Emet 1 090 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego (edytowane) Nie korzystam z VPN. Nadal nie działa i nie mam pojęcia czemu... Tylko te okno ciągle się wyświetla: Edytowane 20 lutego przez Emet Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego U mnie też działa normalnie. Może wersja niekompatybilna z andkiem? Ja tak miałem na starym tel. Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Tutaj tez wszystko tip top z appka Czytam sobie o PS5 Pro, ale tylko czytam. Nic nie zakladam jeszcze bo facior smiga bardzo dobrze. Ciekawi mi te info o 60fps w GTA 6 - to musi byc jakies korpo-blef no nie kupuje tego. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego (edytowane) 53 minuty temu, Square napisał: U mnie też działa normalnie. Może wersja niekompatybilna z andkiem? Ja tak miałem na starym tel. Biorąc pod uwagę, że 5 min wcześniej działała to wątpię aby była to kwestia kompatybilności. Problem pojawił się kiedy chciałem wymienic punkty z PS Stars na PLN i aplikacja zarządała ponownego zalogowania aby potwierdzić... że to ja. Od tej pory jedyne co widzę to obraz widoczny na wklejonym wyżej screenshocie. Edycja: Po ok 4 godzinach, 100 kliknięciach w przycisk, 4 krotnym restarcie telefonu i 3 krotnym przeinstalowaniu aplikacji.... w końcu nagle zaczęło działać Edytowane 20 lutego przez Emet Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego 47 minut temu, Emet napisał: Biorąc pod uwagę, że 5 min wcześniej działała to wątpię aby była to kwestia kompatybilności. Problem pojawił się kiedy chciałem wymienic punkty z PS Stars na PLN i aplikacja zarządała ponownego zalogowania aby potwierdzić... że to ja. Od tej pory jedyne co widzę to obraz widoczny na wklejonym wyżej screenshocie. Edycja: Po ok 4 godzinach, 100 kliknięciach w przycisk, 4 krotnym restarcie telefonu i 3 krotnym przeinstalowaniu aplikacji.... w końcu nagle zaczęło działać Poczytaj na redicie o tej apce. Ona lubi się wywalić (a z tego co pisza to serwery czasem mają problem z sychro). I jak jesteś połączony z jakimś serwerem, który to ma to Cie nie zaloguje. Ostatnio to miałem również - wystarczyło olać to na jakiś czas i samo sie naprawiło - apka wszystko ciągnie z serwerów więc jak coś nie działa to wina sony! 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Mi ta apka śmiga, jedyne co to czasem nie pokazują mi się w niej zrobione screeny. Nie licząc tych co już zniknęły. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 20 lutego Opublikowano 20 lutego Ja narzekać nie mogę, a korzystam sporo. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego W dniu 20.02.2024 o 14:41, MEVEK napisał: Czytam sobie o PS5 Pro, ale tylko czytam. Nic nie zakladam jeszcze bo facior smiga bardzo dobrze. Ciekawi mi te info o 60fps w GTA 6 - to musi byc jakies korpo-blef no nie kupuje tego. Przypominam, że 4K i 60 już mówili przy PS4 Pro, a jak wyszło wszyscy wiemy. Potem ta sama śpiewka była przy PS5. Jak jest, wszyscy wiemy. Wybacz mój dystans, ale nie zobaczę, nie uwierzę, Cytuj
MEVEK 3 552 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego A tutaj juz naprawde kogos bardzo ponioslo... Cytat według najnowszych, niepotwierdzonych doniesień PS5 Pro ma korzystać z autorskiej technologii skalowania w stylu NVIDIA DLSS. Inżynierowie japońskiego przedsiębiorstwa mieliby sięgnąć po wykorzystanie sztucznej inteligencji, by zdecydowanie poprawić jakość rozgrywki. PS5 Pro prawdopodobnie będzie mogło zaoferować gameplay w 4K przy 120 klatkach na sekundę. Chlopaka na PPE dopisuje humor, nie ma co Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Druga część to fikcja literacka, ale pierwsza akurat jest realna. Już jakiś czas temu Sony opatentowało jakieś swoje rozwiązanie tego typu, być może z myślą o PS5 Pro... lub PS6. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Może mieć nawet 8K240fps. Jak deweloperzy tego nie ogarną to nic to nie da. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego 16 minut temu, Emet napisał: Druga część to fikcja literacka, ale pierwsza akurat jest realna. Już jakiś czas temu Sony opatentowało jakieś swoje rozwiązanie tego typu, być może z myślą o PS5 Pro... lub PS6. Rozwiązanie to ma zapewne AMD na swoim chipsecie graficznym jaki zaproponują do PS5 Pro, Sony najwyżej może mieć swoją nazwę na to rozwiązanie. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 21 lutego Opublikowano 21 lutego Patent Sony wpłynął w 2021 roku. Mamy 2024 rok, i niestety póki co nic na temat rozwiązania od AMD nie wiadomo. W dodatku jakiś czas temu dali do zrozumienia, że ich zdaniem to nie jest istotne... więc jeśli zmienili zdanie to i tak są w tyle. Szkoda, że Sony i MS nie pomyśleli o tym wcześniej bo niezbyt potężne PS5 i XSX bardzo by na tym zyskały. Cytuj
mario10 530 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Niech oni już z tymi technikaliami tak nie szaleją. Niech dadzą stabilne 60 klatek w każdej grze i 4k i będzie elegancko. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego AMD przecież ma fsr i afmf. Wystarczy zaimplementować obsługę w ps5 pro ( a może i dało by radę w ps5) i rozwiązanie gotowe. Niedawno techlipton robił porównanie technik upscalingu i dobrze to wypadało w testach. Cytuj
Beelzeboss 316 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego fsr juz jest wykorzystywane w grach, wiec nie trzeba czekac na pro. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego ale na konsolach masz 2.0 któremu do doskonałości w chuj brakuje Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego 26 minut temu, creatinfreak napisał: AMD przecież ma fsr i afmf. Wystarczy zaimplementować obsługę w ps5 pro ( a może i dało by radę w ps5) i rozwiązanie gotowe. Niedawno techlipton robił porównanie technik upscalingu i dobrze to wypadało w testach. FSR to poziom niżej w porównaniu do DLSS od Nvidii czy XeSS od intela, które są wspierane przez AI. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Problemem nie jest samo skalowanie tylko rozdzielczość z której to się robi, czym niższa tym więcej problemów i rozdzielczość wejściowa przy FSR2 nie powinna być niższa niż 1080p jeśli to później ma się w miarę skalować do ekranów 4k. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Jakościowo sam fsr trochę odstaje od konkurencji, ale za to afmf działa nawet lepiej niż fg od NVIDIA (czego Intel w ogóle nie ma). Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Ja nie jestem zwolennikiem "upłynniaczy" bo wciąż nie działają do końca jak trzeba. W dodatku żeby działały sensownie trzeba najpierw mieć bazowy framerate na poziomie ok 60fps. Upłynniane z 30 do 60fps nie działa zbyt dobrze. Ponadto też im niższa rozdzielczość tym efekt też dodatkowo się pogarsza. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Samolocik symulator jeszcze poproszę. 1 Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego Nie wiem czy Sony wypuści ps5 pro jak jęczy że fata nie może ściąć w kosztach, z tego samego powodu microsoft zrezgygnował z swojego mid-generation refresha konsolowego. No i trochę późno ten koniec 2024 jak ma być nowy xbox w 2026. Ps4 pro miało sens bo było idealnie w środku generacji, no i sprzęt był realnym upgrade, w przypadku ps5 to jest dużo trudniejsze i dużo bardziej kosztowne. Nie wiem co miałoby pro dać Sony, skok wydajności jaki ludzie oczekuja (60 fps) to jest może poziom ps6, i pewnie zrobią podobny manewr jak z ps5, chcesz pograć w 60 fps w gry z ps5 to kup ps6. Ja bym personalnie może zmienił jakbym sprzedał fata i mało dopłacił ale już wiadomo że tak nie będzie bo koszt pro nie pozwoli Sony wystawić konsoli taniej niż 600-650 USD, strzelam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi