Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, łom napisał(a):

Jakby ten napęd miał normalny kształt albo był doczepiany jak HD DVD w X360 to było by całkiem możliwe że PS6 też z niego skorzysta, a tak szansa na to że PS6 będzie miła podobny design do PS5 jest bardzo mała.

aaa, no to wycofuję swoje "oczywiście, że będzie", bo wbiłem do tematu i byłem przekonany, że mowa o ps5 pro, a wy o ps6, to w sumie nie wiem czy będzie, ale dużo bardziej prawdopodobne, że ps6 będzie miało już zupełnie inny kształt. nowa generacja musi do siebie przyciągać, a nowy wygląd ma znaczenie, gdyby zostawili to samo to byłoby trochę jak z interfejsem w xboksie

4 hours ago, PiotrekP said:

Ktoś jeszcze wogóle olewa to Pro i czeka do PS6? Choć pewnie dostaniemy też bez napędu, który jeszcze droższy trzeba będzie dokupić.:reggie:

Ja już postanowiłem, że olewam PS6. PS5 Pro będzie dla mnie ostatnią konsolą stacjonarną, która zapewni mi wsparcie posiadanej biblioteki w najwyższej jakości. Branża idzie jak dla mnie w złym kierunku, nie mam nerwów na to żeby się tym stresować. Znając życie, PS5 Pro będzie miała wsparcie jeszcze z 6-8 lat do przodu, jeśli będzie coś wartego uwagi to się zagra w mniej lub bardziej dopracowanej formie, tak jak dzisiaj funkcjonuje jeszcze PS4. Po tym czasie wywalone w gaming - dom, dzieci, ogród i te sprawy :D 

• Plusik 1
15 minut temu, Masamune napisał(a):

Po tym czasie wywalone w gaming - dom, dzieci, ogród i te sprawy

Kupisz sobie Steam Decka 2 ;)

A tak serio to za tyle lat to trudno powiedzieć jak będzie to wyglądało.

Mi trudno jest sobie wyobrazić że nadal będzie to tak wyglądało jak jest. Grom jest coraz trudniej na siebie zarobić, albo zarobić tyle by można było ruszyć z kolejnym projektem. W perspektywie dekady myślę że i Sony wejdzie w jakąś formę streamingu, żeby po prostu czerpać jakieś dodatkowe dochody.

8 minutes ago, drozdu7 said:

Kupisz sobie Steam Decka 2 ;)

A tak serio to za tyle lat to trudno powiedzieć jak będzie to wyglądało.

Mi trudno jest sobie wyobrazić że nadal będzie to tak wyglądało jak jest. Grom jest coraz trudniej na siebie zarobić, albo zarobić tyle by można było ruszyć z kolejnym projektem. W perspektywie dekady myślę że i Sony wejdzie w jakąś formę streamingu, żeby po prostu czerpać jakieś dodatkowe dochody.

Znajomemu urodziły się bliźniaki, Steam Deck jako forma gejmingu z doskoku jest dla niego idealnym rozwiązaniem, więc nie wykluczam że tak będzie również ze mną.

U mnie wlatuje za ponad tydzien Pro z tego wzgledu ze miesiac temu stara premierowka sie wysypała i pokazuje artefakty w grach. Długo sie zastanawiałem nad wersją slim, ale pierwiastek klapa zadziałał i wyszło jak wyszło. Napędu nie mam zamiaru narazie kupowac. Backlog z samego tego roku duzy ( rozgrzebany Alan wake 2 i rebirth) silent hill 2 jeszcze nie kupowałem. Współdziele konto z braciakiem, wiec czesto idziemy w cyfre, ale nie wyobrazam sobie nie miec napedu. Przydaje sie przy mniej ambitnych tytułach ktore nie krecą brata, wiec wtedy sam kupuje sobie płytke na pchlim targu.

A z tatusiowego punktu widzenia to granko tylko w nocy jak wampir niestety. W dzien to sobie mozna run zrobic w tonym Hawku a nie porzadne granie. Tragedia gracza

5 minut temu, Plackus napisał(a):

U mnie wlatuje za ponad tydzien Pro z tego wzgledu ze miesiac temu stara premierowka sie wysypała i pokazuje artefakty w grach.

jak konsola jest nowa i szybko zaczyna świrować to wiadomo, że wadliwa fabrycznie, ale ciekawe, co stało się z twoją - metal odparował i się przegrzewała (nie było komunikatów?) czy może metal za mocno wżarł się w apu

8 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

jak konsola jest nowa i szybko zaczyna świrować to wiadomo, że wadliwa fabrycznie, ale ciekawe, co stało się z twoją - metal odparował i się przegrzewała (nie było komunikatów?) czy może metal za mocno wżarł się w apu

Komunikatów nie było i nie grzała się. Więc ciężko stwierdzić. Najwiekszy plus tej Pro to fakt ze bedzie na gwarancji xD

Czasami migotał obraz od czasu do czasu ale zmieniłem wartosc przesyłu hdmi (nie pamietam jak to sie nazywało) na -1 czy tam -2 i pomogło bo youtubek tak podpowiedzial ,okazuje się że mogła być wadliwa od poczatku ale nie na tyle żeby sie przejmować.

Wiecie co, miałem totalnie olać prosiaka, ale tak się gwiazdy ułożyły na niebie, że mam klienta na premierowego fata bez żadnych dodatków za 1800 zł, a dodatkowo w MM przy zamówieniu wpadnie voucher 350 zł, więc wychodzi na to, że chyba trzeba zrobić zgrabną wymiankę :szekle: ból dupy z napędem nadal będzie, ale w sumie tyle do ogrania na dysku, że jak będę faktycznie potrzebował to już pewnie będzie latał na pchlim z drugiej ręki po 3 stówki.

Edytowane przez ginn
  • Haha 2

Cześć! Chciałbym pograć w Black ops 6 na ps5 na myszce i klawiaturze. Posiada ktoś może ten zestaw: Hori Tactical Assault (jak to chodzi) albo polecił by ktoś jakiś fajny zestaw? Zależy mi żeby klawiatura nie była taka jak do komputera tylko tylko taka jak ta hori taka mała no i plus jakaś fajna myszka. Dzięki, pozdrawiam.

16 hours ago, ginn said:

Wiecie co, miałem totalnie olać prosiaka, ale tak się gwiazdy ułożyły na niebie, że mam klienta na premierowego fata bez żadnych dodatków za 1800 zł, a dodatkowo w MM przy zamówieniu wpadnie voucher 350 zł, więc wychodzi na to, że chyba trzeba zrobić zgrabną wymiankę :szekle: ból dupy z napędem nadal będzie, ale w sumie tyle do ogrania na dysku, że jak będę faktycznie potrzebował to już pewnie będzie latał na pchlim z drugiej ręki po 3 stówki.

Ale wiesz, że ten voucher jest do wykorzystania "na kolejne zakupy"?

1 hour ago, ginn said:

Si, akurat polowałem na szczoteczkę soniczna :Cell:

Voucher otrzymuje się na black friday i masz na jego wykorzystanie bodajże 5 dni.

Hmm, przy zakupie PRO dostawało by się 300zł w bonach, musiałbyś coś dobrać na 1zł żeby mieć 350 :p. W sumie można na napęd później wydać xd Ewentualnie na szczoteczkę ;)

nosz ku....Sony dalej z tyłu jeśli chodzi o zagrywki sieciowe?

Utworzyłem sobie konto na Playstation Ntwork przez laptopa.

I okazuje się,że mam przypisany jakiś adres z USA.Nie wiem czemu, nie wiem jak.Oczywiście mogę zmienić, ale jedynie na inny amerykański.

W żadnym momencie tworzenia konta nie miałem pytania o kraj ani region.Oczywiście wiąże się to z brakiem możliwości zakupu czegokolwiek gdyż nie modę dokonać zakupu w polskim PSN.