bungie. Pandemia się skończyła, ludzie wracają do biur, to i nie potrzeba tylu, którzy byli potrzebni w pracy zdalnej. Praktycznie każde korpo ostatnio zwalnia ludzi z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 1 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2023 To prawda u mnie w gamedevie zwolnili 120 typa w Czerwcu bo górka Covidowa i hajsik zaczął topnieć Było blisko Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 106 Opublikowano 4 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2023 "Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge" - platforma Ps5; OLED 65c, LG E8 (staroć, którą zmieniam na jakiś 85c, OLED albo Mini-LED). Gra dostana w prezencie (100zł), jako coś CO CHCIAŁEM MIEĆ!, w to zagrać, przy tym bawić się rozgrywką z nostalgicznym drygiem w tle i świadomością, że... może uda się ,,otrzaskać" jakoś Platynę w tym przypadku. Grafika, mechanika gry, cały zbudowany świat, mono-muzyka, ,,bitowe", oldschoolowe tło - wszystko to sprawia - a dopiero zagrałem około 15 minut, że... WoW! Ten tytuł jest niesamowity: intuicyjnie i z pietyzmem zrealizowany, tak aby oddać ten klimat, atmosferę ery gier najbardziej znanej dla Uniwersum TMNT. Damn it! Jedynym mankamentem będzie tu poziom trudności i taki typowy ,,platformówkowy wkurw", który się pojawi podczas przechodzenia gry z naciskiem na 10000% całości. Smaczek: dostałem w środku opakowania Ps5 gry opis postaci (książeczka) i brelok z pizzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 9 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2023 pozostałe gry zostały opóźnione i mają wyjść po 2025 r. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 9 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2023 No ja to tak od początku widziałem, zaczęli ileś tam projektów, które będą się wyp*erdalały na ryj na różnych etapach, aż w końcu wypuszczą na rynek tylko kilka, z czego w dłuższej perspektywie przeżyje tylko jeden i będzie zarabiał miliardy. Jak w Nieśmiertelnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 9 listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2023 To jest najlepsza wiadomość dla graczy single player, powinni zmienić z 5 do 1 gaasa, na co komu aż 5, bedzie nowe GTA Gaas i Fortnite, to juz miejsca na 5 nastepnych i tak nie bedzie... Imo para powinna iść w single i tylko w single. Szkoda tylko tych straconych lat, ale no musieli poeksperymentować... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi