Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, dominalien napisał(a):

Na pececie jak działa to fajnie, ale jak nie działa, to trzeba kombinować, sterowniki, system, aktualizacje, pliki konfiguracyjne, potem jak już działa to może za wolno i trzeba pozmieniać opcje, a może da się poprawić grafę i nadal będzie działało ok, mijają godziny, a człowiek nie gra tylko przesuwa suwaki w jedną i w drugą.

Grasz na PC coś czy to tylko teoria? Serio pytam bo to co napisałeś nijak ma się do rzeczywistości. No i to "mijają godziny"... serio, urocze ale zupełnie nietrafione i mocno podkoloryzowane. 

Edytowane przez Amer
  • Plusik 2
4 godziny temu, dominalien napisał(a):

Haha, to akurat prawda, po tym jak pokazali PS5Pro.

To jest właśnie to o czym piszę. Jak gra zwalona to wina deva, czekasz aż poprawią i grasz w co innego. A na PCcie to może być wina sprzętu, oprogramowania, szukasz po forach, ściągasz jakieś dziwne pliki, edytujesz ustawienia. Generalnie marnujesz czas. Ja nie mówię, że tak jest często, ale jak coś jest zwalone i gra nie działa albo działa źle, to pecetowiec najpierw marnuje godziny na próby rozwiązania problemu, bo zawsze to może być wina jego konkretnej konfiguracji. Na konsoli tego nie ma.

Nie pamiętam takiej sytuacji grając na pc, chyba że mówimy o grach retro. Nowe gierki śmigają bez problemu na pc. 

Godzinę temu, sizacz napisał(a):

Kupowałem astro na premierę i z karty pociągnęło mi tylko brakującą kwotę - w pierwszej kolejności wyczyściło mi portfel PS.

Czyli to jakaś naprawdę świeża zmiana.

A widzisz, ja jak robiłem preorder na Astro właśnie mając 280zł na portfelu pss to i tak chcieli mnie ojebać z całek kwoty z karty