krzysiek923 1 615 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) 23 minuty temu, Homelander napisał(a): No to mają mój głos. Ciekawe czy zgarnę coś za sam screen z preordera zaraz, zaraz... kupujesz pro? a czy to nie ty najwięcej płaczesz w temacie xboksa, że nie ma na niego gier i w ogóle szkoda pieniędzy, żałujesz zakupu series s (za 1000 zł kurva) bla bla...? no faktycznie, zakup pro za 3500zł/ponad 3500zł ma większy sens Edytowane 12 września przez krzysiek923 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 050 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Just now, krzysiek923 said: zaraz, zaraz... kupujesz pro? a czy to nie ty najwięcej płaczesz w temacie xboksa, że nie ma na niego gier i w ogóle szkoda pieniędzy, żałujesz zakupu bla bla...? no faktycznie, zakup pro za 3500zł/ponad 3500zł ma większy sens No mam zamiar w Gamestopie oddać PS5 (410$ płacą), Series S (245$). I do Pro dopłacę jakieś 120$. Tyle jestem w stanie dać. Series S nie odpalałem od kiedy mam Steamdecka, a nawet wcześniej praktycznie wcale. A PS5 mam premierową, więc jest okazja wymienić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 159 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września może się do jakiejś zapowiedzi szykują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 1 minutę temu, Figuś napisał(a): może się do jakiejś zapowiedzi szykują PS5 Pro launch title ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 050 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Just now, KrYcHu_89 said: PS5 Pro launch title ? No przecież jest. TLoU Part 2 Remastered PS5 Pro Enchanted Edition Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 159 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): PS5 Pro launch title ? zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Nie wiem czy każdy wchodzi do piwnicznego tematu, ale John chyba dostał dzisiaj Prosiaka na stół. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 615 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 7 minut temu, Homelander napisał(a): No mam zamiar w Gamestopie oddać PS5 (410$ płacą), Series S (245$). I do Pro dopłacę jakieś 120$. Tyle jestem w stanie dać. Series S nie odpalałem od kiedy mam Steamdecka, a nawet wcześniej praktycznie wcale. A PS5 mam premierową, więc jest okazja wymienić. i co, jednak nie będziesz żałował trylogii gearsów, konsolowej wstecznej? żeby się później nie okazało, że znowu kupisz series s dorzucając do interesu Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 616 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września no jak ma Steam Decka i dostęp do chmury to w sumie nie potrzebuje Xboxa. Trylogie Gearsów czy nowe gry XGS na które Steam Deck jest za słaby można ograć przez Xcloud o ile komuś nie przeszkadza niska rozdzielczość Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 050 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 5 minutes ago, krzysiek923 said: i co, jednak nie będziesz żałował trylogii gearsów, konsolowej wstecznej? żeby się później nie okazało, że znowu kupisz series s dorzucając do interesu Są Gearsy 5 na Decku. A jak mnie weźmie ochota na starsze to wykupię Gamepassa Standard na miesiąc i ogram w chmurze, też na Decku. Microsoft sam mnie zachęca do pozbycia się konsoli, no i mnie namówili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Są Gearsy 5 na Decku. A jak mnie weźmie ochota na starsze to wykupię Gamepassa Standard na miesiąc i ogram w chmurze, też na Decku. Microsoft sam mnie zachęca do pozbycia się konsoli, no i mnie namówili Gearsy 2,3 i Judgment to chyba jedyne ważne gry, których nie przeniesiono dalej na PC, bo chmura to chmura, gorszy sort. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 050 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 1 minute ago, KrYcHu_89 said: Gearsy 2,3 i Judgment to chyba jedyne ważne gry, których nie przeniesiono dalej na PC, bo chmura to chmura, gorszy sort. Na ekranie 720p decka chodzi to i wygląda idealnie. Testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Na ekranie 720p decka chodzi to i wygląda idealnie. Testowałem Na Decku tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 726 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Panowie ja jestem ogólnie kibicem Xboxa ale w kategorii Najmniej niezbędna Konsola to oni zajmują pierwsze miejsce na własne życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 616 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września I jest to jednocześnie ich największa zaleta jak i wada 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 832 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Jest nowy sofcik: https://www.playstation.com/en-us/support/hardware/ps5/system-software-info/ Nie tak dawno temu theflow0 dostał 10k$: https://hackerone.com/playstation/hacktivity?type=team Więc bym się wstrzymał z aktualizacją obecnych konsol i jeśli coś z tego wyjdzie ciekawego, to wziął Pro jako drugą konsolę. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
agst 131 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 47 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Nie wiem czy każdy wchodzi do piwnicznego tematu, ale John chyba dostał dzisiaj Prosiaka na stół. Image quality too awful... Mam w grze 240h i nic awful w grafice nie widziałem, raczej byłem pod wrażeniem jak to teraz wygląda. Jeśli chodzi o grafe to niektórym naprawdę już w dupach się poprzewracało i pewnie w takie osoby celuje Sony z Pro. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Teraz, agst napisał(a): Image quality too awful... Mam w grze 240h i nic awful w grafice nie widziałem, raczej byłem pod wrażeniem jak to teraz wygląda. Jeśli chodzi o grafe to niektórym naprawdę już w dupach się poprzewracało i pewnie w takie osoby celuje Sony z Pro. No też ograłem w perf całą grę, było średnie IQ, a już na pewno w przypadku tej gry można po prostu sporo poprawić (na forum też sporo osób narzekała z grających), więc nie dziwię się, jak to będzie główny sampel testowy dla DF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
l33t 125 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Godzinę temu, Homelander napisał(a): No przecież jest. TLoU Part 2 Remastered PS5 Pro Enchanted Edition 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 445 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września @Mendrek Wielki powrót 1 2 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kangus 7 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a): No też ograłem w perf całą grę, było średnie IQ, a już na pewno w przypadku tej gry można po prostu sporo poprawić (na forum też sporo osób narzekała z grających), więc nie dziwię się, jak to będzie główny sampel testowy dla DF. Jeszcze dużo zależy z jakiej odległości się gra :). Niedawno sobie pykałem w Jedi Survivor i z mojej standardowej odległości grania (jakieś 1,5m od 55" tv) performance był dla mnie okropny i wolałem grać w 30 fps. Wystarczyło się przesunąć te pół metra w tył i już performance był akceptowalny. Część ludzi nie zwraca uwagi na takie rzeczy, a pewnie większość i tam ma np 3m od 65" TV więc i obraz 1080p wtedy dobrze wygląda :). Edytowane 12 września przez Kangus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 474 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 1 godzinę temu, agst napisał(a): Image quality too awful... Mam w grze 240h i nic awful w grafice nie widziałem, raczej byłem pod wrażeniem jak to teraz wygląda. Jeśli chodzi o grafe to niektórym naprawdę już w dupach się poprzewracało i pewnie w takie osoby celuje Sony z Pro. No ale nie czarujmy w drugą stronę. FFVII Rebirth w trybie performance wygląda słabiutko. Jasne, designersko gra jest urocza, ale technicznie to momentami wygląda, jakby Full HD nie trzymało, wszystko jest rozmazane i niewyraźne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Codename tej prezentacji to "Royal", może ma coś wspólnego z ruchem na Discordzie twórców Returnala:) oby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września No ale nie czarujmy w drugą stronę. FFVII Rebirth w trybie performance wygląda słabiutko. Jasne, designersko gra jest urocza, ale technicznie to momentami wygląda, jakby Full HD nie trzymało, wszystko jest rozmazane i niewyraźne.Dokładnie to.Wychodzi gierka życia i w performance jest dramat a w 30 to wiadomo.I takich gier będzie coraz więcej.Alan wake 2 taki to będzie przepaść na korzyść pro.Death stranding 2?O panie, ale to wjedzie w 4k.To jest zakup aby przez następne 5 lat grać w należytej jakości.Przynajmniej dla mnie.Z 2 strony są osoby które odgrywają zelde na 77 OLED i też mówią że pięknie wygląda.Że trzeba za jakość zapłacić?No trzeba, takie życie.Edit .Nie wszystko jest przeliczalne na $$$.Jeszcze chciałbym wspomnieć o takim kingdom come 2.No zobaczyć takiego RPG w blasku chwalę i 60 fps - piękna sprawa.A jak to będzie chodzić na bieda 5 to chyba każdy może przewidzieć.Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) 14 minut temu, Schranz1985 napisał(a): Dokładnie to. Wychodzi gierka życia i w performance jest dramat a w 30 to wiadomo. I takich gier będzie coraz więcej. Alan wake 2 taki to będzie przepaść na korzyść pro. Death stranding 2? O panie, ale to wjedzie w 4k. To jest zakup aby przez następne 5 lat grać w należytej jakości. Przynajmniej dla mnie. Z 2 strony są osoby które odgrywają zelde na 77 OLED i też mówią że pięknie wygląda. Że trzeba za jakość zapłacić? No trzeba, takie życie. Edit . Nie wszystko jest przeliczalne na $$$. Jeszcze chciałbym wspomnieć o takim kingdom come 2. No zobaczyć takiego RPG w blasku chwalę i 60 fps - piękna sprawa. A jak to będzie chodzić na bieda 5 to chyba każdy może przewidzieć. Wysłane z pixela przez taptalk bo mnie stać Chłopie ta konsola będzie mocniejsza o 40% max, zejdź na ziemię. A co do KC2 to jedynka mocno wisi na procku, więc tu lepsze GPU w niczym raczej nie pomoże poza jakością obrazu. Edytowane 12 września przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi