Pupcio 18 342 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 33 minuty temu, AdiCarrion napisał(a): O ja pier....czy wszyscy growi youtuberzy muszą nagrać film "Sony upadło na głowę..."?Ech, te święte oburzenie, oczywiście w obronie prawdziwych graczy. W sensie dziwi cie jedyna sensowna reakcja na pokaz tego czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) No akurat gdzie jak gdzie, ale tutaj to propsowanie PRO jest nieco zabawne. Do jakiego tematu nie wejdziesz i podjęty jest jakikolwiek temat graficzny, to co Ty pindolisz, jakieś liczenie rozdziałki, klatek, rej srejcing, każdego podobno to w ogóle nie interesuje, bo liczą się gry. A tu nagle wyłożyć prawie 2x więcej za trochę lepszą jakość to cud, miód i orzeszki. Edytowane 12 września przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 616 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Trudno żeby po takiej prezentacji, z pokazem takich gier i przy konsoli w takiej cenie w dodatku pozbawionej napędu ludzie mieli piać z zachwytu Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Piękny pclab tutaj się zrobił xdddd a konsolarze niby tak tym gardzą, tutaj na konsolach wkładasz płytę i grasz bez ustawień graficznych, sama dusza i pieprz xddd 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września 5 godzin temu, oFi napisał(a): @Mendrek Wielki powrót Dałem plusa, bo stworzyłeś większego balasa od siebie, a to jest wyczyn jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Przez chwilę myślałem o tym, żeby mimo wszystko kupić PS5 Pro, ale spojrzałem ile gier od premiery ograłem na PS5 (12) i ile chciałbym jeszcze ograć z tytułów, które już wyszły (Astro Bot, Crash Bandicoot 4 bo nie mam już XSX i może SW Outlaws) i nie ma to dla mnie sensu. Wolny hajs muszę mieć przygotowany na premierę nowej konsoli Nintendo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kangus 7 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września (edytowane) 1 godzinę temu, Pupcio napisał(a): W sensie dziwi cie jedyna sensowna reakcja na pokaz tego czegoś? Kurz opadnie, DF zrobi materiały z normalnych gier, gdzie się okaże że zwiększenie rozdziałki o 40% i wymiana FSR na PSSR zrobi sporą różnicę i narracja będzie inna :). Potem będą filmiki, że jednak się wszyscy myliliśmy i prosiak jest super, choć cena nadal ssie! W tym roku na pewno będzie to ciężko dostać nawet pomimo tego że ta prezentacja była kiepska, a cena będzie nie konsolowa, a PCtowa :). Edytowane 12 września przez Kangus Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 845 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września Godzinę temu, Daffy napisał(a): Piękny pclab tutaj się zrobił xdddd a konsolarze niby tak tym gardzą, tutaj na konsolach wkładasz płytę i grasz bez ustawień graficznych, sama dusza i pieprz xddd Jeszcze dodaj "tylko cyfra, bo wygoda" A tu nagle że napędu nie ma Jakby było te 3499 i napęd w tym PRO, to inna byłaby gadka teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 12 września Autor Udostępnij Opublikowano 12 września 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 313 Opublikowano 12 września Udostępnij Opublikowano 12 września W nowym filmie DF z Wukongiem i jak on może działać na nowej konsoli to porównują 3070Ti do Pro jako GPU oferującego właśnie podobny wzrost mocy względem amatora. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 547 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Może ktoś będzie chciał sprawdzić, porównanie screenów z natywnej prezentacji https://www.theverge.com/2024/9/12/24243216/playstation-5-pro-ps5-big-4k-screenshots Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 050 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Jest różnica, jak by nie patrzeć. To jest jak z każdą przesiadką na trochę lepszy sprzęt. Jak się przesiadasz to niby różnicy nie ma. Ale pograj jakiś czas, przesiądź się z powrotem. Wtedy to zobaczysz. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Będzie jak często się zdarza. Był hajp na ps5 pro, który po pokazie opadł u części, ale zaraz wróci i pewnie sprzedaż będzie dobra. Już ziomek, który dwa dni temu wieszał psy na Sony za pokaz i cenę dziś mi powiedział, że może jednak by kupił na premierę i już się rozgląda gdzie preorder złożyć. Syf po gównoburzy zaraz opadnie i tak zainteresowani kupią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 079 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września (edytowane) Jeszcze tak wracając do parametrów Pro, to tutaj porównania szły głownie do RX 7700 XT... ale parametrowo to bardziej RX 7800 XT, tylko z delikatnie obniżonym taktowaniem (lub coś między 7700 a 7800), za to z RT cores z RDNA 4. Wg. przecieków odnośnie GPU AMD z RDNA4 to najbliżej będzie tutaj przyszłe RX 8700 XT, tylko najpewniej 8700 XT będzie taktowane zauważalnie wyżej.. ale z kolei 8600 XT ma być już na dużo niższej półce, więc tak dokładnego odpowiednika raczej nie będzie. Ciekawe jak będzie wyglądać ich cena w porównaniu do Pro. Edytowane 13 września przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 300 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 10 hours ago, funditto said: Przez chwilę myślałem o tym, żeby mimo wszystko kupić PS5 Pro, ale spojrzałem ile gier od premiery ograłem na PS5 (12) i ile chciałbym jeszcze ograć z tytułów, które już wyszły (Astro Bot, Crash Bandicoot 4 bo nie mam już XSX i może SW Outlaws) i nie ma to dla mnie sensu. Wolny hajs muszę mieć przygotowany na premierę nowej konsoli Nintendo Typie. Kup i sprzedaj z zyskiem Przecież po premierze wszyskie konsole znikną i pojawią się na olx ale za dychacza z napędem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 616 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września IMO trudno się wypowiadać o konkretnej mocy będzie Pro i jak sprawdzi się to w grach bo cała prezentacja była dosyć lakoniczna. Obiecali więcej o 67% compute units względem bazowego PS5 czyli jakieś 60 CU, o 28% szybszą pamięć co wg. Sony powinna przełożyć na wzrost wydajności w grach do jakiś 45%, tyle marketing zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości. CPU i RAM z kolei są identyczne jak w bazowej i szczególnie procesor słabszy niż w XSX może okazać się wąskim gardłem które utrudnia osiągnięcie 60 fpsow w grach. Najwiekszą niewiadomą z kolei jest PSSR jak wypadnie w porównaniu z DLSS od Nvidii i czy faktycznie zaoferuje choćby podobną jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 514 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Ja bardziej się obawiam czy same cyferki i wzrosty na papierze przełożą się na same gry. Bo jak wiemy dużo zależy od chęci devów w kwestii optymalizacji, a z tym bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 35 minut temu, ASX napisał(a): IMO trudno się wypowiadać o konkretnej mocy będzie Pro i jak sprawdzi się to w grach bo cała prezentacja była dosyć lakoniczna. Obiecali więcej o 67% compute units względem bazowego PS5 czyli jakieś 60 CU, o 28% szybszą pamięć co wg. Sony powinna przełożyć na wzrost wydajności w grach do jakiś 45%, tyle marketing zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości. CPU i RAM z kolei są identyczne jak w bazowej i szczególnie procesor słabszy niż w XSX może okazać się wąskim gardłem które utrudnia osiągnięcie 60 fpsow w grach. Najwiekszą niewiadomą z kolei jest PSSR jak wypadnie w porównaniu z DLSS od Nvidii i czy faktycznie zaoferuje choćby podobną jakość. CPU ma mieć taktowanie 3.8 GHz, jak w Series X, ktoś to zdementował, czy jak? Tak naprawdę nikt nie zna oficjalnej specyfikacji Pro, wszystko jest z prezentacji Cerny'ego, natomiast z pdfów z leaka była mowa o takowaniu 3.8 względem 3.5 (ale wciąż to ten sam CPU 8core Zen2). Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 58 minut temu, Emet napisał(a): Jeszcze tak wracając do parametrów Pro, to tutaj porównania szły głownie do RX 7700 XT... ale parametrowo to bardziej RX 7800 XT, tylko z delikatnie obniżonym taktowaniem (lub coś między 7700 a 7800), za to z RT cores z RDNA 4. Wg. przecieków odnośnie GPU AMD z RDNA4 to najbliżej będzie tutaj przyszłe RX 8700 XT, tylko najpewniej 8700 XT będzie taktowane zauważalnie wyżej.. ale z kolei 8600 XT ma być już na dużo niższej półce, więc tak dokładnego odpowiednika raczej nie będzie. Ciekawe jak będzie wyglądać ich cena w porównaniu do Pro. Nawet w najbardziej optymistycznym założeniu cenowo to będzie słaba propozycja, szczególnie u nas gdzie już są ploty o 3700+ bez napędu (bo wtedy wpadamy na terytorium nie 7700XT a 4070/7800XT). No i trzeba pamiętać że starsze gry jeśli nie dostaną patcha to będą działały podobnie jak na bazowej konsoli. 41 minut temu, ASX napisał(a): CPU i RAM z kolei są identyczne jak w bazowej RAM dali szybszy i ma być więcej dostępne dla gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 1 minutę temu, łom napisał(a): Nawet w najbardziej optymistycznym założeniu cenowo to będzie słaba propozycja, szczególnie u nas gdzie już są ploty o 3700+ bez napędu (bo wtedy wpadamy na terytorium nie 7700XT a 4070/7800XT). No i trzeba pamiętać że starsze gry jeśli nie dostaną patcha to będą działały podobnie jak na bazowej konsoli. RAM dali szybszy i ma być więcej dostępne dla gier. This. Meanwhile, the CPU is expected to be the same as the standard console, but a new mode supposedly has it running higher. "Trinity [the codename for the PS5 Pro] has a mode that targets 3.85GHz CPU frequency," the document reportedly explains. That's about a 10% upgrade from the regular PS5's 3.5GHz, and the higher mode will only result in "roughly 1 percent lower performance." Sony is also reportedly upping the system memory by 28%, from the PS5's 448GB/s to the PS5 Pro's 576GB/s. Nawet 3.85 GHz, a pamięć 28%, Cerny zrobił prezentację werbalną dla laików, to nie uwzglednił każdego parametru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 446 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Bardzo jestem ciekawe, czy R* gotuje tam po cichu bombę pt "GTA VI 4k60 only on PS5 Pro". Wtedy jeśli wersja PC nie wyjdzie równo z konsolowymi to sprzedaż Pro wyjebie w kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 143 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Tak jak już wcześniej było pisane, raczej wątpliwe jest 60 fps w takiej grze jak GTA na procku sprzed 5 lat. Chyba, że potną na maksa CPU heavy rzeczy, jak ilość npc na mieście, ruch uliczny itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września 4 minuty temu, tjery napisał(a): Tak jak już wcześniej było pisane, raczej wątpliwe jest 60 fps w takiej grze jak GTA na procku sprzed 5 lat. Chyba, że potną na maksa CPU heavy rzeczy, jak ilość npc na mieście, ruch uliczny itd. W Dogmie 2 pomagało wybicie wszystkich NPC xD. Ale już tak bez żartów, jest możliwość, bo Cyberpunk to osiągnął nawet na amatorskich konsolach, wszystko zależy od developera. GTA VI będzie też optymalizowana na konsole, bo nie wyjdzie na PC od razu. Ale całkiem możliwe, że będzie to przecież i tak crossgen na jeszcze inną generację, oni nawet trailer 2 nie wypuscili jeszcze, chyba 2025 wątpliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Raczej 720p/30 klatek na amatorze i 1080p/60 klatek pro. Albo już PS6 będzie. W ogóle ciekawe na co można będzie liczyć wtedy jak będzie 6 (2028 coś czuję dopiero). Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 256 Opublikowano 13 września Udostępnij Opublikowano 13 września Najwięcej zyskają nowe single player bangery od PS Studios, a szukują na 2025-2026 ponoć takich 10. Dzisiejszy leak, jest info o 10% CPU, memorce, wynikach i 28% pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi