Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwe, aby jedna ps5 fat była głośniejsza od drugiej? Mam roczną konsole, która jest cichsza np podczas gry w Spider Man, niż konsola ps5 fat kumpla, który kupił ją dziś. 

Wiatraczek w mojej konsoli chodzi mega cicho, a w jego konsoli słychać dość głośno. Czym to idzie? Przez to, że konsola jest nowa i musi sie rozgrzac:)

Opublikowano

Cewki to elementy na płycie głównej które zdarza się że mniej lub bardziej piszczą pod dużym obciążeniem, czyli np. przy wymagających grach. Jest to dosyć powszechne przy tego typu elektronice i nie dotyczy tylko PS5. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, MEVEK napisał:

Ponoc te w pionie chodza glosniej przez ciekly metal ktory spywa pod wpywem grawitacji. 

Tylko moja ma ponad rok i jest cicha, a druga jest nowa i mocno głośniejsza i zastanawiam się, czy tak właśnie może być. I czy z czasem ta nowa się jakos rozkręci i nie będzie aż tak piszczeć. Czy moze to raczej wada i trzeba konsole oddać?

Edytowane przez rodi84
Opublikowano

Moja ma juz ponad rok i z czasem ucichła. Cewki słychać rzadko, napęd słychać ale tylko jak gra jest instalowana, ale to jest akurat normalne. Później tylko na starcie sobie włącza napęd na chwile i przy tej czynności nie ma hałasu.

Opublikowano
40 minut temu, rodi84 napisał:

Tylko moja ma ponad rok i jest cicha, a druga jest nowa i mocno głośniejsza i zastanawiam się, czy tak właśnie może być. I czy z czasem ta nowa się jakos rozkręci i nie będzie aż tak piszczeć. Czy moze to raczej wada i trzeba konsole oddać?

Nie wiem czy to będzie wystarczająca podstawa do wymiany sprzętu. Ewentualnie wezmą ją do siebie, trochę poleży na magazynie, a potem przywiozą "naprawioną" ;p Ale spróbować zawsze można, gorzej już chyba nie będzie.

Opublikowano

Zamiast wymyślać jakiś kolejny badziew skierowany tylko i wyłącznie żeby wykładać kasę to powinni dodać aktualizacje systemu gdzie by się pojawiła zwykle przeglądarka internetowa www sprzęt za ponad 2000zl nie posiadająca takiej prostej funkcji żenada pierwsze telefony komórkowe z kolorowym wyświetlaczem posiadały przeglądarki www a ps5 nie śmiech na sali dziękuję tyle w temacie miłego dnia życzę.

• Haha 3
  • beka z typa 1
  • WTF 1
Opublikowano

No wiadomo, że na tym się nie siedzi godzinę i nie przegląda wszystkiego, ale ja na przykład mam otwarte na stałe karty z newsami growymi i wynikami piłki nożnej, włączenie tego i przejrzenie to jest chwila.

Opublikowano

Ale to przelaczanie miedzy kartami nie jest nawet intuicyjne. Nie chcialbym nawet z tej przegladarki korzystac. W jednym czasie przegladam znajdzki w telefonie i szukam ich w grze. Inaczej tego nie widze. 

Opublikowano (edytowane)
W dniu 3.12.2023 o 23:36, MEVEK napisał:

Ale to przelaczanie miedzy kartami nie jest nawet intuicyjne. Nie chcialbym nawet z tej przegladarki korzystac. W jednym czasie przegladam znajdzki w telefonie i szukam ich w grze. Inaczej tego nie widze. 

A po co przeglądasz i małpujesz znajdźki z telefonu pod trofea jak małpa, stary pierdzielu?:gayos:

Edytowane przez krzysiek923
Opublikowano

Cześć, jestem w posiadaniu konsoli PS5 i jest to moja pierwsza konsola, wcześniej tylko PC, ale do rzeczy...  chcę kupić płytę Blu- ray z grą przykładowo Battlefield 2042 bo przy obecnych promocjach taniej wychodzi niż zakup w PS Store.

Czy po zainstalowaniu gry z płyty można pobierać dodatki do gry z PS Store? będzie to, że tak się wyrażę, kompatybilne ?

Proszę o wyrozumiałość, jestem totalnym świeżakiem i dopiero odkrywam świat PS :)

Opublikowano
11 minut temu, jaszyn9 napisał:

Czy po zainstalowaniu gry z płyty można pobierać dodatki do gry z PS Store? będzie to, że tak się wyrażę, kompatybilne ?

tak, jak najbardziej, czasami bywają jaja jak masz płytkę z dystrybucji innej niż PL, musi się zgadzać symbol cusa który masz z grzbietu okładki z tym na ps store, ale musiałbyś mieć wyjątkowego pecha żeby ci się to przytrafiło

Opublikowano

Dzięki bardzo za szybką odpowiedź, to cenna uwaga z tym CUSA. Przynajmniej już wiem co muszę sprawdzać na przyszłość :) Jeszcze raz dzięki i do obaczenia przy jakiejś rozgrywce :)