Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września Wukong pokazał Sony że pieniądze leżą w Chinach i tam trzeba ich szukać Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 6 minut temu, Shankor napisał(a): Jeden Returnal wiosny nie czyni. Returnal działa na PS5 w 1080p, które potem jest rekonstruowane do 4K Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 1 minutę temu, ASX napisał(a): Returnal działa na PS5 w 1080p, które potem jest rekonstruowane do 4K Ale nie wygląda jak gówno. Cytuj
łom 2 005 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 17 minut temu, Alpha Trion napisał(a): Prognozują raczej 3500 za wersję z napędem, i nie wiadomo czy się szybko sprzeda Ps5 jak rynek będzie tym zalany, a będzie Kto prognozuje taką cenę? 3500 to już okolice kompa z 7700XT i Ryzenem 5700X (który jest o wiele mocniejszy od tego co siedzi w PS5) więc kwota mocno przesadzona żeby osiągnąć sukces sprzedażowy. Już te 600-650 Euro trudno będzie zareklamować a 3500 to już ponad 800 Euro/$. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 5 minut temu, ASX napisał(a): Returnal działa na PS5 w 1080p, które potem jest rekonstruowane do 4K No właśnie mi chodziło o to że pomimo miłości do returnala, uważam że ta gra powinna chodzić w pełnym 4k i 60 fps. I raczej problem jest po stronie developera a nie siły konsoli. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 5 minut temu, Rtooj napisał(a): No właśnie mi chodziło o to że pomimo miłości do returnala, uważam że ta gra powinna chodzić w pełnym 4k i 60 fps. I raczej problem jest po stronie developera a nie siły konsoli. A co jest nie tak z Returnalem w wersji na PS5? Jedna z najlepiej działających gier z dobrą optymalizacją. Pewnie mieści się w 1% najlepiej zoptymalizowanych gier tej generacji. W exach nawet widzicie lenistwo developera, imo trochę nie czaję. Czemu tak uważach? Mieli moc zebrać z SSD :D? Najlepiej z 60 fps z PQ wypada Demon's Souls Remake, niedościgniony wzór tej generacji konsolowej. Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 3 minutes ago, łom said: Kto prognozuje taką cenę? 3500 to już okolice kompa z 7700XT i Ryzenem 5700X (który jest o wiele mocniejszy od tego co siedzi w PS5) więc kwota mocno przesadzona żeby osiągnąć sukces sprzedażowy. Już te 600-650 Euro trudno będzie zareklamować a 3500 to już ponad 800 Euro/$. Tyle prognozuje ten Insider co podobno widział pudełko z pro, konsola i dodatkowo napęd jak ktoś nie ma (około 100 dolarów), bazowe 600-650 USD z napędem w Polskich sklepach pewnie tyle będzie Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września (edytowane) 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): A co jest nie tak z Returnalem w wersji na PS5? Jedna z najlepiej działających gier z dobrą optymalizacją. Pewnie mieści się w 1% najlepiej zoptymalizowanych gier tej generacji. W exach nawet widzicie lenistwo developera, imo trochę nie czaję. Czemu tak uważach? Mieli moc zebrać z SSD :D? Pomijając momenty gdy lekko tnie, ale to dla formalności, to chodzi mi o jakość tekstur. Widać że to nie jest 4k. I tyle. Edytowane 2 września przez Rtooj 1 1 Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września Grafa co była w 30 klatkach teraz w 60, a w co lepszy RT. Chyba tyle co chcę. Nie mam TV z VRR, więc tu bez znaczenia. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 2 minuty temu, Shankor napisał(a): Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. Średni PC jest obecnie lekko 2x mocniejszy, różnica jest za duża. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 1 minutę temu, Shankor napisał(a): Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. Chyba wszyscy i tak skupiają się na grach ze studiów Sony, one zawsze są najlepiej dopracowane, i fakt że może dosięgną tych 4k60fps jest najbardziej rozbudzające. Z tych nowych zapowiedzi to chyba najlepiej wygląda na razie ta nowa gra Kojimy, fajnie jak na premierę będzie już obsługiwała ps5pro i będzie chodziła jak złoto. Tak sądzę. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 1 minutę temu, Rtooj napisał(a): Chyba wszyscy i tak skupiają się na grach ze studiów Sony, one zawsze są najlepiej dopracowane, i fakt że może dosięgną tych 4k60fps jest najbardziej rozbudzające. Z tych nowych zapowiedzi to chyba najlepiej wygląda na razie ta nowa gra Kojimy, fajnie jak na premierę będzie już obsługiwała ps5pro i będzie chodziła jak złoto. Tak sądzę. Exy exami, ale multiplatformy wolą iść tam gdzie idzie kasa, a obecnie jednak to wygrywa Steam/PC. PS5 Pro ma na celu zmiejszenie różnicy i właśnie bardziej przyda się do źle zooptymalizowanych multiplatform, bo z danych wynika, że PSSR nie będzie potrzebowało wsparcia od gry, tylko będzie działać wszędzie. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września Te wersje Pro powinny wychodzić na premierę ze zwykłą konsolą. Niech bazowa kosztuje poniżej 3k a pro ten tysiak drożej i każdy będzie zadowolony. Wtedy realnie zatrzymają częściowo odpływ graczy w stronę PC. Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 35 minutes ago, Shankor said: Bardziej miałem na myśli fakt, że na PS5 są gry które wyglądają bardzo ładnie i chodzą płynnie. GoW:R, SM2, H:FB, Ratchet, generalnie gry first-party. A potem wyskakuje ten nieszczęsny Outlaws i sra na hardware. Sprzęt jest ok, a nawet jeśli będzie 10 razy lepszy, to i tak będą brzydkie gry działające w 30fps. No właśnie nie ma skoku grafiki jakiegoś mocnego od takiego horizons forbidden west, te RT, UE5 zarzyna tylko sprzet, developerzy nie umieją sobie z tym poradzić i w efekcie mamy co mamy, co tu zmieni PRO Cytuj
Alpha Trion 119 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 8 minutes ago, Ukukuki said: Te wersje Pro powinny wychodzić na premierę ze zwykłą konsolą. Niech bazowa kosztuje poniżej 3k a pro ten tysiak drożej i każdy będzie zadowolony. Wtedy realnie zatrzymają częściowo odpływ graczy w stronę PC. Po co mają zatrzymywać?, ten argument był ok w czasach 2016 i ps4 pro, teraz praktycznie 70% exów powędrowało na PC a następne w kolejce (pewnie na showcase pokażą bo to ich kierunek), to jeszcze lepiej bo zarobią dwa razy od sfrustrowanych graczy konsol jak zapłacą za wersję na PC Cytuj
drozdu7 2 872 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września Godzinę temu, łom napisał(a): 3500 to już okolice kompa z 7700XT i Ryzenem 5700X (który jest o wiele mocniejszy od tego co siedzi w PS5) Tzn. ja dobrze rozumuję że komp za 3500 będzie mocniejszy od ps5? Cytuj
łom 2 005 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 1 minutę temu, drozdu7 napisał(a): Tzn. ja dobrze rozumuję że komp za 3500 będzie mocniejszy od ps5? Będzie pod pewnymi względami pewnie lepszy od PS5 Pro a zwykłe PS5 mocno odstawi. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 30 minut temu, Ukukuki napisał(a): Te wersje Pro powinny wychodzić na premierę ze zwykłą konsolą. Niech bazowa kosztuje poniżej 3k a pro ten tysiak drożej i każdy będzie zadowolony. Wtedy realnie zatrzymają częściowo odpływ graczy w stronę PC. Iksboks tak wyszedł, no nie wyszło za fajnie. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 8 minut temu, drozdu7 napisał(a): Tzn. ja dobrze rozumuję że komp za 3500 będzie mocniejszy od ps5? Tak, będzie mocniejszy, a jak dołożysz z 700 to plejka podjazdu już nie będzie miała. Z przecieków widać, że CPU praktycznie zostaje takie same, będzie to trochę wąskie gardło dla takiego gpu. Historia z ps4 pro lubi się więc powtarzać. 3500 zł jak na konsole to są jednak już dość duże pieniądze (tym bardziej, że PCta możesz sobie jednak ulepszać, wymieniać podzespoły), a większość gier na premierę jesteś trochę w stanie zmodować aby działały lepiej (patrz nowe sw) + większość i tak dokupi dodatkowy SSD. Cytuj
Homelander 2 209 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września To jest TYLKO i wyłącznie kwestia optymalizacji. Widzę Forzę Horizon 5 na XSS wyglądającego i ruszającego się fantastycznie, a potem czytam bzdury od developerów gównianego Suicide Squad o ziemniakach. W rankingach najpiękniejszych gier wymienia się Horizona 2. Grę z PS4. Absolutnie zjawiskowy Ratchet działa i wygląda świetnie na Steamdecku!!! Ale co tam. Wypuszczajmy nowe sprzęty, żeby kurwa Star Wars Outlaws chodził znośnie. Żenada 1 Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 1 godzinę temu, Rtooj napisał(a): Pomijając momenty gdy lekko tnie, ale to dla formalności, to chodzi mi o jakość tekstur. Widać że to nie jest 4k. I tyle. Kto sie patrzy na ryj postaci w tej grze XD jeszcze plus od fanboja, słodko Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 5 minut temu, Beelzeboss napisał(a): Kto sie patrzy na ryj postaci w tej grze XD jeszcze plus od fanboja, słodko Spędziłem tam z 400 godzin, i bardzo często widziałem tą zombie twarz. Ale przecież tu nie chodzi o twarz ale o całą grę, marzyłbym by ta gra miała podciągniętą rozdzielczość tekstur. Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września 12 minut temu, Rtooj napisał(a): Spędziłem tam z 400 godzin, i bardzo często widziałem tą zombie twarz. Ale przecież tu nie chodzi o twarz ale o całą grę, marzyłbym by ta gra miała podciągniętą rozdzielczość tekstur. Serio w Returnalu aż tak to kłuło kogoś w oczy? Szczerze pierwsze słyszę, akurat w tej grze. Poza tym na premierę wersji PC nie było, to na szczęście nie było w necie też rakowych filmów porównawczych. Cytuj
Rtooj 1 661 Opublikowano 2 września Opublikowano 2 września (edytowane) Nic nie kłuło, ja tylko piszę że ta gra mogła wyglądać lepiej. To nie jest openworld tylko nieduże komnaty. RT też mogło by być bardziej zaawansowane. Edytowane 2 września przez Rtooj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Square,
avatary adventowe, lista aktualizowana dziennie aż do 24.12
Rekomendacja dodana przez Square
8 reakcji
Pokaż odpowiedź