Donatello1991 1 424 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Premiera gier równocześnie na pc to bardzo dobry pomysł. Może nawet stąd ten przestój. No, ale tu chyba mowa o takich grach jak gow czy spiderman ale na nowe IP chyba jest szansa w tym roku? Cytuj
PiotrekP 1 788 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Równoczesne premiery to też trochę odpływ ludzi od konsol. Jak ktoś ma mocny PC, a i tak kupuje cyfrowo to weźmie na pc gdzie będzie miał zapewne lepsze wizualia. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Tak jest to prawda, jednak równoczesna kampania reklamowa Na PC i PS5 spokojnie pokryje z nawiązką ten odpływ graczy. Jak ktoś gra na PC a konsolę kupuje tylko dla niektórych eksów to ten zysk z niego wcale nie jest duży. Myślę ,że akurat excel im pokazuje fakty a nie domysły i z niego wynika jasny kierunek dla Sony. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego 3 godziny temu, Ukukuki napisał: A Nintendo w tym samym czasie generuje rekordowe zyski netto. Sony i MS sami kręcą bata na siebie.W ostatnich latach Steam też zabrało im masę klientów. Nintendo sprzedaje przestarzały sprzęt którego produkcja kosztuje dwie paczki chipsów z pewnie największą marżą w branży, a że sprzęt jest słaby to można tanio trzaskać gierki w hurtowych ilościach. Które dodatkowo mają mniejszą konkurencję, bo większość 'dużych' gierek od third party nie da się przeportować na Switcha, a zazwyczaj jak się da to i tak działają tak, że lepiej ich unikać. Dlatego Nintendo nadal nie wypuściło Switcha 2, nie opłaca im się robić mocniejszej komsoli. Pewnie zastanawiają się jaka jest najniższa konfiguracja którą łykną gracze, a jednak będzie jakimś widocznym postępem. I dlatego nie będą konwertować nic na PC, bo gierki by trzeba mocno dopieścić, żeby nie uchodziły za jakieś indyki AA, a kontrast z wersjami Switchowymi byłby bardzo negatywny, no i trzeba by odpalać % Valve czy Epicowi. 5 1 Cytuj
Jukka Sarasti 358 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Z mojej perspektywy nawet brak równoczesnej premiery na PS5 i PC nie jest jakąś motywacją do nabycia PS5, które pierwotnie planowałem - ot, pogram sobie w Rise of Ronin czy Stellar Ass pół roku później, a i tak mam potężny backlog/inne gry wychodzą na PC cały czas, które stało się po okresie PS4 moją główną platformą do gier. Z tego, co jest uwięzione na PS5, to interesuje mnie chyba jedynie remake Demon's Soulsów. GoW: Ragnarok pewnie trafi w tym roku na PC, a jak mnie przyciśnie, to najwyżej ogram na PS4. Z komentarzem powyżej się zgadzam - mam co prawda (oddanego w bliżej nieokreślone czasowo "pożyczenie" od bliskiej osoby, której przeszła ochota na gierki ) Switcha, ale poza paroma exami (które jak Astral Chain potrafią fatalnie działać, przynajmniej w trybie handheld) nie wyobrażam sobie na tym sprzęcie grać w jakieś "nowe" multiplatformy, tutaj przecież Bloodstained potrafiło fatalnie chodzić. Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego Nintendo jako jedyne potrafi trzymać budżety gier w ryzach i dlatego to oni będą gasić światło. 300mln na spidera 2 kiedy remedy z 50 jest w stanie zrobic alan wake 2. Nie tylko gracze się w tym wszystkim pogubili, ale tez devi. Po co te wszystkie realistyczne ruchy facjat i kurczące się jaja konia, jezeli dzieki achievementom wiemy, ze niewiele graczy w ogole konczy te gry. Mam nadzieje, ze branza sie opamieta i czesciowo wroca do AA. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego 15 minut temu, Beelzeboss napisał: Nintendo jako jedyne potrafi trzymać budżety gier w ryzach i dlatego to oni będą gasić światło. ciężko żeby gry wyglądające jak ostatnie poki kosztowały 300mln, powinni być wtedy oskarżeni o defraudację. 16 minut temu, Beelzeboss napisał: Mam nadzieje, ze branza sie opamieta i czesciowo wroca do AA. już wraca i dobrze Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego (edytowane) 23 minuty temu, Beelzeboss napisał: Nintendo jako jedyne potrafi trzymać budżety gier w ryzach i dlatego to oni będą gasić światło. 300mln na spidera 2 kiedy remedy z 50 jest w stanie zrobic alan wake 2. Nie tylko gracze się w tym wszystkim pogubili, ale tez devi. Po co te wszystkie realistyczne ruchy facjat i kurczące się jaja konia, jezeli dzieki achievementom wiemy, ze niewiele graczy w ogole konczy te gry. Mam nadzieje, ze branza sie opamieta i czesciowo wroca do AA. Nintendo nigdy nie podaje nawet przybliżonych kosztów produkcji swoich gier, więc ciężko powiedzieć, jakie to liczby, stawiam, że taka Zelda jednak koło 100 mln się zakręciła. W creditsach do ToTK pojawiło się 1148 osób... Edytowane 15 lutego przez KrYcHu_89 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 15 lutego Opublikowano 15 lutego 3 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Nintendo nigdy nie podaje nawet przybliżonych kosztów produkcji swoich gier, więc ciężko powiedzieć, jakie to liczby, stawiam, że taka Zelda jednak koło 100 mln się zakręciła. W creditsach do ToTK pojawiło się 1148 osób... Jaki budżet? W Kyoto się pracuje w imię marki (a kiedyś w imię Szoguna). Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Drodzy e-koledzy, pytanie na szybko. Jestem u kumpla, ktory zakupił PS5 slim i właśnie pomagam mu ogarnąć wstępną instalację systemu/konta itp. Pytanie: jak wyłączyć ten syntezator mowy który za każdym razem odczytuje na głos to co widać w menu konsoli?Wysłane z mojego motorola edge 40 neo przy użyciu Tapatalka Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Nic takiego nie miałem, może doprawiane zioło wleciało przy okazji? Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 16 lutego Opublikowano 16 lutego Dzięki!Wysłane z mojego motorola edge 40 neo przy użyciu Tapatalka Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. falcon87pl 123 Opublikowano 19 lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 19 lutego (edytowane) Po kilku latach z Xem, wróciłem na stare śmieci i nawet poczułem magię PS grając wczoraj w nocy w Returnala na przyzwoitych słuchawkach Jak to się rusza! Tak w ogóle, to jestem zachwycony padem i jego wibracjami, głośnikiem i adaptacyjnymi spustami! Miałem przyjemność na nim grać chwilę po premierze konsoli, ale znajomy włączył jakieś gry, które nie wykorzystywały za mocno jego możliwości albo z czasem deweloperzy się rozkręcili Honey, I'm home! Edytowane 19 lutego przez falcon87pl 13 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 15 minut temu, falcon87pl napisał: łączył jakieś gry, które nie wykorzystywały za mocno jego możliwości albo z czasem deweloperzy się rozkręcili Polecam obczaić Astro's Playroom. 1 2 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego Od dobrej gry zacząłeś przygodę z PS5. Przygoda Seleny jest sztosik 2 Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego (edytowane) 8 minut temu, mario10 napisał: Od dobrej gry zacząłeś przygodę z PS5. Przygoda Seleny jest sztosik Na razie spadam w przepaść więcej niż za czasów Demons i Dark Souls, ale już czuję, że jak ja się ogarnę i gra się rozkręci, to będzie sztos Edytowane 19 lutego przez falcon87pl Cytuj
Lukas_AT 1 187 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego 49 minut temu, falcon87pl napisał: Na razie spadam w przepaść więcej niż za czasów Demons i Dark Souls, ale już czuję, że jak ja się ogarnę i gra się rozkręci, to będzie sztos Daj sobie czas na naukę i się nie poddawaj na początku. Jak juz ogarniesz mechanizmy i zaczniesz robić postępy to satysfakcja będzie ogromna. Gameplay to sam miód. 1 Cytuj
falcon87pl 123 Opublikowano 19 lutego Opublikowano 19 lutego (edytowane) 21 godzin temu, Lukas_AT napisał: Daj sobie czas na naukę i się nie poddawaj na początku. Jak juz ogarniesz mechanizmy i zaczniesz robić postępy to satysfakcja będzie ogromna. Gameplay to sam miód. Jak to w rogalikach - trzeba przebić się przez początkowe godziny Ale i tak jest dobrze, bo ciągle mam ochotę zagrać. Edytowane 20 lutego przez falcon87pl Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Ma ktoś problem z PS App na Androidzie? U mnie nagle przestała działać. Każemi się zalogować... tylko, że nie da się zalogować. Klikam przycisk "Wpisywanie się", wyskakuje puste okno i po 1-2 sekundach wraca do niebieskiego tła z przyciskiem "Wpisywanie się" i tak w koło. Czyściłem cache, później dane, później usunąłem i zainstalowałem od nowa... Cały czas to samo. Może miał ktoś podobny problem i znalazł rozwiązanie? Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Sprawdziłem przed chwilą u siebie, apka działa normalnie. Cytuj
dominalien 263 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Może masz VPNa? Ja miałem problemy z logowaniem przez VPN. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego (edytowane) U mnie też cały czas działa normalnie. Wymyśliłeś coś? Edytowane 20 lutego przez vip77 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi