Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swoją drogą ciekawe jak będą traktować zaraz amatora. Czy 30fps only i jbc? Ja coś czuję, że może być różnie. Inna sprawa czemu nie 1TB i napęd wbudowany/w bundle? Byłoby taniej. Po to żeby zmusić do cyfry? Spoko, ale niech mi płytki na wersje cyfrowe zamienią. Jak się jeszcze okaże, że mojej FireCudy nie przepną to jeszcze lepiej.

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

W empiku już napęd 1070zl

Ja mam preorder w Ultimie za 580 xdd Z za pobraniem. Ale czas oczekiwania był ponad tydzień, teraz nie ma. Ciekawe czy się ch'uje wywiążą xd

Opublikowano
4 minutes ago, Basior said:

Swoją drogą ciekawe jak będą traktować zaraz amatora. Czy 30fps only i jbc? Ja coś czuję, że może być różnie. 

Nie no aż tacy głupi chyba nie są, po prostu każda gra teraz będzie miał 18 trybów graficznych pod amatora i pro :reggie:

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

A podstawke (SPRZEDAWANA OSOBNO) za ile idzie wyrwać? Pewnie łakomy kąsek dla entuzjastów tego sprzętu dla elity:obama:

Zawsze można sobie wyrzeźbić z kawałka kartonu albo coś

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Basior napisał(a):

Swoją drogą ciekawe jak będą traktować zaraz amatora. Czy 30fps only i jbc? Ja coś czuję, że może być różnie. Inna sprawa czemu nie 1TB i napęd wbudowany/w bundle? Byłoby taniej. Po to żeby zmusić do cyfry? Spoko, ale niech mi płytki na wersje cyfrowe zamienią. Jak się jeszcze okaże, że mojej FireCudy nie przepną to jeszcze lepiej.

Przecież w cenie różnicy tego dysku mogli dorzucić ten napęd, ale jak widać $ony naciska na dystrybucję cyfrową. Powinni być za to jebani jak MS przy xboxie one 

Opublikowano
3 minuty temu, Starh napisał(a):

jebani jak MS przy xboxie one 

Microsoft przejście na cyfre ma już za sobą i obstawiam, że właśnie tak śledzą dramę jaką przeżywa Sony teraz:

Steven Colbert Popcorn Eating - anim gif material

Opublikowano

Te 1TB więcej dysku to z 200zł wyższy koszt (dla Sony pewnie połowa tego) a napęd sprzedają za 500 więc o wiele taniej im wyszło dorzucić więcej pojemności dysku niż dać napęd. Ale tak, nawet jak by cena była 1:1 to wywalenie napędu jest dla nich bardziej opłacalne bo lepiej jak klient kupi cyfrówkę niż płytę z grą.

Opublikowano
1 minutę temu, łom napisał(a):

Te 1TB więcej dysku to z 200zł wyższy koszt (dla Sony pewnie połowa tego) a napęd sprzedają za 500 więc o wiele taniej im wyszło dorzucić więcej pojemności dysku niż dać napęd. Ale tak, nawet jak by cena była 1:1 to wywalenie napędu jest dla nich bardziej opłacalne bo lepiej jak klient kupi cyfrówkę niż płytę z grą.

Przede wszystkim Blu-ray to przestarzały i wolny nośnik i nie ma następców. Ostatni napęd optyczny w historii. 

Opublikowano

Pokaz absolutnie nie zrtobił na mnie wrażenie, ale mimo to kupię PRO.

I tak miałem kupować PS5 (to pierwsza konsola Sony począwszy od jedynki, której nie kupiłem na premierę), więc dla mnie to wybór między slimem digital za 2400 a Pro z większym dyskiem za 3500.

i ten tysiak jest dla mnie wart ryzyka, czy będzie jakoś ta moc wykorzystana, czy jednak nie.

Podejrzewam,że premiera next genów jednak długo przed nami, więc mam nadzieję na pogranie w nowe gry w komfortowych warunkach.

Opublikowano

Sto dolarów mniej i z napędem to by był sufit jak za taką zabawkę. No ale marża musi być wysoka na takim niszowym sprzęciku, a sony nie schyla się po drobne przecież. Dobrze, że jest to playstation (i spiderman), żeby mogli jeszcze trochę sobie pofunkcjonować.

Opublikowano

Teraz pokaz death stranding 2 i innych gierek widzę tak:

Na dole napis "captured on ps5 pro"

I ch.ja nie zobaczysz jak wygląda na wersji którą każdy posiada czyli amator.

Muszą naprawdę jakoś mocno nakręcić ludzi bo ciężko mi na ten moment uzasadnić zakup sprzętu w takiej cenie mając już ps5.

Gta 6 jedynie może zmienić moje podejście 

Opublikowano

Alternatywne rozwiązanie - CFW dla PS5 i każdy sobie robi co mu się podoba - overclocking zwykłej PS5 - piracki boost mode w grach PS4 i PS5, może jakieś mody/ patche pozwalające zmieniać rozdzielczości renderowania... Szkoda że wszystko stoi na poziomie antycznego softu 4.50, ale mam wrażenie, że Sony potrzebuje utarcia nosa dawnymi metodami, skoro konkurencji na rynku brak i robią co im się podoba.

Opublikowano

A teraz wychodzi Spencer i biadoli jak dbają o klientów i GRACZY. XSX Pro za 2699zl. COD cyfrowy gratis. Dziękuję dobranoc. 
To jest ten moment żeby podkręcić.