Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
On 10/26/2024 at 8:17 PM, Patapon said:

Dokupisz sobie do Pro Portala.

Ostatnio widziałem, że któraś sieciówka robi zestawy PS5 + PORTAL za ok 4000zł. Te bundle w naszych sklepach są co raz lepsze. Jeśli nie wciskanie stacji ładujących, słuchawek, czy wątpliwych gierek, to dają Portal w komplecie. Strach pomyśleć, co będą wciskać z PS5 Pro, może PSVR? ULTIMATE EDYCJA ZA 6999. Zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej będzie złożyć pre-order na premierę, bo będę sobie w brodę pluć widząc te "okazje" w zaporowych cenach bez możliwości zakupu gołej konsoli za ludzkie pieniądze po premierze, tak jak było z wersją fat.

Edytowane przez Masamune
Opublikowano
Godzinę temu, Masamune napisał(a):

Któraś sieciówka robi zestawy PS5 + PORTAL, te bundle w naszych sklepach to co raz lepsze... Jak nie wciskanie stacji ładujących, słuchanego czy wątpliwych tytułów, to Portal w komplecie. Starych pomyśleć, co będą wciskać z PS5 Pro, może PSVR??? ULTIMATE EDYCJA ZA 6999. Aż się zaczynam zastanawiać czy nie brać pre ordera na premierę, bo jak zaczną wymyślać, to se będę w brodę pluć.

Ja olewam PRO dopóki nie będzie napędów w normalnej cenie.

• This 1
  • Minusik 1
Opublikowano
5 godzin temu, Masamune napisał(a):

Zaczynam się zastanawiać, czy nie lepiej będzie złożyć pre-order na premierę, bo będę sobie w brodę pluć widząc te "okazje" w zaporowych cenach bez możliwości zakupu gołej konsoli za ludzkie pieniądze po premierze, tak jak było z wersją fat.

PS5 sprzedałem w ten weekend, a z Pro mi się nie śpieszy dopóki te dziady nie ogarną się z napędami. Nazbierało mi się trochę książek, komiksów i seriali do nadrobienia. 

• This 1
Opublikowano
5 hours ago, Patapon said:

PS5 sprzedałem w ten weekend, a z Pro mi się nie śpieszy dopóki te dziady nie ogarną się z napędami. Nazbierało mi się trochę książek, komiksów i seriali do nadrobienia. 

Mój plan był taki, że kupię wersję z napędem, a ta według plotek miałaby się pojawić w grudniu. Listopad mam mocno rozbity, miałbym mniej czasu na granie, a i napędy mają faktycznie szalone ceny, dlatego padło na grudzień - a nóż plotki okażą się prawdziwe. Ale co jeśli tak nie będzie i okaże się, że plotki to tylko plotki? Wtedy jestem na łasce naszych sklepów. Kupując dzisiaj masz gwarancję ceny - 3499 PLN. Kupując w grudniu musisz przyjąć ceny naszych sprzedawców.

Zwykła PS5 to oficjalnie 549€, czyli zaokrąglając 2449 zł. Nasze sieciówki trzymają cenę 2699 zł. Pro to z kolei 799€, więc powinno być 3549zł, jest 3499 zł - tu masz gwarancję ceny od Sony, które pilnuje aby na premierę nie było rozjazdu cenowego. W grudniu sieciówki wyskoczą ze swoim przelicznikiem i wyjdzie 3799 w najlepszym wypadku. Znając ich ambicje, do wyboru będziesz miał konsolę w zestawie z czymś, co już ma duże szanse, że przebije barierę 3999zł.

Opublikowano
52 minutes ago, Masamune said:

Mój plan był taki, że kupię wersję z napędem, a ta według plotek miałaby się pojawić w grudniu. Listopad mam mocno rozbity, miałbym mniej czasu na granie, a i napędy mają faktycznie szalone ceny, dlatego padło na grudzień - a nóż plotki okażą się prawdziwe. Ale co jeśli tak nie będzie i okaże się, że plotki to tylko plotki? Wtedy jestem na łasce naszych sklepów. Kupując dzisiaj masz gwarancję ceny - 3499 PLN. Kupując w grudniu musisz przyjąć ceny naszych sprzedawców.

Zwykła PS5 to oficjalnie 549€, czyli zaokrąglając 2449 zł. Nasze sieciówki trzymają cenę 2699 zł. Pro to z kolei 799€, więc powinno być 3549zł, jest 3499 zł - tu masz gwarancję ceny od Sony, które pilnuje aby na premierę nie było rozjazdu cenowego. W grudniu sieciówki wyskoczą ze swoim przelicznikiem i wyjdzie 3799 w najlepszym wypadku. Znając ich ambicje, do wyboru będziesz miał konsolę w zestawie z czymś, co już ma duże szanse, że przebije barierę 3999zł.

Są sklepy gdzie slimka z napędem jest nadal za 2299

Opublikowano
4 minutes ago, Czoperrr said:

Są sklepy gdzie slimka z napędem jest nadal za 2299

Ale oni to traktują jako promo, taką cenę masz z kodem. Nie jest to stała cena, każda promka musi się kiedyś skończyć, podejrzewam że Pro nie będzie miało żadnych promocyjnych wyprzedaży tuż po premierze, więc bym nie liczył na "normalne" ceny.

Opublikowano
57 minut temu, messer88 napisał(a):

Jakby zrobili zaraz pro z napędem to xD lepsze ruchańsko niż Nintendo z oledem. 

Ale po co mieliby to robić? Z biznesowego punktu widzenia to nie ma kompletnie sensu.

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Ktoś jeszcze wogóle olewa to Pro i czeka do PS6? Choć pewnie dostaniemy też bez napędu, który jeszcze droższy trzeba będzie dokupić.:reggie:

Moze naped zostanie ten sam a obudowe sie dokupi :ohboy: ja tez sie wstrzymuje. Slimke kupilem w greyu to mi starczy :lapka:

Opublikowano
1 godzinę temu, Square napisał(a):

Ale po co mieliby to robić? Z biznesowego punktu widzenia to nie ma kompletnie sensu.

Mogą zrobić bundle w których napęd będzie już w pudełku lub nawet zamontowany. Czyli z technicznego punktu widzenia to samo co kupienie digitala i napędu osobno.

Na napęd zintegrowany z bryłą jak w Fatce nie ma już szans.

Opublikowano

Jakby ten napęd miał normalny kształt albo był doczepiany jak HD DVD w X360 to było by całkiem możliwe że PS6 też z niego skorzysta, a tak szansa na to że PS6 będzie miła podobny design do PS5 jest bardzo mała.