krzysiek923 1 614 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września ja pierdolę, no skończcie, proszę, wy gracie w te gry czy naprawdę to takie istotne jakie tekstury mają spodnie na dupie ellie? a jakby gra sama w sobie była brzydsza i żaden sprzęt nie był w stanie tego poprawić to co, nie moglibyście się bawić dobrze grając? no moglibyście, bo byłaby to jedyna wersja gry. to wszystko siedzi w głowie, bawiłem się jak pojebany grając w drivera 2 na psx, a jaka tam była wydajność to wiadomo. prawdziwie niegrywalnych technicznie gier jest garstka, wy sobie wmawiacie, że się nie da 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 903 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września 46 minut temu, Ins napisał(a): Watpie, że u nas będzie 3400zł. IMO dowalą 3599zł na start xD Nie no będą napędy, pady, doładowania, abonamenty gry w zestawach. Obstawiam najtańszy 3999 Jak ktoś myśli ,że zobaczy do końca roku w polskim elektromarkecie golasa za 3399 zł to jest frajer. Cytuj Odnośnik do komentarza
robbo2k_PL 32 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września (edytowane) 32 minuty temu, tjery napisał(a): https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-rx-7700-xt-gaming-oc-12gb-gddr6-gv-r77xtgaming-oc-12gd-13095160 https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-7-3700x-3-6-ghz-32-mb-box-100-100000071box-5938597 https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b450-gaming-plus-max-6142844 https://www.morele.net/pamiec-kingston-ddr4-16-gb-3200mhz-cl22-kcp432nd8-16-9613117/ https://www.morele.net/zasilacz-bandit-hx-490-650w-11022770 https://www.morele.net/dysk-ssd-dahua-technology-c970-1tb-m-2-2280-pci-e-x4-gen4-nvme-dhi-ssd-c970n1tb-13114686 https://www.morele.net/obudowa-preyon-nest-meshy-prenm02b-13094308/?utm_source=skapiec.pl&utm_medium=referral&utm_term=CPC5 3531 z 7700XT i 2TB dysk, tak na szybko, pewnie te 150 ziko dałoby się skosić ajj jebnął mi się dysk, za 2 tera stówka drożej Czyli 3630 i dalej daleko od PS5 Pro. A wszystko na bieda CPU , bieda płycie z bieda RAM i obudowa ze śmietnika Kruka trzeba wstawić za 100zł i jeszcze zasilacz "Bandit" No i gdzie pad i licencja Windows? Oczywiście nie bronię ceny PS5 Pro ale nie przesadzajmy w druga stronę. Edytowane 10 września przez robbo2k_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 313 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września 20 minut temu, GearsUp napisał(a): Może wyglądać lepiej przez DLSS, na PC jest więcej suwaków i możesz mieć takie wrażenie. Możliwe, że ogólnie przez lepszy antialiasing, widzę po prostu, że obraz jest wyraźniejszy. Jakby nie było gier w natywnym 4K na konsoli jest niestety bardzo mało i nie są to z reguły te bardziej zaawansowane tytuły. Ja nie mam problemu z tym żeby odpalić konsole i włączyć np Bloodborne, który nie został ruszony od 2015 r, swoją drogą, była doskonała okazja żeby dać tę grę odświeżoną właśnie teraz jako tytuł startowy... Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Teraz, robbo2k_PL napisał(a): Czyli 3630 i dalej daleko od PS5 Pro. A wszystko na bieda CPU , bieda płycie z bieda RAM i obudowa ze śmietnika Kruka trzeba wstawić za 100zł i jeszcze zasilacz "Bandit" W czym niby "daleko"? Chyba jakiś trolik, co? To jest takie CPU jak będzie w PRO, nie moja wina, że PRO ma bieda CPU. A, i sorki z obudową, zapomniałem, że PRO ma nowy opatentowany przez Cernego rodzaj plastiku, jak kiedyś SSD. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 145 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września (edytowane) 7 minut temu, Qbon napisał(a): Możliwe, że ogólnie przez lepszy antialiasing, widzę po prostu, że obraz jest wyraźniejszy. Jakby nie było gier w natywnym 4K na konsoli jest niestety bardzo mało i nie są to z reguły te bardziej zaawansowane tytuły. Ja nie mam problemu z tym żeby odpalić konsole i włączyć np Bloodborne, który nie został ruszony od 2015 r, swoją drogą, była doskonała okazja żeby dać tę grę odświeżoną właśnie teraz jako tytuł startowy... 4K to nie jest jakiś wyczyn. Już RDR 2 na Xbox One X chodziło w native 4K 4K 60fps to już inna para kaloszy Edytowane 10 września przez GearsUp Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 313 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września (edytowane) 13 minut temu, GearsUp napisał(a): 4K to nie jest jakiś wyczyn. Już RDR 2 na Xbox One X chodziło w native 4K 4K 60fps to już inna para kaloszy No wszystko można puścić w 4k ale dochodzi jeszcze to jak właśnie działać będzie gra no i szereg innych ustawień, które mocniej wpływają na wygląd gry niż sama rozdzielczość ekranu a raczej nikt nie chce grać w ustawieniach najniższych. Chociaż z rdr2 fakt, wtedy to był duży szok, że udało się uzyskać taką rozdzielczość na one x. Rdr 2 to w ogóle wciąż wygląda mega dobrze a gra ma 6 lat prawie. Edytowane 10 września przez Qbon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września 1 godzinę temu, Bartg napisał(a): Jak to się sprzeda i napędy beda schodzic po 1000zl to będzie jasny sygnał dla Sony, że za PS6 mogą krzyknąć i 1000+$ idąc droga Apple. ale już dajcie spokój z przywoływaniem Apple, bo od 7 lat cena ich telefonów stoi w miejscu (999 dolarów za Pro na premierę) za to Sony z roku na rok życzy sobie coraz więcej za coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Super prezentacja, biorę Prosiaka day one! Oby odpalił Bloodborne w 60fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 047 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Nikt nie zmusza nikogo do zmiany telefonu co roku. Ja mam dalej iPhone 11 Pro Max i nie zamierzam zmieniać dopóki są aktualizacje. Telefon śmiga, wszystko wygląda super, na moje potrzeby mega. Więc po co mam zmieniać. Ale jak ktoś chce proszę bardzo. Z PS5Pro jest to samo. Jak ktoś chce to cena nie będzie miała specjalnie znaczenie, 100$ w tą czy w tą, bez znaczenia. Jak ktoś by chciał, ale cena go przerasta z jakiegokolwiek powodu no to co zrobić. Takie życie. A jak kogoś w ogóle to nie interesuje to i za 500$ nie kupi. Ja wezmę jak Gamestop zrobi jakąś fajną opcję wymiany. I dorzucę kawałek nieużywanego plastiku o nazwie Xbox Series S Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 666 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Każdy kontynent tak mocno jebie Sony wszędzie teraz xD Czy była jakakolwiek szansa na to, że ktoś tam pomyślał 'Co my odpierdalamy, przecież nas zjedzą' ? To jest tak absurdalne, że aż myślę, że to serio jakieś szachy 5D i zaraz obniżą o tę stówe xD Ale nie to po prostu Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września (edytowane) 24 minuty temu, MaZZeo napisał(a): ale już dajcie spokój z przywoływaniem Apple Chyba nie jesteś na bieżąco: iPhone 14 Pro Max 256 GB w momencie premiery - 7899 zł iPhone 15 Pro Max 256 GB w momencie premiery - 7199 zł iPhone 16 Pro Max 256 GB w momencie premiery - 6299 zł Jak coś samsung też obniżył ceny w tegorocznych modelach. Tylko Sony jebie w dupe wszystkich, bo wie że jego fani to idioci Edytowane 10 września przez PiPoLiNiO Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 867 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Może to był ich punkt odniesienia podczas ustalania ceny, nwm Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kudlaty88 488 Opublikowano 10 września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 września Tylko ze tutaj nie chodzi o te 3500k cena może być gdyby za tą kwota szły jakieś gry a nie remaster gówno albo gierki wychodzące jednocześnie z wersja na PS4. No ludzie szanujmy się przecież to dymanie frajerów. Remastery gier a teraz remaster konsoli. Remaster station jego mac aż przykro się robi, co się z tą firmą stalo na przestrzeni lat. 9 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Alpha Trion 119 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września No ja osobiście dostałem od Żony Ps5 w czasach kiedy chodziła po 3400 dokładnie (2022), no tylko że tam były ze 2 gry za 700 zł prawie, więc cena 3400 byłaby dla mnie do przełknięcia ale niestety ten ruch z digital only, spowodował że musze się zastanowić czy gonić moje ps5. Mam dużą kolekcję gier na płytach, może jestem starej daty ale lubię pudełeczka. Cóż, trzeba dokładnie przyjrzeć się testom, zobaczyć czy różnice są na tyle duże by było warto Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 488 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Proszę nasz tutaj pierwsze porównanie.. https://youtu.be/wgN2GucwtnY?si=PyqIrWURUR6wUMtn Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Pudełka są korzystne dla tych co chcą je mieć i dla tych co nie chcą ich mieć lol. Ja nie jestem kolekcjonerem więc dzisiaj puściłem Astro Bota za 55 euro, co oznacza że ogranie tej kapitalnej giereczki kosztowało mnie 10 euro. A jakbym kupił cyfrówkę, to kosztowałoby 70. Pomnożyć przez to wszystkie gry, i się robi dużo większa kwota, niż cena jakiejkolwiek konsoli. Oczywiście, teoretycznie trzeba by dodać, że nic nie ma za darmo, że więcej wydanej przez klienta kasy to więcej dla developera, zwłaszcza, że przy cyfrówkach odpadają znacznie jednak większe koszty związane z prowadzeniem sklepu, transportem itd., a więc więcej trafia do samych twórców gier i można by oczekiwać lepszego stosunku budżetu gry do ceny detalicznej. Tak zresztą ogólnie się dzieje w branży tak naprawdę, a ceny gier w kontekście inflacji i budżetów produkcji spadają. NO ALE pojedynczej osobie najbardziej się opłaca samemu kupić pudełko i żeby inni kupowali cyfrówki hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września 3500 zł za konsole +600-700 za napęd (sklepy już podniosły ceny) + hajs za abonament i się robi gruby wydatek. Przecież za tyle można już złożyć naprawdę fajnego pcta i grać na komfortowych ustawieniach z możliwością wyboru platformy (steam/epic/gog). Nie wiem do kogo jest skierowana ta konsola... Sony chce doić graczy jeszcze mocniej i to pokazuje Pro. Oby to gówno się nie sprzedało, bo może szefowie Plejki wpadną na taki sam pomysł przy premierze ps6. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Czekałem na zapowiedź Pro, bo przymierzałem się do zakupu PS5, ale bez napędu to niech spierdalają. 700$ za digital only? Pojebało ich do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 543 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września 6 minut temu, RoL napisał(a): 700$ za digital only? 799€ i do tego osobno napęd jak ci zależy na płytach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 10 września Udostępnij Opublikowano 10 września Z napędem i kawałkiem plastiku, żeby to gunwo stało prosto to już bagatelka 950€. Płać piękny kawalerze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 356 Opublikowano 11 września Udostępnij Opublikowano 11 września 5 godzin temu, elvis004 napisał(a): Ciekawe czy garniturkom da to do myślenia czego chcą gracze, bo jak widać gracze wolą singlowe sztosy niż tęczowe gaasy i remastery konsol w cenie nowej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 726 Opublikowano 11 września Udostępnij Opublikowano 11 września Do znawców, co stało na przeszkodzie żeby te PSSR w takiej czy innej postaci zaimplementować na bazowej ps5, by cokolwiek poprawić?? Kto chce niech kupuje wiadomo. Ale jeśli teraz oni wysraja się na maksymalne optymalizowanie swoich gier na ps5 (w sensie żeby dostarczyć te 60fs w dobrej rozdzielczości) bo zrobią sobie to tylko pod Pro, to napewno gracze nie będą się czuli jak gorszy sort 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 047 Opublikowano 11 września Udostępnij Opublikowano 11 września Pro to będzie niewielki odsetek sprzedaży, tak samo jak z PS4 Pro. Więc nadal gry będą optymalizowane pod zwykłe PS5. Będą tak samo tryby plus dodatkowy dla PS5 Pro. I jak będzie dobry dev to zrobi coś fajnego, a jak nie to po prostu zrobi 4K/60 i to pewnie niestałe Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi