Skocz do zawartości

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.11.2024 o 09:19, krzysiek923 napisał(a):

kiedy można się spodziewać kolejnej fajnej oferty na zwykłą slimkę z napędem? może bym się skusił, a teraz święta będą...

Pewnie black friday i właśnie święta. Teraz ceny będą podbijane aby przy końcu miesiąca pokazać ludziom jak bardzo zaoszczędzili kupując produkt w promocji. Jakoś rok temu tak to wyglądało. Dlatego sam nauczony tym doświadczeniem swoją konsolę zakupiłem jakoś na początku października ;) 

Nie wiem gdzie najlepiej zadać to pytanie ale czy Sony robi jakieś promocje na te płatne updejty gier do nowej generacji? Mam kilka z PS4, które chciałem ograć jeszcze raz na PS5 i zastanawiam się czy czekać na jakąś promocję czy to nie ma znaczenia. Jeszcze mam w co grać ale jak bym mógł wydać nie 10$ na updejt, a trochę mniej to bym zapolował na promkę.  

On 10/31/2024 at 4:19 PM, Rash said:

Podmień tak jak zrobiłem z przesiadką przy poprzedniej generacji. Ja już swojej dzisiaj po informacji że tylko dolny panel pasuje ze slimki  powiedziałem że zamówiłem z Ali nową obudowę i pokazałem jej tą co wrzucałem dzisiaj w sensie czarno biała. Masz łeb to kombinuj, kto zna trochę życie i damsko męski świat często bez ustępstw albo nauczy się sobie radzić albo skazany jest na pożarcie:kekw:

Jak nie zauważyła podmianki ps4 na ps5? :D

Wspominałem o podmiance ps4 na ps4 pro;) Swoją drogą from resetera: niespathowane elden ring na pro: RT off and Prioritize Quality:
FPS between 52 and 59, average 54

RT off and Prioritize Frame Rate:
FPS between 57 and 59, average 58

RT QUALITY ON
With RT ON, FPS between 59 and 47
Dla porównania fatka w trybie quality jedzie na średniej 35-40 a z rt to już wogóle dramat. Pompujemy hajp:cool2: Wlatują już gejmpleje z pro. 

Edytowane przez Rash
1 hour ago, Insane3d said:

W jakiej cenie mogę wystawić PS5 Fata, która już nie jest na gwarancji? idealny stan + pad. Będę wdzięczny za sugestie. Mam ofertę na 1650-1700. 

Dorzucić jakąś grę w pudełku i celuj w 2000 zł. Ja swoją PS5 + Ragnarok + BF2042 trzymałem długi czas na poziomie 2150, ostatecznie poszła za 1900 bez Ragnaroka, co uważam za sukces.

8 hours ago, Insane3d said:

Dzięki. Jestem w szoku jak PS5 trzyma cenę przecież 3 lata temu na premierę kosztowała 2300 zł. Myślałem, że maksymalna kwota jaką mogę za nią wyrwać to 1400-1500 zł. 

Na premierę nie było możliwości zakupu samej konsoli i trzeba było brać zestawy za 2900, bo dorzucali grę i kropka. 2300 to jest teraz, jeśli trafi się jakaś promocja. Normalnie jest 2400-2600, trzyma cenę, to fakt.

Właśnie byłem ciekawy jak wasze doświadczenia w sprzedaży waszych Fatów (tych pogwarancyjnych zwłaszcza).

Sam monitoruje temat i szczerze na Olx to raczej ilość ofert wzrasta, ciągle widzę te same i ogólnie mam poczucie

że się te używki nie sprzedają, a widzę sztuki po 1300-1400 (bez gier). Są też oferty z 15 grami i konsolą za 1700

ale to chyba scamy są.

13 minut temu, Alpha Trion napisał(a):

Właśnie byłem ciekawy jak wasze doświadczenia w sprzedaży waszych Fatów (tych pogwarancyjnych zwłaszcza).

Sam monitoruje temat i szczerze na Olx to raczej ilość ofert wzrasta, ciągle widzę te same i ogólnie mam poczucie

że się te używki nie sprzedają, a widzę sztuki po 1300-1400 (bez gier). Są też oferty z 15 grami i konsolą za 1700

ale to chyba scamy są.

1680 z dwoma padami. 3-letnia konsola. Boję się o piszczenie w Pro, bo premierowa lekko popiskiwała ale sprzedałem po roku przed przeprowadzką. Druga było spoko - brak pisków, tylko wentylator trochę było słychać.

Zawsze łatwo się kogoś ocenia, szczególnie wtedy, kiedy nie zna się szczegółów. Nie przywykłem do tego, aby palić kasę w piecu, czy jeździć na wstecznym. Po prostu, w miedzy czasie kupiłem nieruchomość i trzeba było zrobić mały remont. Cóż poradzić? Wszystko się mocno przeciągnęło. Patrząc jednak na obecną cenę sklepową, to raczej nie za wiele "stracę".

Edytowane przez BulletPOL
  • Plusik 1
1 hour ago, BulletPOL said:

Zawsze łatwo się kogoś ocenia, szczególnie wtedy, kiedy nie zna się szczegółów. Nie przywykłem do tego, aby palić kasę w piecu, czy jeździć na wstecznym. Po prostu, w miedzy czasie kupiłem nieruchomość i trzeba było zrobić mały remont. Cóż poradzić? Wszystko się mocno przeciągnęło. Patrząc jednak na obecną cenę sklepową, to raczej nie za wiele "stracę".

Slimka z napędem dostepna jest za 2299, pewnie kiedyś kupiłeś drożej. Za ile byś teraz sprzedał?